Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másban is szabadultak fel...

Másban is szabadultak fel ilyen érzések természetes szülés után?

Figyelt kérdés

Pár hete szültem, csodas élmény volt, minden jól alakult, ahogy elterveztem, csak egy kicsi gatmetszesem lett. Azóta úgy érzem, hogy megtaltosodtam. Képes voltam öt világra hozni. Úgy érzem magam mint aki halhatatlan lett, hogy kibirtal és véghez vittem a szülést.

Biztosan ez a túlzott emocionális érzés ez a hormonjaim játéka. :) Ti is éreztétek így? Én teljesen úgy érzem, hogy életem legnagyobb dolgát vittem véghez azzal hogy életet adtam neki a természet útján.

2017. júl. 29. 13:45
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
58%
20as a szívemből beszéltél. Köszönöm
2017. júl. 29. 17:23
 22/34 anonim ***** válasza:
73%

Istenkèm, ezen ölre menni! 😊

Bocs, már, ha szerintem szülni gusztustalan. A gyerek szèp ès csodálatos, persze! De a szülèsben semmi szèp nincs, sem làtvànyban, sem èrzèsben! Ettől mèg teljesítmèny, de mint írtam, nem lesz kevesebb az, akinek nem sikerült termèszetes úton.

Egyèbkènt is, aki ennyire függ más vèlemènyètől, az nagyon nincs tisztában a saját èrtèkeivel!

2017. júl. 29. 17:39
 23/34 anonim ***** válasza:
82%

Én abban a pillanatban éreztem ezt, mikor az akkori párom mondta : büszke rám, hogy végig tudtam csinálni a terhességet és a szülést :-)

Akkor ötlött fel bennem, hogy ez nem egy hétköznapi dolog?

De azóta sem jutott többször eszembe. Örülök a gyerekeimnek :-)

2017. júl. 29. 18:08
 24/34 anonim ***** válasza:
65%

Nem.

Egyrészt, mert nekem a gyerekem az életem értelme, nem maga a szülés. És mert nem a kipottyantásért lehet büszke az ember magára, hanem ha normális, életrevaló embert nevel utána a gyerekből. Mondjuk ez kötelesség is lenne, szerintem.

Másrészt nem tartom a császárt semmivel alávalóbb dolognak, mint a természetes szülést. Az orvoson múlik, nem az anyán általában, és csak a buta nők gondolják, hogy ez sokkal dicséretre méltóbb, vagy akár mindenképp nehezebb.

2017. júl. 29. 18:10
 25/34 A kérdező kommentje:

Ez volt a második szülesem. A nagy 4 éves, szóval tudom milyen a gyerekneveles. De ezzel összehasonlítáni, olyan mint az almát a körtével, semmi értelme.

Ellenben az első szulesemmel: ott is éreztem eufóriat, de nem ennyire. Most olyan tökéletes volt minden, a szemelyzet, napszak, a vajúdás. Teljes lila köd visszagondolni. Nem dicsekedem az életem eredményeivel... De nekem ez az élmény olyan eufórikúra sikerült, hogy azóta ha csak ragondolok elönt az öröm. Ránézek a babamra és belegondolok ahogy született, életem legszebb élménye és csodája. És igen konkrétan az hogy emlős állatkert a természet legosibb erejével történt minden.

2017. júl. 29. 18:19
 26/34 anonim ***** válasza:
40%
Itt senki se beszélt a császáros szülésről arról nem is beszélve senki sem írta, h az kevésbé dicséretre méltó.
2017. júl. 29. 18:21
 27/34 anonim ***** válasza:
39%
18 te meg valszeg bevagy savanyodva h még 1 ilyen artatlan kiirasra is igy reagalsz. Hanyingeren van a fajtadtól. Együgyű és szánalmas!!
2017. júl. 29. 18:48
 28/34 anonim ***** válasza:
59%
Nem. Nem érzem teljesítménynek.
2017. júl. 29. 20:01
 29/34 anonim ***** válasza:
40%

17:21-nél a pont, szépen leírta, amit gondolok.

Kérdező, megértem az érzéseidet, én is hasonlóan eufórikus állapotban voltam. Valószínűleg erre a hormonok is rásegítenek. Bár nekem inkább horror szülésem volt, az első hónapokban akárhányszor ránéztem a babánkra, mérhetetlen büszkeség töltött el, hogy ő a miénk, bennem fejlődött és kéoes voltam megszülni. Tudom, hogy a nők úgy vannam kitalálva, higy tudjanam szülni, de én ezt akkor is a természet egyik legnagyobb csodájának tartom. A saját terhességemet és szülésemet pedig a legnagyobb teljesítményemnek tartom, annak ellenére, hogy az élet más területein is sikeres vagyok.

2017. júl. 29. 21:00
 30/34 A kérdező kommentje:

Én csak azt kívánom minden notarsamnak, hogy adja meg ezt az érzést, amit én érzek az élet. :)

Tele van a szívem, úgy érzem hogy kiteljesedett a nőiességem. Itt szopizik, ránézésre és csupa öröm mámor, hogy őt én szültem, belőlem lett, az illata.. Ami azonnal megcsapott mikor rám tették. Az elsővel nem tudtam ezt ilyen mélyen atelni egy betegség miatt sajnos.

2017. júl. 29. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!