Miért nem fagyasztják be a fogadott orvoskodást?
Ha a korházakban csak az az orvos dolgozhatna, aki éppen be van osztva akkor meg szünne szinte mindenképpen a fogadott orvoskodás.
Behívni meg csak akkor lehetne, ha x számú paciens felett van a korház és szükséges a besegítés...
Habár biztos lenne pár aki bepróbálkozna az elején, hogy az ö müszakában szüljön az anyuka, így beindittatná a szülést, de ez szerintme gyorsan megszünne.
Most mikor egy anyuka bemegy a korházba szülni, behívják a fogadott orvosát. Az túlórában levezeti a szülést, ezt kifizeti neki a korház, és még az anyuka is perkál neki egy halom pénzt. Az ügyeletes orvos akit épp úgy fizet a korház lehet éppen unatkozik mert aznap nincsen paciens vagy nagyon kevés...
"A fogadott orvos számlát ad, adózik"
Biztos van olyan is, én még csak a mesében hallottam róla, pedig voltam már egy párnál. Az enyém, aki amúgy rohadt jó orvos egy héten egyszer rendel, de akkor 10 órát, óránként 5-6 ember van beírva és mindig minden 12 ezer. Lehet számolni. És számlát soha senki sem látott. De persze a NAV a wc-s nénit is cseszegeti a 100 forintos pisálás utáni nyugta miatt, meg online kassza ide-oda, csak pont ezeknek nem. Azért akkor se kéne őket félteni, ha még adóznának is.
Én még csak olyan helyen kaptam számlát, ahol egy nagyobb rendelőben dolgozott az orvos, ahol más orvosok is vannak, egészségházban, egészségcenterben stb. Jellemzően, ahol van egy tulaj, vagy cég, vagy valami brand, ami összefogja az egészet. Ott nem engedik meg maguknak ( vagy nekik :D) hogy ne adjanak számlát.
Akinek saját tök önálló (vagy max. a családi klánhoz tartozó) magánrendelője van, az még egy sem adott számlált sose. De ugyanezt figyeltem meg a fogorvosoknál és ehhez hasonlóknál is.
Azért elég érdekes belegondolva, hogy milyen végösszegek vannak, egy kicsit jobb vidéki nőgyógyásznak is benézel a várójába gyors matek után ki is jön, hogy a 100 ezres szüléseik nélkül is simán akár 1-2 milliós havi bevételt termelnek ki a magánrendelésükön csak a vizsgálatokból és akkor számla meg nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!