Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Te engedned a szulesinditast...

Te engedned a szulesinditast ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Csutortokon toltottuk a 40. Hetet. A foorvos ilyenkor megszokta inditani a szulest mar oxival vagy zselevel. Viszont ebben a korhazban szeretnek csaszarozni rivid vajudasi ido utan. Elso termeszetes szulesem 12 ora volt masik korhazban. Attol tartok hogy ha beindit nem fogok tudni az orvosi elvarasoknak megfelelo gyorsasagban tagulni. Ebben a korhazbam nem szokas megvarni a 10-12 orat. Ezert en eredetileg normal beindulasnal a megyei korhazba mennek szulni tervem szerint. A baba jol van, minden ertek tokeletes, kozerzetem is jo.

Mit tennel?

2017. júl. 2. 20:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%

Jogos van megtagadni a beavatkozást, de ez után sajnos olyan bánásmódban is lesz részed!

Én 10 nappal hordtam túl az elsőt. (Elvileg, de később fogant, nem középidőben.) Egy hét után feküdtem be a kórházba. Minden nap nézték uh-n, nézték a magzatvízet, reggel-este nst. Annyit avatkozott be a doki, hogy elég durván megvizsgált, akkor utána el is ment a nyákdugó.

Magától indult a szülés.

Van fogadott orvos? Vele tudsz beszélni, hogy mit szeretnél és mit nem. Ha ügyeletesnél szülsz, akkor marad a jó szerencse. :(

2017. júl. 3. 08:06
 12/25 anonim ***** válasza:
76%

Biztos hogy nem hagynám a császárt!Bizony nem mindegy melyik lyukon jön ki!Egyrészt ne vagdossanak mint egy disznót feleslegesen,másrészt én inkább kinlodok 20órát a vajúdással de hüvelyi szülés a természetes (ez csak az én álláspontom) persze más ha a baba élete veszélyben van akkor nyilván nem harcolok a császár ellen :)

Ha van lehetőséged akkor ne engedd,ha nem akarod

2017. júl. 3. 10:08
 13/25 anonim ***** válasza:
Én is nehezen szültem az elsőt,36 órát vajúdtam. Amásodikat indították(burokrepesztés,majd oxy),pontosan az oxy bekötése után 2 órával felsírt a kicsi. Szóval amiért az első sokáig tartott,nem biztos,hogy a második is fog. Én megbeszélném az orvossal,hogy mit szeretnék.
2017. júl. 3. 14:58
 14/25 anonim ***** válasza:

Ne akarjál csak elhúzódó szülést, mert később lesz meg a böjtje! Rengeteg tanulási zavarral küzdő, magatartászavaros, figyelemhiányos gyermek kórtörténetében benne van az elhúzódó vajúdás. Nincs az az isten, mai miatt megéri kockáztatni, mert a gyerek élete, későbbi boldogulása múlik rajta.

Az agy nagyon sérülékeny, elég egy pici oxigénhiány ahhoz, hogy bizonyos részterületek sérüljenek. Elég régóta vagyok már ebben a szakmában és konzultálok külföldi kollegákkal is, azokról a helyekről, ahol divat az otthon szülés, vagy jóval kevesebb a császár. Nagyon sok a későbbi komplikáció, ami lehet, hogy 200 éve nem jelentett gondot, de a mai rendszerünkben bizony problémát jelent.

Én semmit nem kockáztatnék azért, hogy az élményt átéljem. Neked egy pár órás élmény, neki meg az élete...

2017. júl. 3. 15:00
 15/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyetértek az előttem szólóval. Ilyen területen sokat jártam és nem éri meg kockáztatni. Semmi sem fontosabb, minthogy épen és egészségesen szülessen meg a baba. Én azt tenném, amit az orvos javasol. Én is olyan helyen szültem és olyan orvosnál, ahol ritkaszámba megy a természetes szülés. Minden rendben ment nálam, szóba se került egyszer sem szülés közben a császár.

2017. júl. 5. 07:42
 16/25 anonim ***** válasza:

Amerikában 46 millió 37. és 41. hét közé eső szülés tanulmányozásával jutottak arra, hogy a 39. hét tekinthető "full term"-nek (ez a kiírt időnek felel meg nálunk) és 40+6 után már túlzottam megnő a kockázatok száma. A legtöbb esélye a teljesen egészséges életre a 39+0 és a 40+6 között született babáknak van.

Persze, itthon még mindig kényelmesen kivárják a 42-t is, ha úgy van, de az nem azt jelenti, hogy a szánalmasan kevéske születésszámunkkal olyan nagyon okosak vagyunk azokhoz képest, akik ilyen számokból tudnak következtetéseket levonni.

2017. júl. 5. 22:54
 17/25 A kérdező kommentje:
40es 5 napra vegul tegnap spontan megszuletett a kivant korhazban. Minden rendben volt
2017. júl. 6. 00:29
 18/25 anonim ***** válasza:
Ooo gratulálok neked es jo egészséget kívánok! :)
2017. júl. 6. 06:43
 19/25 anonim ***** válasza:
:) es persze a babának is. :)
2017. júl. 6. 06:44
 20/25 anonim ***** válasza:

Ezt a kutatast nem ismerem es szerintem kamu.

Pont most jott egy nagy nemzetkozi kutatas a szulesinditas nagyobb kockazattal jar mint a tulhordas igy a fejlett eu orszagokban nem inditanak csak ugy.

Minden baba kihordasi ideje mas es mas nem lehet az embereket biorobotkent kezelni.

2017. júl. 6. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!