Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem tudunk félretenni semmit...

Nem tudunk félretenni semmit "hálapénz" gyanánt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Bajban vagyok a "hálapénz" miatt. Tudom, hogy lerágott csont, de ez van. Igaz, hogy ezt mi, kismamák vezettük be, és sokan kiakadnak, ha csak meghallják, mert a szülés levezetése, terhesgondozás stb. alanyi jogon jár, hiszen fizetjük a tb-t, és az első szülésemnél én sem adtam, de most egész más van. Az első rettentő élményként maradt meg bennem, de most egy másik városban fogok szülni (elköltöztünk) egy olyan orvosnál, aki szinte szó szerint ott él a szülészeten, mindig bent van, nagyon rendes, és bár nem fogadott dokim (itt nem is lehet fogadni), mindig magához rendel vissza. Nagyon lelkiismeretes, alapos és kedves, megbízom benne. Még az első szülésemet is elmeséltem neki (hozzáteszem, bőgve), és olyan rendes volt, megnyugtatott, mindig biztat. Nagyon hálás vagyok neki azért, amiért már nem rettegek a szüléstől, hanem várom, és arra gondoltunk, hogy adunk neki pénzt, de sajnos úgy leégtünk, hogy nem futja rá. Vagyis olyan 5000 körül lenne, de az nevetséges összeg, nem? Mit csináljak? Rossz érzés lenne csak úgy lelépni szülés után, amikor végig ilyen rendes volt velünk.
2008. okt. 16. 10:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát kellemetlen, bár én hálapénz-ellenes vagyok. Szerintem vegyetek egy jóféle bort vagy valami ajándékot belőle. Úgy már nem tűnik annyira "kevésnek" az összeg.
2008. okt. 16. 11:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom,hogy ezért a pénzért tárgyi ajándékot vegyél,ez nem olyan ciki.Pl:toll,dísztárgy.Én is ezt vettem ajiboltban mert ismerős lévén az orvos nem fogadott el pénzt.Meg a férjem dokinőjének is mindíg ilyesmiket viszünk ilyen értékben.Egyszer nem volt időnk semmit venni,így pént akartunk adni,de azt nem fogadta el!Vannak még csodák!
2008. okt. 16. 11:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én a Te helyedben abból az 5000 Ft-ból vennék neki egy mutatós csemegekosarat, vagy egy jobb italt. És azt is be lehet úgy csomagolni, hogy nagyon mutatós legyen. Illetve szerintem már szebb tollakat is találsz ennyiért, és abba meg lehetne valamit gravíroztatni. Pl.: Hálám jeléül, vagy Köszönettel és belegravíroztathatnátok még a dátumot vagy a vezetékneveteket.
2008. okt. 16. 11:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Én a pénzkérdést úgy oldom meg, hogy kérek a családtól kölcsön, az anyaságiból meg majd vissza adom. Én sem tudok előtte félrerakni.

Ha maradsz az 5000 Ft-nál, én is inkább ajándékcsomagot javaslok, esetleg bele teheted a bébi fotóját, egy kísérőlevéllel, amit a kicsi nevében írsz. "Kedves doktorbácsi, köszönöm, hogy világra segítettél....stb."

2008. okt. 16. 11:12
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

az utolsó válasz tetszett.

Szerintem azt is lehet hogy egy tollba gravírozod hogy a "legjobb szülész-nőgyógyász" és a kicsi fotóját melléteszed egy jobb borral. szerintem.

2008. okt. 16. 11:47
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Különböző helyzetű emberek miatt alakult ki a dolog..akik azt hitték, hogy jobbat kapnak ha pénzt adnakszépen bevezették..

Na mindegyne keseredj el..sokan vannak ilyen helyzetben..ha egy orvos nem tudja tolerálni az anyagi helyzetedet, akkor nem is való neki a hálapénz..nagyon sokan nem tudnak adni egy vasat sem..és ne gondold, hogy a szociális hátrányos helyzetű nők akik 10-12 gyereket szülnek akár 20 ft-ot is adnak-gondolom tudod miről beszélek..Szerintem nem ez különbözteti meg az embereket.

Sőt ha ilyen szarul állsz, akkor azt javaslom, hogy azt az 5000 ft-ot is magatokra költsd..a dokinak meg kell értenie..

Ha ciki azt csak te érzed annak, de hidd el nem ciki, és a doki sem tud annyi mindent kezdeni egy üveg borral mint te az árával...szóval amikor otthon meginná a bort akkor azt nem a te kisbabád egészségére tenné azzal a borral..

2008. okt. 16. 11:50
 7/11 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Azon a pénzen én is inkább ajándékcsomagot vennék.

Lehet, hogy jobban is örülne neki, te pedig nem éreznéd kellemetlenül magad, hogy "csak" annyit tudsz adni.

Üdv:37 hetes kismami

2008. okt. 16. 11:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon-nagyon kínosan érzed magad akkor még azt teheted meg,hogy majd a 6 hetes vizsgálatnál ajándékozod meg.De szerintem nagyon jó ötleteket kaptál.Ne szégyenkezz ez miatt!Szégyenkezzen az aki pofa nélkül kicsavarná a kezedből!De ahogy írtál róla ő nem igen várja el!
2008. okt. 16. 14:17
 9/11 anonim ***** válasza:

És végül is mennyit adtatok? Meg tudtátok oldani?

Mi sokat vártuk a babára, lombikkal jött össze.Évekig gyűjtögettünk, készültünk rá. A férjem volt a kasszás s azt mondta, nem fogja sajnálni a pénzt a dokitól. De amikor megkérdeztük a dokit, hogy van-e tarifája, én majdnem hanyatt vágtam magam, amikor azt mondta, hogy 50-100 E FT.

Végül is 80 kapott, amit én nem néztem jó szemmel, de a férjem leintett.

2010. ápr. 27. 22:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Végül 25 ezer forintot adtunk, mert váratlanul kaptunk egy kis segítséget a családtól. :) Ja, és sajnos császár volt a vége, de ez mindegy is. Fő, hogy azóta egészséges a másfél éves kislányom. :D
2010. ápr. 30. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!