A kórházban hogyan kell jelezni ha valaki nem akarja hogy babáját tápszerezzék?
Nem tudom hol szülsz. Ez attól is függ.
Nekem az első gyerekembe sajnos belenyomtak egy adaggal, pedig direkt kértem, hogy CSAK vizet adjanak neki. Hajnalban vittem be a csecsemőosztályra szülés utáni napon, mert ki voltam készülve és nem aludtam semmit. Délelőtt két órát egyhuzamban bőgött, majd kihányta az egészet, és akkor jobban lett. :o(
Másodiknál egy papírt írtam nagy és jól látható betűkkel a kiskocsijára, hogy tápszert semmilyen körülmények között nem kaphat, mert tejallergia van a családban. Viszont őt már végig magamnál tartottam, nem hagytam egyedül egy percre sem, így aztán nem is kapott semmit, két nap után meg haza is mentünk...
Budapesten a Szent Margitban fogok szülni, első estére elviszik a babát... állítólag azért mert úgyis alszik és megfigyelik, és hogy az anyuka tudjon pihenni...
De én annyira félek attól hogy tápszert adnak neki cumisüvegből... nem akarom hogy cumisüvegből etessék, mert attól tartok hogy mivel cumiból könnyebb szopizni, nehogy később nehezebben menjen a szoptatás. Másrészt fontosnak tartom, hogy a pici ahogy világra jön kapja az előtejet...
És nem fognak furán nézni ha én is írok papírt hogy ne adjanak neki tápszert?
Köszönöm a válaszodat.
Szólni kell a csecsemősöknek, bár kórháza válogatja, hogy figyelembe veszik-e a kérésedet.
Az a legbiztosabb, ha magadnál tartod a babát és amikor sír, akkor mellre teszed.
A csecsemősnek sincs nagyon más lehetősége a tápszerezésen kívül, hisz egy csecsemősre jut 20 baba és ha az egyik éhes, de anyuka nem megy szoptatni, akkor nem hagyhat ott mindent és vadászhatja az anyukákat az osztályon.
Szóval mindenkinek az a legjobb, ha ott van veled!
19 21-es vagyok, most olvastam a kommented. Én ott szültem és most is ott fogok.
Nem szóltam, hogy ne adjanak tápszert, mert fel sem merült bennem hogy adnak és nem is szóltak. Onnan vettem észre, hogy kapott, hogy zuhanyozás után mentem be a babáért és tápit bukott. Onnantól kezdve velem volt mindig, ha valami dolgom volt és be kellett tolnom, akkor előtte szoptattam és siettem vissza érte.
Egyébként nagypn klassz kh , az orvosk és nővérek szuperek, de nagyon tpszereznek...
19:21-es: Te is a Margitban fogsz szülni, mikorra várható a pici?
Én úgy hallottam - tudom hogy első este ugye külön van a baba, de aztán végig az anyukájával lehet. :) De ez nagyon durva hogy elmész zuhanyozni és egyből tolják neki a tápszert...
Szerinted ha írok egy cetlit hogy ne adjanak neki tápszert akkor mi történik?
Első vagyok:
Hát sajnos nem mindegy, hogy kap-e akár csak egy adagot is, mert nálunk elő is jött a tejallergia... :o(
Tudom, hogy nem csak ez az oka, mert a családban halmozottan vannak allergiások, tehát nyilván ez is számít, de a tápszer is közre játszott. Utólag beszéltem szoptatási tanácsadóval. Ő mondta, hogy ha a baba élete első hetében kap bármit, ami nem anyatej, akkor visszafordíthatatlanul megváltozik a bélflórája. Ha 1 hetes korán túl kap pl. egy adag tápszert, akkor utána két hét kizárólagos szopi után áll helyre a bélflórája.
Szerintem szólj mindenkinek, plusz írj rá egy táblát, és ha lehet, ki se add a kezedből. Éppen, mivel úgyis alszik, Te is tudsz pihenni. Bár tapasztalatom szerint a kórház pihenésre nem túl alkalmas, de majd meglátod...
Arra viszont készülj, hogy hülyének néznek majd miatta, meg elkezdik magyarázni, hogy a hypoallergén tápszer (amit használnak) mennyire szuper...
Ha problémamentes lesz a szülésed, akkor már a szülőszobán szopizhat, és kapja az előtejet. :o))
Örülök, hogy vannak ilyen hozzáállású anyukák, kevesen vagyunk...
Jó szoptatást Neked!
Ha problémád adódik, ajánlom az www.lll.hu oldalt, az ottani tanácsadók nagyon segítőkészek és kedvesek! És persze amúgy is jó ott olvasgatni...
2 gyermekes, szoptatós anyuka
19.45-ös: :) Köszönöm a biztatást. :) Hát a kommentek alapján tuti írok egy papírt, és már egyből a szülőszobán a fogadott dokinak és a fogadott szülésznőnek is jelezni fogom, hátha ők is szólnak pár szót az érdekemben. :) De hát aggódok a csecsemősök miatt, mert állítólag kevesen vannak - sok a dolguk és nem igazán bánnak mindig kedvesen az anyukákkal... úgyhogy tuti kapok majd hideget - meleget a kérésem miatt... de nem érdekel a babám fontosabb, mint az én önérzetem. :)Mondjuk én már azzal sem értek egyet hogy első éjszaka külön van... hiszen szegényke éppen kibújik egy - két órát végre anyukája karjában van, aztán elviszik ... szerintem ez annyira szomorú... pont szülés után ahogy kikerül a rideg - hideg világba akkor kéne anyukájával lennie...szerintem.
De hát majd meglátjuk hogy lesz... mindenesetre tényleg nagyon köszönöm a válaszod, nagyon jól esett a biztatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!