Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen volt a vajúdásod...

Milyen volt a vajúdásod magzatvíz szivárgás/elfolyás ill. fájások kezdődésénél?

Figyelt kérdés

Kiírt naphoz képest mikor szültél,mennyit vajúdtál,hányadik baba,napközben,vagy éjjel indult e el baba?

Ha az 1.babámnál fájásokkal kezdődött a vajúdásom,és úgy repesztettek burkot és nehezen tágultam.Most a 2.babámmal 36.hét óta 2111 a méhszáj(azóta nem nézték).mennyi az esély hogy magzatvíz elfolyással indul be a szülésem?

2010. máj. 14. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem este 1/2 9 körül kezdődtek a fájásaim, először csak enyhék, de egyből 4 percesek (nem is gondoltam, hogy ez már az). Éjfél körül felerősödtek és 2 percesek lettek, 1/2 2 körül szóltam a páromnak, hogy menjünk. 2-re beértünk a kórházba, már 3 ujjnyira ki voltam tágulva. Egyből mentem a szülőszobára. Burkot repesztett a doki, pontosan 1/2 4-kor született meg a kislányom. Első baba. Nekem kb. a 30. héttől már kicsit rövidebb volt a méhszáj, aggódtam is, nehogy előbb megszülessen a drágám, ehhez képest a kiírt után 3 nappal érkezett. Boldog babavárást!
2010. máj. 14. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

50-50, tehát vagy vagy. Ezt nem lehet előre tudni. De ha az elsővel repesztettek,valószínü most is az lesz (nekem a szülésznő azt mondta, ez hajlam )

Nekem mindkettőt repesztették.

Az elsőt 8 nappal hordtam túl, még zárt voltam, mikor felvettek a szülészetre, és 3 óra mulva meglett a lányom.

A másodikat egy nappal hordtam túl, már nyitva voltam 2 ujnyira, és az első fájástól számítva 4 óra alatt meglett.

Mi lenne az alapkérdésed? Hogy mire számíthatsz? MErt azt nem tudni...

Első babámmal este 7-kor jött az első fájás, másnap este fél 6-kor szültem, másodikkal este fél 5-kor jött az első fájás, fél 9-kor meglett.

Milyen volt a vajúdás? Jöttek a fájások, rendszeres időközönként, mikor nem fájt, elvoltam, mikor fájt, hujjogtam. Semmi extra.

2010. máj. 14. 22:07
 3/7 A kérdező kommentje:

Az alapkérdés talán az lenne,hogy miben különböznek a fájások a 2 fajta vajúdás alatt?Mert én csak a fájásokkal kezdődővel van tapasztalatom.Vagyis ha elkezd folyni,szivárogni a magzatvíz,rögtön akkor kezdődnek a fájások is?És azok már erősek?

Mert igazából nekem hajnali 3kor repesztettek burkot,és csak arra emlékszem hogy fél 6körül már nagyon toló fájásszerűségeim voltak.6:42kor szültem.De a köztes 3óra teljesen kiesett-azt tudom,hogy szörnyen fájt,de fogalmam sincs,mennyire hamar sűrűsödtek be a fájások.

És már annyira szülném a kistesót :-)

2010. máj. 14. 22:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

nekem ket termeszetes szulesem volt, mindketto eleg rovid, erzestelenito nelkul es mindket baba gyonyoru, egeszseges kisfiu.

Nah, kb ennyi a hasonlosag a ket szules kozott,egyebkent meg teljesen mas volt.

Elsot kulfoldon szultem. Elfolyt a magzatviz, fajas nem volt. Telefonaltam a korhazba, mivel elotte mar vizsgalaton megallapitottak, hogya baba koponyaja be van ekelodve, igy megengedtek, hogy otthon nyugiban zuhanyozzak,keszulodjek. Egy oraval kesobb beertunk az igen kozeli korhazba, fajas nem volt,csak kemenyedtem, mehszaj 3000-es, baba feje beekelodve. Gyors ver es pisiteszt, nem volt sem streptococcus, sem mas bajom, ugyhogy hazaengedtek.Azt mondtak, hogy fekudjek le aludni. Ujabb ket ora telt el ezzel. Aham, amikor a haz elott szalltam ki a kocsibol, mar gorcsoltem,majd megdurvabban. Egybol 3 percesek voltak. Majd ket percesek, nagyon erosek, nagyon hosszuak. Hivtam a korhazat, egy bunko szuleszno ramorditott, hogy ne telefonalgassak, most engedtek haza fajas nelkul,fekudjek le aludni, nekem nem lehet meg fajasom, holnap este menjek vissza kontrollra. Csak pislogtam volna,ha birtam volna. A ferjem oltoztetett mar fel akkor, rohantunk be a korhazba. A rendes szuleszno elkisert vizsgalni, kozben a bunko letolta a ferjem, hogy miert mentunk vissza.

A rendes szuleszno radobbent, hogy bo negy ujjnyi mehszaj van es a vajudas vegen jarok. Mire osszeszedtek mindent, dokit is keritettek, addigra mar tolofajasom volt. Gatvedelemmel szultem egy kozel negy kilos babat, igy a kitolas hosszabb volt.

Osszesen harom ora telt el a viz elfolyasa es az elso fajas kozott, majd harom orat vajudtam, fel ora volt a kitolas. 39 hetes es 3 napos voltam akkor.

