Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A kórházban hogyan kell...

A kórházban hogyan kell jelezni ha valaki nem akarja hogy babáját tápszerezzék?

Figyelt kérdés
2010. máj. 16. 19:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%

19:21 vok.

Ősszel fogok ott szülni legközelebb :)

Szerintem ne cetlit tegyél ki, hanem szólj, biztos meg lehet velük beszélni!

Szerintem ha egy cetlit találnak ott, akkor esetleg negatívan jöhet ez le..., inkább kérdezd meg tőlük, hogy fognak-e adni tápszer és milyen esetben stb, lehet, hogy én ott szúrtam el, hogy ezt erre nem kérdeztem rá.

Már szépen szopizott rendszeresen a babám, amikor rákérdezett az egyik csecsemős, hogy mennyit szopik, mire én éreztem magam hülyének, mert eszembe sem jutott mérni, mivel kb 2,5-3 óránként ébredt, sírt, szopizott, majd aludt. Megmértem és "csak" 10 grammott szopott, ezért azt mondta, hogy ezt ki kell pótolni tápszerrel. Én persze halálra voltam rémülve és csináltam amit mondtak. 30 ml-t adott, hogy egye meg, szépen sugárban rám is hányta. Aztán megint kellett adnom, megint rámhányta. Nem azért, mert a tápszer valami méreg, hanem mert egyszerűen elég volt neki az én tejem, akárhány grammot is mutatott a mérleg. Még 2x adott tápit, kiöntöttem a csapba, azokat már nem adtam oda, majd műszakváltásnál másik nővér jött és meg azt mondta, hogy nem kell a tápszer neki, csak tegyem sűrűn mellre.

Ment utána is simán a szoptatás, szépen evett a baba és sok tejem volt.

Szerintem az a baj, hogy nincs valamilyen egységes szemlélet ezzel kapcsolatban és én ezt akkor annak tudtam be, hogy a Mragit szülészetének a bezárásakor, majd újranyitásakor nem ugyanaz az összeszokott csapat volt ott vagy nem tudom.

Én egyébként nem vagyok tápszerellenes, ha nincs tej, annyira nem megy a szoptatás stb (ilyen is van sajnos) , akkor természetesen kell adni. Engem csak az bosszantott, hogy indokolatlanul majdnem el lett szúrva az egész...

2010. máj. 16. 20:42
 12/23 A kérdező kommentje:

20:42-es: Akkor mindenképp inkább személyesen beszélem meg, bár a műszakváltás miatt így mindig beszélni kell majd valakivel. :S De akkor úgy csinálom először ahogy írod, hogy érdeklődök a tápszer felől, aztán mondom el az igényemet.

És ott adnak mérleget is amin meg lehet mérni a babót? És mert egyébként hány gramm lenne az optimális amennyit szopnia kellene a picinek?

Egyetértek abban hogy a tápszer bizonyos helyzetekben szükséges: ha nincs tej, vagy más eü-i ok.

De habár még nincs tapasztalatom valamiért hiszek abban, hogy ha kitartok a szoptatás mellett akkor beindul majd a dolog, mert a cicik és a baba összedolgoznak majd. :)

Én júliusban fogok szülni.

Te térítéses vagy többágyas szobában voltál a korábbi szülés alkalmával? Melyik orvosnál illetve szülésznőnél szültél?

Persze csak akkor válaszolj ha nem gond, nem akarlak feltartani. :)

2010. máj. 16. 20:58
 13/23 anonim ***** válasza:
86%

Hát ilyet még nem hallottam...

Manapság egyáltalán nem divat elvinni a kicsit...

Amúgy semmi baja nem lesz, ha éjjel 1X kap tápit-lányom is kapott, mert csomós volt a mellem, nem jött a tej, azóta is szopik szépen.

A kórház amúgy okosabbat tudna mondani ,mint mi...

2010. máj. 16. 22:30
 14/23 anonim ***** válasza:

Én egyszerüen csak szóltam a csecsemős nővéreknek,h semmiképpen ne adjanak neki tápszert,mert én ehez nem járulok hozzá!

Nyáron szültem,nagyon meleg volt és mivel az első pár napban nem igazán volt tejem állitólag ezért sárgult be a gyerek,igy 8 napot töltöttünk a kórházban,de megérte,mert most 10 hós és még mindig szopik,mert kitartottam amellett,h csak szoptatni akarom és tápszert nem!!

