Aki olyan kórházba megy szülni, ahol kötelező a háton fekvés, borotválás, beöntés, gátmetszés, az miért azt a kórházat választotta?
Mert sajnos a kozelben nincs mas!!!
Nagyon-nagyon szeretnek mashal szulni,de nem tudom megoldani.Kocsink nincs gyorsan szulok,4. baba lesz.
Pedig de szeretnek vizben szulni,vagy csak ugy ahogy nekem jo,ne mindig az orvos mondja meg mit kell csinalni.Minden no osztonosen tudja hogyan kell szulni a korhazban meg csak beleavatkoznak a szules termeszetes fojamataba.
Igy a 4. babaval a pocakomban UTALOM a korhazi szulest,Legalabbis itt ezen a szuleszeten
"Nem kritizálni vagy kötözködni akarok, csak csodálkozom. Miért választjátok ezt?" Mert nincs más. Itt, Miskolcon két kórház van, és a jobbikat választottam (egyszemélyes szülőszoba, bababarát rendszer, apás szülés), mégis fekve kellett szülnöm, gátmetszéssel, borotválással és beöntéssel, bár az utóbbi kettőt nem bánom. Én nem, nem tudom megoldani, hogy Pestre menjek a Szent Istvánba, ahol vajúdhatok kádban, és szülhetek ülve, gátvédelemmel, szőrösen.
De legalább ülve vajúdhattam, annak ellenére, hogy a ctg-t rám kötötték, mert korababa volt.
13:53-nek:
"Hátonfeküdni meg eggyik korházban sem kötelezö végig már vagy ezer éve csak akkor ha esetleg indokolt." Ez nem igaz. Semmi probléma nem volt a szülésemmel, és köynörögtem az orvosnak meg a szülésznőnek, hogy had üljek fel, mert úgy jobban tudok nyomni. És nem engedték. A lábam a kengyelben, a fájások jöttek, öten ordították a fülembe, hogy nyomjak, nem álltam le veleük vitatkozni, hogy miért szülhetek legalább élig ülve, amikor az ágy lehetővé tenné.
A fekve szülés egyvalakinek jó csak: az orvosnak.
De kíváncsi lennék, hogy ha te kerülsz szülőágyra, ctg-re meg infúzuóra kötve, háromperces egybefüggő fájásokkal, akkor lesz-e erőd kikövetelni magadnak az ülve szülést.
Ja, és hiába adtak beöntést, jókora adag kaki azért még kijött belőlem a szülőágyon, a gyerek előtt. Úgyhogy törölgetni kellett a sz.aros fenekemet, igen.
Igen az a gond hogy a szules nem az a pillanat amikor ki tudsz magadnak harcolni valamit.
Nekem is csak a haton fekve vajudast engedtek.(A kitolas nalam konnyen ment).
A kerdes engem is irrital egy kicsit,de lehet felmergelem magam es itthon szulok a furdokadba.
én se nagyon értem a kérdést,h miért okoz problémát,ha leborotválnak,meg kapsz beöntést?
ezeket higiéniai okokból teszik,pont azért,h a fertözéseket elkerüljék!nekem volt beöntésem,mert kértem,kicsit tartottam attól,h szülés közben kipottyan a dolog,ugyh inkább azt a kellemetlenséget bírtam ki ami nem olyan szörnyü!borotválást otthon lerendeztem magamnak,a gátmetszést pedig szerettem volna elkerülni ami sikerült is,mert helyette császárom lett:-( nem erre készültünk,muszály volt a pici miatt!
és szerintem azzal nem segítetek ha egymást szapuljátok,mert eltér a véleményetek!mindenki másképp logikázik és ez így okés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!