Masodik szules: 14 honappal az elso utan volt, kicsi a korkulonbseg. a 28. hettol 2100as mehszajam volt, kiderult, hogy streptococcusra is szert tettem kozben,tehat be volt tervezve szules elott egy hat oras antibiotikumos kura. Mondtam a dokinak, hogy ez nehez lesz, mert az elso szulesemnel is ennyi ido telt el az elso jeltol a baba indulasaig, most meg en rovidebbre szamitok.

39 hetesen ejszaka vad kemenyedeseim voltak, hasmenes, alig aludtam. Masnap ismet kemenyedesek ossze-vissza, semmi rendszer, semmi fajas. Estere nemi rendszert figyeltem meg, ugyhogy a szulesno behivott (ez mar Magyarorszagon volt, a korhaztol messze laktunk, az elso gyereket is el kellett kozben helyezni a nagyiknal).

Bementunk,a ctg elvileg mutatott ot perces fajasokat, de nem fajtak. A mehszaj bo ket ujjnyi volt. A dokim nem volt ugyeletes, igy megengedtek,hogya kozelben lako nagyszulokhoz hazamenjunk es reggel kellett ismet jelentkeznem. A kocsiban hazafele beindultak a fajasok,de a lakasba erve olyan zavart lettem, hogy elmultak (nem a sajat kornyezetemben voltam, raadasul abban a szobaban kellett volna vajudnom, ahol a 14 honapos fiam aludt, szoval nem tudtam magam elengedni).Ot perces gyenge fajasokba belealudtam, reggel nulla fajassal, kemenyedes nelkul ebredtem.

A korhazban a dokim mar 1333-as mehszajat talalt, azt mondta, hogy gyakorlatilag en epp szulok,csak nem ugy nezek ki. A ctg sem mutatott semmit. Be akarta kotni az antibiot,hogy lemenjen a kezeles es inditani akarta egybol utana, de en ugy ereztem, hogy a baba meggondolta magat, idot ker, igy en is kertem meg ket napot.

Megkaptam, elengedett a doki, de azt mondta, hogy nem tul nyugodt,mert szerinte,ha beindulnak a fajasok, akkor ebbol villamszules lesz,szoval szigoruan fel oranyira kellett maradnunk a korhaztol,nem mehettunk a videki hazba haza.

Hat, nem indult be magatol. Ket nappal kesobb mar bo harom ujjnyi mehszajat talalt (egy nyomoronc kemenyedesem nem volt egyebkent azalatt a ket nap alatt, nemhogy fajas). Mondta, hogy nem var tovabb, szulni kell. Megkaptam az antibiotikum elso adagjat,harom oraval kesobb a masodik adagot,akkor mert a doki burkot repeszteni,kaptam oxitocint es beindultak a fajasok.

Olyan erosek voltak kb,mint az elso szulesnel, de az oxitocin miatt rendszertelenek,szinte egymast ertek.

A burokrepesztestol szamitva ket oran belul kint volt a baba,kb masfel ora volt a vajudas es kitolas egyutt.Ismet gatvedelem volt. Akkor voltam 39hetes es 3napos,mint az elso szulesnel.

2010. máj. 14. 23:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Fú,nem semmi volt a szülésed-id.Akkor végül is elmondhatjuk,hogy ha elfolyik a magzatvíz,akkor kb van 2órája az embernek,míg megkezdődnek az igazi fájások.Biztosan ilyesmi lehetett nálam is,csak mondom,én ezen résznél nem aludván egész éjjel már teljesen ki voltam,azt sem tudtam mennyi hány-pedig végig előttem volt a falon egy óra
2010. máj. 15. 14:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem hajnali fél 3kor folyt el a víz egz egy része, 3kor kezdődtek a fájások(3 percenként). 4-re értünk a kórházba, majd leeresztették a maradék vizet, akkor visszament 5 percesre a fájás. fél óra-óra ctg után szülőszobára vittek, na ott már megint 3 percesek voltak, elég erősek. Ez így ment kb 8ig, 3-5-2 perces fájásk váltakoztak, majd beállt 2 percesre kb 10-ig, kezdett eltűnni a méhszáj, ezért vártunk, de megint rendszertelenek lettek a fájások, negyed 12kor bekötötte oxitocint, amine hatására rendszeres fél perces borzalmas fájásaim lettek,majd olyan 3/4 12 körül jöttek a toló fájások, aztán 12:10kor született meg végül a kisfiam vákummal mert kezdett leesni a szívhangja, és nem volt idő a kitolásra.

Tehát még két "egyforma" szülés is teljesen különböző.

2010. máj. 15. 17:09
 7/7 anonim ***** válasza:
3 gyerekem van, mind a háromnál magzatvízfolyással kezdődött, az elsőnél 4 óra alatt alig voltak fájások, az oxitocin hatására rögtön tolófájások jöttek (éjjel), a 2. folyt a víz, alig voltak fájások (kora délután), 3. csordogált a víz és kb. 1 óra múlva intenzíven szépen beindult a szülés 3,5 óra alatt meg lett a kisbaba (este). Úgy tűnik nálam mind háromszor viszonylag rövididőn belül befejeződött a szülés a burokrepedése után. Valószínűsége hogy magzatvízfolyással indul be a szülésed 50-50%, vagy azzal, vagy nem.
2010. máj. 26. 02:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!