Te engedned a szulesinditast ebben az esetben?
Csutortokon toltottuk a 40. Hetet. A foorvos ilyenkor megszokta inditani a szulest mar oxival vagy zselevel. Viszont ebben a korhazban szeretnek csaszarozni rivid vajudasi ido utan. Elso termeszetes szulesem 12 ora volt masik korhazban. Attol tartok hogy ha beindit nem fogok tudni az orvosi elvarasoknak megfelelo gyorsasagban tagulni. Ebben a korhazbam nem szokas megvarni a 10-12 orat. Ezert en eredetileg normal beindulasnal a megyei korhazba mennek szulni tervem szerint. A baba jol van, minden ertek tokeletes, kozerzetem is jo.
Mit tennel?
Jogos van megtagadni a beavatkozást, de ez után sajnos olyan bánásmódban is lesz részed!
Én 10 nappal hordtam túl az elsőt. (Elvileg, de később fogant, nem középidőben.) Egy hét után feküdtem be a kórházba. Minden nap nézték uh-n, nézték a magzatvízet, reggel-este nst. Annyit avatkozott be a doki, hogy elég durván megvizsgált, akkor utána el is ment a nyákdugó.
Magától indult a szülés.
Van fogadott orvos? Vele tudsz beszélni, hogy mit szeretnél és mit nem. Ha ügyeletesnél szülsz, akkor marad a jó szerencse. :(
Biztos hogy nem hagynám a császárt!Bizony nem mindegy melyik lyukon jön ki!Egyrészt ne vagdossanak mint egy disznót feleslegesen,másrészt én inkább kinlodok 20órát a vajúdással de hüvelyi szülés a természetes (ez csak az én álláspontom) persze más ha a baba élete veszélyben van akkor nyilván nem harcolok a császár ellen :)
Ha van lehetőséged akkor ne engedd,ha nem akarod
Ne akarjál csak elhúzódó szülést, mert később lesz meg a böjtje! Rengeteg tanulási zavarral küzdő, magatartászavaros, figyelemhiányos gyermek kórtörténetében benne van az elhúzódó vajúdás. Nincs az az isten, mai miatt megéri kockáztatni, mert a gyerek élete, későbbi boldogulása múlik rajta.
Az agy nagyon sérülékeny, elég egy pici oxigénhiány ahhoz, hogy bizonyos részterületek sérüljenek. Elég régóta vagyok már ebben a szakmában és konzultálok külföldi kollegákkal is, azokról a helyekről, ahol divat az otthon szülés, vagy jóval kevesebb a császár. Nagyon sok a későbbi komplikáció, ami lehet, hogy 200 éve nem jelentett gondot, de a mai rendszerünkben bizony problémát jelent.
Én semmit nem kockáztatnék azért, hogy az élményt átéljem. Neked egy pár órás élmény, neki meg az élete...
Szia!
Egyetértek az előttem szólóval. Ilyen területen sokat jártam és nem éri meg kockáztatni. Semmi sem fontosabb, minthogy épen és egészségesen szülessen meg a baba. Én azt tenném, amit az orvos javasol. Én is olyan helyen szültem és olyan orvosnál, ahol ritkaszámba megy a természetes szülés. Minden rendben ment nálam, szóba se került egyszer sem szülés közben a császár.
Amerikában 46 millió 37. és 41. hét közé eső szülés tanulmányozásával jutottak arra, hogy a 39. hét tekinthető "full term"-nek (ez a kiírt időnek felel meg nálunk) és 40+6 után már túlzottam megnő a kockázatok száma. A legtöbb esélye a teljesen egészséges életre a 39+0 és a 40+6 között született babáknak van.
Persze, itthon még mindig kényelmesen kivárják a 42-t is, ha úgy van, de az nem azt jelenti, hogy a szánalmasan kevéske születésszámunkkal olyan nagyon okosak vagyunk azokhoz képest, akik ilyen számokból tudnak következtetéseket levonni.
Ezt a kutatast nem ismerem es szerintem kamu.
Pont most jott egy nagy nemzetkozi kutatas a szulesinditas nagyobb kockazattal jar mint a tulhordas igy a fejlett eu orszagokban nem inditanak csak ugy.
Minden baba kihordasi ideje mas es mas nem lehet az embereket biorobotkent kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!