Miért nem fagyasztják be a fogadott orvoskodást?
Ha a korházakban csak az az orvos dolgozhatna, aki éppen be van osztva akkor meg szünne szinte mindenképpen a fogadott orvoskodás.
Behívni meg csak akkor lehetne, ha x számú paciens felett van a korház és szükséges a besegítés...
Habár biztos lenne pár aki bepróbálkozna az elején, hogy az ö müszakában szüljön az anyuka, így beindittatná a szülést, de ez szerintme gyorsan megszünne.
Most mikor egy anyuka bemegy a korházba szülni, behívják a fogadott orvosát. Az túlórában levezeti a szülést, ezt kifizeti neki a korház, és még az anyuka is perkál neki egy halom pénzt. Az ügyeletes orvos akit épp úgy fizet a korház lehet éppen unatkozik mert aznap nincsen paciens vagy nagyon kevés...
"Az túlórában levezeti a szülést, ezt kifizeti neki a korház"
Nem a kórház fizeti ki, hanem te, ez a hálapénz. Ez az orvosoknak nem számít túlórának.
Nálunk 10 orvos van. Ebből 5 olyan masszív alkoholista, hogy rendszeresen ügyelet alatt is isznak. Köszi, nem bíznám rájuk magam. Magam választok fodrászt, autószerelőt, ful-orr-gegeszt a gyerek mandula műtétjéhez, akkor majd a szülésnél nem választok orvost. Persze. Túl sok negatívumot tapasztaltam ahhoz, hogy vakon bízzak minden orvosban (jó tapasztalatom is van, de nagyjából 50-50%).
Nálunk másfél hete halt meg egy baba és anyuka is... Hivatalosan senki nem hibázott. Nem hivatalosan pedig többen is. Ha ott van a fogadott orvosa, mert behívják, lehet hogy legalább az anyuka élne...
Én csak azt nem értem, hogy miért nem lehet ezt legalizálni? Hivatalosan orvost fogadni és akkor a kismama állja a költségeket, amiről számlát kap.
Az én orvosomnál anno úgy volt, hogy a terhesgondozás összegében benne volt a szülés levezetésének a díja is. Erről számlát adott minden alkalommal, amiből 20%-ot vissza tudtam téríteni.
Nyugi, a mai egészségügyi helyzetben nincs olyan orvos, aki unatkozna, sőt, túlterheltek az ápolókkal együtt. Erről szólnak a hírek.
1. Nekem pedig azért kellett fogadott orvos, mert nem abban a kórházban akartam szülni, ahova tartozom. (Maglódon laktunk, de Erdőkertesre voltam bejelentve, ami Váchoz tartozik.) Nézz utána, hogy Maglód-Vác mekkora távolságra van egymástól, és akkor állandóan megtenni azt az utat minden vérvétel és egyéb vizsgálat miatt? Majd te, de én biztos nem. Ezért fogadtam orvost.
2. Ha mégsem kellett volna felfogadnom orvost, mert nem ilyen a bonyolult a "hovatartozás" helyzet, akkor is fogadtam volna, mert nem akartam a véletlenre bízni, hogy egy normális dokihoz kerülök, aki figyel rám, vagy egy megcsömörlött, hullafáradt, nemtörődöm dokihoz.
MIndenkinek szive joga hogy fogad-e orvost vagy nem. Neked nem kötelező, de én nem bíznám rá az itteni szt-s dokikra sem a gyerekem sem az én életemet.
Most is vanjogod ingyen szülni, ha úgy akarsz, de ha befagyasztanák az orvosfogadást a többi sztk alapon szülővel is kitolnának, mivel még kevesebb orvos lenne ugyan annyi vagy még több kismamára, vajúdóra, így az ellátás minősége is jelentősen csökkenne, még ennél is lejjebb. Hiszen vannak orvosok akiket csak a fogadott orvosként keresett pénz tart a pályán. Milyen jó lenne ha bemennél szülni és közölnék hogy bocsi nincs orvos igaz?
A fogadott orvos számlát ad, adózik, és vannak emberek, akik nem elégednek meg a véletlen során a lábuk közé sodort orvossal hanem igyekeznek biztosra menni.
Ráadásul vannak olyan fokozott gondozást igénylő terhességek, mint az enyém is például, ami könnyen halállal végződhetett volna, így én úgymond kifizettem hogy mellettem biztos legyen ott orvos, ezzel nem csak magamnak tettem jót, hanem a többi éppen akkor vajúdónak is, hiszen akkor velük nem tudott volna foglalkozni az ügyeletes.
Végül: te jártál már kórházban vagy rendelőkben? Láttál valahol unatkozó orvost? Mert én nem..de olyat igen, aki orvoshiány miatt két teljes műszakot nyomott le egymás után, egy-két órás lopott alvásokkal. Vagy olyat, akinek aznap még a szendvicsét megenni sem volt ideje nemhogy rendesen ebédelni. Mivel mondjuk kezd reggel az SZTK-ban, lenyomja ott a rendelést, utána megy fel osztályra dolgozni. sőt, sokszor egyszerre van lent rendelésen, és ügyel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!