Mennyire gyakori az, hogy természetes szülésnél nincs repedés és nem kell gátmetszést se alkalmazni?
Anyukám mondta hogy ő könnyen tágult, se nem repedt se nem kellett gátmetszést se alkalmazni mert jól tágult.
Ez milyen gyakori, esetleg akkor nálam is esélyes hogy így lesz? A terhesség alatti mozgása miatt lehetett neki egyszerű? Én terhességem alatt egyáltalán nem mozgok, sokat pihenek.
Most fogok a 35. hétbe lépni és első babámat várom.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Sokban függ az adottségoktól: ha tágulékonyabb az anya, alssan halad a szülés, és kisebb a baba, akkor a legtöbször nem kell sem vágni, se nem fog repedni a nö, egyéb esetekben viszont jó eséllyel igen.
De mindenesetre célszerü az orvossal/szülésznövel elöre tisztázni, hogy gátvédelemmel akarsz szülni, mert sok orgos rutinszerüen vág, akkor is ha nem feltétlen szükséges.
Ami meg a mozgást illeti, hacsak nem tiltott el kimondottan az orvos mindeféle mgzástól, akkor jobb lenne neked is mozogni, mert sokkal könnyeb a szülés meg utána a felépülés is, ha nem vagy elpuhulva.
a sógornőm végig henyélte az egész terhességet, mégis megszült teljesen simán, gátvédelemmel, nem repedt. amikor én szültem az én szobámban egy természetesen szült csaj volt, ő sem repedt, gátvédelemmel szült szintén.
Én végig ugráltam a terhességem, mégis császár lett a vége..nem hinném hogy ezen múlik
Semmi köze nincs a jól tágulásnak ahhoz, h reped-e a gát vagy sem. Attól függ, h tudod-e kontrollálni magad és ha azt mondja a szülésznő h nem nyomhatsz akármennyire is kell nem nyomsz. Én a metszésre szavazok, mert egy vágást egyszerűbb összevarrni, mint egy esetleges szakadást. Első gyereknél is vágtak semmi bajom nem volt szülés után két órával törökülésben ültem, kicsit se fájt. Most a szülésznőm pedzegeti a gátvédelmet mondtam nagyon gyorsan felejtese el. A dokim régen és most is ezt mondta: "ha nem akarod, hogy kolompoljon benned a f.... akkor gátmetszés"
Én hiszek neki.
Könnyű szülést
37hkm
Ritka mint a fehér holló aki nem reped és nem kell vágni se első természetes szülésnél.
Elsősorban az anya genetikai adottságaitól függ, ami lehet öröklött is, de függ a baba méretétől, tágulási folyamattól stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!