Kinek hogy zajlott a szülés? Tényleg olyan szörnyű mint ahogy mindják? Meddig tartott?
Utolsó, akkor, abban a helyzetben annyira másra koncentrálsz hogy azért nem érzed a gátmetszés, nem a pokoli fájdalom miatt.
És hogy mennyire érzi az ember fájdalmasnak? Ez függ a fájdalomküszöbtől, attól hogy mennyire vagy kimerült, ideges, mennyire bánnak emberként az emberrel.
Nekem a császár közben és utána is ezerszer jobban fájt mint a szülés, ami ugyan nem volt kellemes, de utána aludtam pár órát és majdnem virgoncan sétáltam el zuhanyozni.Na jó, ez enyhe túlzás, de nem fél óra alatt tettem meg az utat két ájulással, mint császár után:-D.
A gátmetszés nekem utána se fájt túlzottan, másnap már törökülésben ültem és próbáltam szoptatni, a kicsit az első esti fürdetéstől én láttam el. Kicsit feszült, húzódott, de sokkal rettenetesebbre számítottam a rémtörténetekből amiket például itt is olvastam.
Azèrt nem èrzed a gátmetszèst,mert előtte helyileg elèrzèstelenítik a területet. Az èrzèstelenítèst nem èrzed ès utána a vágást sem. Ha enèlkül vágnának, na azt èszre vennèd! Csak szülès közben nem mondják, hogy most èrzèstelenít, most vág stb.
Te csinálod a dolgod, meg ők is csinàlják a dolgukat!
A vajúdás cifranyomorúság,kegyetlenül fáj,aki azt mondja,h nem,az sztem magának is hazudik. A szülés maga jobb,mert érzed,h megy kifelé,tehát egyszer vége lesz. A legrosszabb az utolsó nyomás előtti "pihenő"mikor úgy érzed,megállt a idő,a gyerek feje szétszakítja azt ott lent,ahol bement,és most ki kéne jönnie. De nem jön,hogy az a......és egy utolsó fájás,baba kicsusszan,torkaszakadtából üvölt,és megkönnyebbülsz. Innen még van a méhlepény,azt már nem érzed(jó esetben),meg a varrás. Na,az nekem rosszabb volt,mint a szülés.
DE AZ IST£NIT,EZ AKARTUK,NEM? EZÉRT CSINÁLTUK VÉGIG A 40 HETET! ÉLETET ADSZ,persze,hogy nem lesz sétagalopp. De megéri.
Èrezted volna, ha nem kapsz èrzèstelenìtèst, csak nem kötöttèk az orrodra, hogy beszúrtak egyet, mert volt jobb dolgod is!
☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!