Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az, hogy valakinek ilyen lesz...

Az, hogy valakinek ilyen lesz a hasa szülés után, minek köszönhető?

Figyelt kérdés

[link]

Genetika? Vagy gyors hízás? Edzéssel meg lehet előzni?

Neked van ilyen, edetleg volt? Hohy tüntetted?

2018. febr. 24. 07:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
30 kilót híztam és adtam le terhesen de nem lett ilyen a hasam,oldalt lett egy-két stria,de már nem is látszik a hasam lapos és sima.Szerintem genetika.
2018. febr. 24. 07:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 terhesseg es 2 csaszar utan nem ilyen. Igaz, hogy megnyult a bor es maradt pocakom, de nem ilyen rancos, tok sima a bőr. Strias se lettem egyszer sem.
2018. febr. 24. 08:07
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik rokonomnak ilyen. Nem tudom miért. Mondjuk vékony volt és terhesség alatt elég sokat hízott. Aztán lefogyott. Azt nem tudom hogy a hasa miért lett ilyen. Talán gyorsan fogyott?
2018. febr. 24. 08:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Genetika, ikerterhesség
2018. febr. 24. 08:36
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem genetika.Szétreped a bőr a hízás miatt és ahogy nő a pocak.Nem lehet tenni ellene.Az enyém is "zebra mintás" bár nem ennyire,de hiába kentem különféle krémekkel nem segített.Három terhesség alatt összesen 85kilot hiztam és 92-t adtam le,de már az első terhességem alatt a 6.hónapban látni lehetett a csíkokat pedig addig "csak" 6-8kilót szedtem fel.
2018. febr. 24. 08:37
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Genetika. Nekem terhesség nélkül, pusztán 4-5 kiló ingázás után is simán repedt a bőröm deréktájon és a csípőmnél. Anyukámnak is ilyen volt, a mai napig tiszta csík a hasa.

De láttam szülészeten anyukát órási pocakkal a szülőszobán, és egy deka csíkja nem volt... irigyeltem is érte :D

2018. febr. 24. 08:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Genetika. Barátnőmnek is ilyen. Nagyon odafigyel az alakjára, edzett terhesen is, krémezte is, mégis ilyen neki. Mint egy kiszáradt alma héja. Már iskolás a lánya, de nem lett jobb. Most plasztikára gyűjt.
2018. febr. 24. 09:06
 8/13 A kérdező kommentje:

Nekem is van az oldalamon, illetve a fenekemen, fogytam 15 kg-ot. Ez azt jelenti, hogy terhességnél is elő fog jönni. Édesanyámnak is ilyen a hasa, ő négy gyereket szült.

Has edzéssel esetleg a nyúlást nem lehet kordában tartani?

2018. febr. 24. 09:07
 9/13 anonim ***** válasza:
37%

Nem tudom, hogy a striára vagy pusztán a ráncos bőrre gondolsz e.

A stria genetikai kérdés, viszont ráncosnak csak azért tűnik, mert nagyon alacsony a testzsírja a nőnek,ennyire pedig nem tudott visszahúzódni a kinyúlt bőre. Ha lenne rajta pár kiló plusz, sima kicsit puha pocakja lenne, és csak a striák zavarnák.

Én egyébként egy vékony striás kismamával sem találkoztam még.

Mármint olyannal, aki terhesség előtt,alatt és után is vékonyabb volt.

2018. febr. 24. 09:19
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha a rancra gondolsz, akkor az elsosorban a kotoszovet allapotan/minosegen mulik.

Az elasztin es a kollagen “felelos” a rugalmassagert, ahogy oregszunk eleve kevesbe rugalmas a bor, de ha ehhez az adott anyuka genetikaja is ratesz egy lapattal (rugalmatlanabb a bore), akkor nezhet igy ki szules utan.

A helytelen taplalkozas (keves feherje, keves vizfogyasztas), egeszsegtelen eletmod (sport hianya, dohanyzas, rendszeres alkoholfogyasztas, tulzott kave-, koffeinfogyasztas, stb), napozas, szolariumozas tartosan ezt meg tovabb fokozzak.

Igy megtortenhet az, hogy a terhesseg alatt kinyult bor nem tud visszahuzodni, vagy csak alig.

Foleg, ha nagyra nott a pocak, illetve minel tobb gyermeket hordott ki, a helyzet annal rosszabb lesz.

Vekony, de szerencsetlen genetikaval rendelkezo, es/vagy (kotoszovet szempontjabol) rossz eletmodot folytato nokkel ugyanugy megtortenhet, a vekonysag nem jelent semmit. Nyilvan ha a baba miatti pocaknovekedeshez meg egy gyors, nagy sulygyarapodas is tarsul, amit hirtelen fogyas kovet, akkor a bor meg jobban megereszkedik. Az eletkor is sokat szamit, mert a bor mar kb 25 eves kortol lazulni kezd aprankent, szoval nem mindegy, hogy 20 evesen kell regeneralodnia, vagy 40 evesen.

A lenyeg, hogy sok mindent lehet tenni megelozeskeppen: egeszseges taplalkozas, megfelelo feherjebevitel, mozgas, dohanyzas, stb elhagyasa, napozas, szolizas minimalizalasa, sulykontroll, stb. (A csodakremek is segitenek valamennyit, mert szaraz bor kevesbe rugalmas, de erre az egyszerubb olajok, kremek ugyanugy kepesek, egyik sem varazsszer, mert a “belso taplalas” sokkal tobbet szamit.

De ott vannak a genetikai adottsagok, eletkorbol adodo tulajdonsagok, ami ellen tenni nem lehet. De erdemes odafigyelni, hogy ne legyen a helyzet rosszabb, mint muszaj.

Valaki irta korabban, hogy vekony non meg nem latott striat. Nekem van. 178 cm es 60 kg vagyok, mindez sport mellett es tartosan, nem ingadozik a sulyom.

Mar 13 evesen szetrepedt a bor a felkaromon, mert hirtelen nottem sokat es nem keresztben, hanem hosszaban.

Az elso terhessegemet stria nelkul zartam (a pocakom is kicsi volt), a masodik gyerekkel sem volt nagy hasam, keveset is hiztam (ami feljott, az szulessel lement mind). Ennek ellenere a terhesseg vegere ugy feszult a bor a hasamon, hogy mar fajt, tenyleg, mint egy pattanasig fujt lufi. Szules elott par nappal megrepedt az alhasamon a bor, lett striam, nem sok, de lett.

2018. febr. 24. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!