2010. máj. 17. 10:26
 15/23 anonim ***** válasza:

szia, nálunk sopronban az anxa maga választotta, hogy vele van e vagy beadja a csecsemősöknek. és mindig hozták őket rendesen szopni 3 óránként, éjjel is, ha valaki beadta. volt egy mérleg, ahol mérni lehetett/kellett, mennyit evett a baba egy-egy szoptatáskor, ezt figyelemmel követték a nővérek, és csak akkor adnak tápszert, ha nemszopik rendesen, vagy aluszékony, mint az enyém pl. nagyon besárgult, és aluszékony volt, nemszopott, úh kapott tápszert, holistennek utána tudtam szoptatni, még most is szopik amúgy, pedig már 17 hós. itt nagyon rendesek voltak amúgy a nővérek, úgy vettem észre, szorgalmazzák a szoptatást. de nem tudom, ott hogy van, ahol te lsezl. javaslom, hogy tarstd magadnál, és akkor ha tudsz szoptatni, nem lesz szükség tápszerre.

szerintem amúgy a papírt, ha írsz ,akkor tiszteletben kell tartaniuk. kivéve persze ha vmi egészségügyi ok miatt adnának tápszert, lásd fentiek.

könnyű szülést neked, és jó babázást! :)

2010. máj. 17. 13:06
 16/23 A kérdező kommentje:
13:06-os: Köszönöm szépen. :)
2010. máj. 17. 15:37
 17/23 anonim ***** válasza:

Én 3 hete szültem a Margitban. Már az első nap rögtön megkérdeztem, hogy kapnak-e a babák tápszert, azt mondták, hogy a 2. este, ha nagyon sír, mert éhes, akkor kap tápszert. Egyébként meg egy kis cukros vizet kapott az én kisfiam is. Második éjjel, amikor már velem volt én is kénytelen voltam adni neki egy kis vizet, mert nagyon sírt, de csak kb. 2 kortyot ivott, és rendben volt minden. Egyébként meg szépen szopizott, két naposan 20 grammot szopott és nem kellett már a víz. Erre a mennyiségre azt mondták a csecsemősök, hogy nagyon jó! Három naposan délelőtt, mielőtt hazajöttünk már 50 grammot evett. Azóta is jól szopizik és szépen fejlődik.

Én is féltem, hogy bezavar majd a cumi, de szerencsére nem történt semmi.

Szoptasd minél gyakrabban és szépen be fog indulni a tejed, és legyen a lehető legtöbbet nálad a baba, csak akkor told be, ha látogatók jönnek és elmész zuhanyozni. Így a legkevesebb az esélye, hogy bármivel is megetessék.

Könnyű szülst kívánok neked! :)

2010. máj. 17. 16:27
 18/23 anonim ***** válasza:

Írtam neked privit.

19:21

2010. máj. 17. 18:14
 19/23 A kérdező kommentje:
16:27-es: Köszönöm a részletes válaszod. Jó lenne ha nálunk is, max csak vizet kellene adni. :) Én nagyon a szoptatás mellett vagyok, de azért vannak félelmeim, hogy nem fog menni simán a szoptatás. De majd megpróbálom minél többször mellre tenni. A rokonokat se nagyon akarom behívni hogy jöjjenek látogatni, mert szerintem fontos hogy a pár nap alatt minél jobban összeszokjunk - a rokonokkal meg úgyis lehet találkozni ha már kijöttünk. Egyedül azt bánom hogy párom nem foghatja majd kézbe - bár bízom abban is hogy a térítéses szoba 1-2 napra szabad lesz, így átköltözhetek oda. :)
2010. máj. 18. 08:34
 20/23 anonim ***** válasza:
Én is a margitba fogok szülni július 3.-a körül.Ö a második babánk és az elsönek nem nagyon akartak adni tápszert,én sem akartam,hogy adjanak mert elleneztem én is az elején de csak teát adtak neki 2 napig,nekem meg nem indúlt be a tejem csak 6 nap után ezért az utolsó nap már én kértem a csecsemösöktöl,hogy adjanak neki valami laktatobbat mert szó szerint egész nap üvöltött a babám.Egyszer jóllakott tápszerrel és annyi,de semmi baja nem lett tölle és otthon nagyon szépen szopizott is.Nagyon kevés baba van aki cumisüveg után nemfogadja el a cicit.(Én szerintem)Minden jót neked.
2010. máj. 18. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!