Nem tudunk félretenni semmit "hálapénz" gyanánt. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Bajban vagyok a "hálapénz" miatt. Tudom, hogy lerágott csont, de ez van. Igaz, hogy ezt mi, kismamák vezettük be, és sokan kiakadnak, ha csak meghallják, mert a szülés levezetése, terhesgondozás stb. alanyi jogon jár, hiszen fizetjük a tb-t, és az első szülésemnél én sem adtam, de most egész más van. Az első rettentő élményként maradt meg bennem, de most egy másik városban fogok szülni (elköltöztünk) egy olyan orvosnál, aki szinte szó szerint ott él a szülészeten, mindig bent van, nagyon rendes, és bár nem fogadott dokim (itt nem is lehet fogadni), mindig magához rendel vissza. Nagyon lelkiismeretes, alapos és kedves, megbízom benne. Még az első szülésemet is elmeséltem neki (hozzáteszem, bőgve), és olyan rendes volt, megnyugtatott, mindig biztat. Nagyon hálás vagyok neki azért, amiért már nem rettegek a szüléstől, hanem várom, és arra gondoltunk, hogy adunk neki pénzt, de sajnos úgy leégtünk, hogy nem futja rá. Vagyis olyan 5000 körül lenne, de az nevetséges összeg, nem? Mit csináljak? Rossz érzés lenne csak úgy lelépni szülés után, amikor végig ilyen rendes volt velünk.2008. okt. 16. 10:58
11/11 anonim válasza:
A hálapénz adása és elfogadása is illegális, ugyanakkor az orvosmaffiának a betegek kiszolgáltatott helyzetére apellálva mára sikerült a törvények fölé helyezkednie. Akik félnek, hogy a hálapénz nélkül rosszabb ellátást kapnak, azoknak javaslom kigyúrt emberekkel való barátkozást - pszichopata nézés és mindig kéznél tartott bicska előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!