Ha valaki teljesen bele éli magát, hogy ő császárral szül, és nem hajlandó arról hallani sem, hogy természetes úton szüljön. Az ugye ha eljön az idő megszül természetesen mivel nincs más választás?
Császárral szerettem volna szülni, de hát orvosi oka nem volt. Beindult a szülés, úgy voltam lesz, ami lesz, de azért nagyon bennem volt a hüvelyi szülés iránti undor. Nagyon sokáig hagytak vajúdni, de nem tágultam. Kb 30 óra után sírva könyörögtem, hogy császározzanak meg, persze nem akartak. Még jó pár órát hagytak szenvedni, összepisiltem, összehánytam magam, ordítottam a végén. Megvárták, amíg már leesett a baba szívhangja, és megcsászároztak. Császár után mondták, hogy sehogy sem tudtam volna hüvelyi úton megszülni, mert a vállára és a nyakára volt csavarodva a köldökzsinór. A sok szenvedéstől értágulatok lettek a babám arcán, sajnos még most is látszanak, de hát ez a legkevesebb.
Legközelebb befekszem egy magánkórházba, és kifizetem a császárt, hogy ez véletlenül se történhessen meg újra. Ezt kellett volna tennem már az első alkalommal is.
Szerintem sokan el vannak tévedve, hogy nem császároznak meg, meg úgy sincs választás meg stb. Most az, hogy lassan 10 éve úgy döntöttek a nőgyógyászok (egyébként nem egységesen, hanem szép vita is kialakult ezen, hogy a terhes nő kérhesse-e a császárt vagy sem) hogy nem császároznak, csak megfelelő indok esetén, ami lehet egy papír egy pszichiátertől (őszintén ilyet ma, itthon ki nem tud szerezni?) az nem azt jelenti, hogy nem csinálják meg az orvosok.
Az én orvosom például nagyon-nagyon természetes szülés rajongó, sőt gátvédelmezei meg minden, ennek ellenére, mikor közöltem vele, hogy császárt akarok, akkor igaz, hogy elsorolt mindenféle elrettentő dolgokat, én meg mondtam, hogy tisztában vagyok mindenféle statisztikákkal, mindkét módszer szövődményeivel stb. és császárt akarok, akkor annyit mondott, hogy gondoljam át, de persze megoldható, ha ezt akarom. Aztán ő is egy olyan orvos, akiről ódákat zengenek, hogy a háborítatlan szülések, a 4 kiló feletti gátvédelmek, az igazi természetesség pártiság stb. aztán mégis megcsászározza azt, aki kéri. Komolyan olyan vicces, mikor olyanok osztják az észt, hogy nem csinálja meg az orvos, meg ilyen nincs, meg "HA egyáltalán találsz orvos" mintha olyan nehéz lenne, akik szerint hülyeség, úgyhogy nyilván semmi tapasztalatuk abban, hogy igenis megcsinálják és még különösebb erőlködés se kell hozzá, csak határozottan kell közölni, márpeidg ezt akarja az illető és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!