Minek köszönhető, hogy a 15-20 év közötti fiatalok nagyon jól le tudják mérni egy adott tanórán, hogy ki áll velük szemben? Milyen tanáregyéniség? Honnan vannak nektek ilyen jó antennáitok vagy emberismeretetek?
Hát az ember x év alatt, amit az iskolában eltölt azért elég jól ki tudja ismerni a különböző tanár típusokat.
Ez főleg a kisugárzáson múlik. Lehet, hogy az egyik csendes, szolid tanárból süt a bizonytalanság. Alig hallani a hangját, minden dolgozat elhalasztó könyörgésre meghajlik, belezavarodik a mondandójába stb., ebből pedig azt tudja leszűrni a diákság, hogy nem érdemes őt annyira komolyan venni és nem kell annyira fegyelmezetten viselkedni nála. Ha amúgy is egy törékenynek tűnő emberről van szó egy ilyen személyiséggel, hát akkor nagyon nehezen tud érvényesülni általában.
A szintén csendes, szolid tanárnak viszont lehet, hogy olyan a kisugárzása, hogy az emeber tudja róla, hogy vele nem érdmes packázni vagy egyszerűen olyan jó tanár, hogy az ember meg akaraja neki adni a tiszteletet mindenféleképpen.
Mi régen pont a szigorú tanárral szemétkedtünk, mert gyűlöltük azt a "Na én megmutatom ki vagyok" hozzáállást.
Aki jó fej azt pedig tiszteltük, hogy hál isten vannak ilyen tanárok is.
Akiknél szigorúsággal el lehet érni, hogy figyeljenek akkor, azok tényleg figyelni szeretnének. Én egy szigorú tanárnál kikapcsolom az agyam, és teljesen más dolgokról álmodozom. Egy jófejnek pedig élvezem az óráját, figyelek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!