Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után ti kaptatok...

Császár után ti kaptatok vérhígító injekciót?

Figyelt kérdés
Az első babámat a Szent Istvánba szültem ahol nem kaptam vérhígító injekciót ott sem és otthonra sem.Ahol most fogok szülni ott viszont kell szúrjam magam 1 hónapig!Nem értem akkor hogy ez is kórházfüggő lenne?

2017. ápr. 27. 13:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Korhazfuggo. Semmi koze a korhoz.

34 evesen szultem, es nem kaptam. Emelett 10 eve viszermutetem volt, tehat elvileg hajlamos vagyok trombozisra.

2017. ápr. 27. 13:50
 12/18 anonim ***** válasza:
Ezek szerint kórházanként eltér a protokoll. Én anno császár után nem kaptam vérhigítót, pedig 34 voltam. A Szent Istvánban született az első gyerek, de mivel ő természetes úton, ezért nem is kaptam értelemszerűen ilyet utána.
2017. ápr. 27. 13:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Inkább azon múlhat, hogy mennyi támogatást kap az adott kórház. Van ahol nem telik rá, máshol igen.

Illetve vannak felelősségteljes orvosok és vannak akik nem.

Leiden miatt szúrtam magam végig és szülés (természetes) után 6 hétig.

Szobatársam császárps volt, neki is 6 hétnyit írtak fel.

2017. ápr. 27. 14:16
 14/18 anonim ***** válasza:
66%
Én császár után kaptam trombózist (pedig nincs rá hajlamom). A másodiknál már magamnak vihettem vérhígítót. Tudtommal jobb helyeken nézik, hogy kell-e, aztán függ attól, hogy mi a kórházi protokoll (ami gondolom, attól is függ, van-e rá pénz), viszont 35 év felett elvileg kötelező adniuk. Ami még indokolhatja genetikai vizsgálat nélkül: hosszú fekvés (pl. veszélyeztetett terhesség), családi előzmények, visszeresség, előző trombózis, embólia és hasonlók. Őszintén szólva a trombózis egy műtéti kockázat (ugye alá is íratják), de a szurinak is vannak kockázatai és mellékhatásai, ezért nehéz kérdés.
2017. ápr. 27. 15:47
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!:)
2017. ápr. 27. 17:14
 16/18 anonim ***** válasza:
Kaptam, de én egyébként is szúrtam magam. Szobatársam 10 napig kapott. Utolsó, nem tudok róla, hogy a vérhigító injekciónak lenne mellékhatása vagy kockázatos lenne, bár attól, hogy én nem tudok róla, még lehet. Nekem ettől lett 2 egészséges gyermekem és problémamentes terhességem, szülésem.
2017. ápr. 27. 17:14
 17/18 anonim ***** válasza:
Tényleg lehetnek mellékhatások, pl. egyik ismerősöm brutál allergiás tüneteket produlkált, nyelvdagadással és bőrkiütéssel. De ez elég ritka.
2017. ápr. 27. 21:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem kaptam, 27 éves voltam. Viszont nekem az orvosom megnézte a lábaimon az ereket, kérdezte, hogy volt-e a családban trombózis, és mivel alacsonynak látta a kockázatot, azt mondta, hogy nem kell vérhígító. Ugyanennél a doktornőnél a szobatársam viszont kapott.
2017. ápr. 30. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!