Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárból hamar felépültél?...

Császárból hamar felépültél? Ha igen szerinted ez minek volt köszönhető?

Figyelt kérdés

(genetika?vagy?)

Mit tudtok tanácsolni egy programozott császár előtt álló kismamának,hogy hamarabb helyre jöjjön szülés után?Mire figyeljek oda?

Második szülésem lesz,az első természetes úton született,most egyéb korábbi betegség miatt csak császárral szülhetek.

Köszönöm a válaszokat!

2017. aug. 28. 16:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Minél jobban elhagyod magad, annál rosszabb lesz. Én is hamar összeszedtem magam, nem engedhettem el magam, mert a kisfiam korababa lett.
2017. aug. 28. 23:23
 12/14 anonim ***** válasza:

3 csaszarom volt.az elso kettovel gyorsan ment a felepules.

Tenyleg annyi a kulcsa,hogy nem szabad elhagyni magad,akkor sem amikor ugy erzed menten belehalsz a fajdalomba.

Amint felallhatsz gyakorolni kell.

Minnel tobbszor allsz fel,annal konnyebb.

A 3.nal mashol vagott az orvosom,sokkal lejjebb.az rosszabb volt.egetoen fajt a hegem meg 5-6 nappal kesobb is minden apro mozdulatra.

Ettol fuggetlen a 3.nal is ugyan ugy maszkaltam,ugyan ugy 3.napon jottunk haza,csak rosszabb volt.

Sokkal de sokkal jobban fajt.

Azert vagott mashol,mert nagyon n akartam drain csovet,es csak igy lehetett ezt megoldani.ha regi hegelnel vavott volna,akkor muszaj lett volna caovet raknia.

Nekem szerencsere a hegek gyonyoruen gyogyultak.a 3.nak a kozepe kicsit meg latszik(17honapja volt) de az nehezebben is gyogyult,es kozepen kicsit szetnyilt a mutet utan 2 nappal.

Szoval a lenyeg,ahogy mar irtak,hogy a mutet utani napokban rengeteget kell inni,es sokat kell felulni,felallni.

2017. aug. 29. 08:13
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

12 óra vajúdás után császár lett több okból.

Én sajnos nehezen épülök fel, 3és fél hete volt a műtét, bevallom első nap még a bugyimat is halál volt lecserélni... semeddig nem tudtam lehajolni. Maga a műtét nem volt rossz élmény, csak az utána lévő idők... első héten nagyon jó volt, hogy a párom otthon volt, mert az ágyból is nagyon lassan tudtam kikelni. Nem hagytam el magam, igyekeztem mozogni, itthon mászkálni. Nehéz volt, de egy hét után javult a dolog. Tényleg napról napra könnyebb!

Viszont nekem mire jobban lettem volna második hét végére begyulladt a hegem... antibiotikumot kaptam, 4 nap alatt helyrejött, de a gyomrom meg kikészült XD Szóval most épp csöbörből vödörbe vagyok.

Nekem még fáj az alhasam, de tényleg jobb a helyzet. Engem ami zavar, hogy nagyon korlátozva vagyok... hiába van babakocsink, egyedül nem tudom levinni a picit, mert 15kg a kocsi, és még nem elmehetek, főleg, hogy lassabban gyógyulok... nálunk lépcső van a panelből, csak segítséggel tudok kijutni a házból :( Sztem ez a legnehezebb nekem... jó lenne délelőtt mászkálni a fiammal...

Szóval amire készülj! Vagy hamar fogsz felépülni és akkor csak az első pár nap lesz nehezebb, ami ugye a kórházban van. Vagy nehezen épülsz fel, akkor tényleg kell a segítség! Első két hetet kell kibírni, utána minden jobb :)

Jó egészséget és gyors felépülést majd :) Túl lehet élni, de számíts rá, hogy nem lesz egyszerű menet. És akkro is, ha úgy érzed bírsz emelni vagy akármi, mert már nem úgy fáj, akkor sem szabad, mert belül azért kell pár hónap mire rendesen helyrejön az ember és nem hiányzik, hogy megeröltetés miatt baj legyen Szóval mindent okosan óvatosan és lassan :) És a napi 10 perc séta sokat segít, nekem legalábbis segített míg lemásztam a patikába, vagy házidokihoz vagy postára. Lehet elfáradtam és fájt a hasam, de akkor is segített. (Apa addig vigyázott a picurra)

Minden jót!

3 hetes baba anyukája.

2017. aug. 29. 08:51
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem sürgősségi császárom volt, és maga a műtét és a felépülés sem rossz emlék. Engem az nyugtatott meg, hogy amikor már mozoghattam, mondták, hogy nyugodtan kísérletezzek, mocorogjak, első éjszaka forgolódjak az ágyban, bármit csinálok, nem tudok kárt tenni a hegben.

Nagy lelkesen neki is álltam első éjszaka "forgolódni" - akkor picit megijedtem, mert nagyon fájdalmas volt, és a mozgásom egy partra vetett bálnára hasonlított :) De csináltam elszántan (este volt a műtét), és másnap a felállás már egész könnyen ment. Utána az első naptól többször felálltam, jöttem-mentem, pelenkáztam a babámat, és a 3. napon már otthon is voltunk. A lépcsőzés még oldalazva ment az első héten, de utána nem is látszott rajtam, hogy császáros kismama vagyok :)

Szerintem a trükk, hogy muszáj mozogni, még ha fáj is (nem volt elviselhetetlen azért), mert utána egyre könnyebb lesz.

2017. aug. 29. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!