Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kellene valamit éreznem a...

Kellene valamit éreznem a málnalevél teától?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert két napja iszom és semmilyen változást nem vettem észre a szervezetem működésében. Elvileg salaktalanít, serkenti az anyagcserét, csikarhatná a hasam, de semmi. A barátnőm pedig azt mondta, hogy ő elkezdte inni, de egy nap után abbahagyta, mert borzasztóan fájt tőle a dereka és keményedett a pocakja is.

Ezzel szemben én nem érzek semmi különöset. Naponta két csészével iszom, egy csészébe egy evőkanálnyit rakok, ahogy az utasításban van.

2008. okt. 20. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Málnalevéltea

Szülés előtt mikortól és mennyit érdemes inni a málnalevélteából?Mi a hatása ennek a természetes anyagnak a szervezetre, miért könnyíti meg a szülést?

A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes előkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erőteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.

A málnalevéltea méregtelenítő és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínűleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34. hetének végétől érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendő). Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélműködést hatékonyan serkenti.

Véleményem, tapasztalatom:

Én is ittam, 40.héten szültem meg a kisfiamat. Ő az első babánk. 10:30körül kezdődtek a fájásaim, 16:15kor, fájdalomcsillapító nélkül, természetes úton hoztam világra Zsombit, 3,87kg-al. :-) Nem egyformán reagál rá a szervezetünk. Én sem vettem észre semmi különösebbet mikor ittam.

2008. okt. 20. 17:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én is ittam a 36. héttől naponta 2x. Semmi mellékhatása nem volt nálam se. De hogy nem segített, abban is biztos vagyok. A 41 hétre szültem, 16 óra vajúdás után, mert borzasztóan lassan tágultam. Holott elvileg, pont ebben kellett volna segítenie. De hátha neked bejön.

Üdv

2008. okt. 20. 17:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

én a 38.-hétben járok.

Pár napja kezdtem el inni a Málnalevél-teát.

Gyakorlatilag semmi extra változást nem észleltem, viszont a tudatomat nyugtatja, hogy Én mindent megteszek a könnyebb szülésért, illetve, talán, hogy hiszek benne az még segíthet.

Könnyű szülést!

2008. okt. 20. 19:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a 38. héttől ittam, napi egy csészével, semmit nem éreztem, nem volt mellékhatása. Csak pár napig ittam, mert a 39. hét elején megszültem. 6 óra vajudás után, burkot repesztettek és 20 perc múlva már a kezemben volt a lányom. Még a szülésznő is csodálkozott, hogy első babánál ilyen hamar tágultam. Én biztos vagyok benne, hogy a tea is segített a szülésben.

8 hetes kislány anyukája

2008. okt. 20. 21:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Én a 35. héttől ittam, nem éreztem semmilyen mellékhatást.

Viszont nekem úgy gondolom segített. A lányomat 2 nap vajúdás után császárral szültem, mert nem tágultam. Ez 6 éve volt, akkor még nem hallottam a teáról.

A kisfiamat 9 hónappal ezelőtt sikerült rendesen megszülni,igaz 3 napig kínlódtam, mert nem állandósultak a fájásaim. Viszont burokrepesztéstől számítva 6 óra múlva megvolt a babám.

Sok sikert neked, és könnyű szülést.

2008. okt. 20. 22:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia én 36.héttől ittam,és én sem éreztem semmit max többször v oltam wc-n.Nekem már nyitva volt picit a méhszáj,42.hétig,de amikor megindultak a fájások villámgyorsan megszületett a fiam 3óra alatt!!!! Első baba.
2008. okt. 21. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!