Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek vele (apás szülés)?

Mit tegyek vele (apás szülés)?

Figyelt kérdés

Nem szeretném, ha a férjem bent lenne a szülésnél. Beszéltünk róla sokszor már, ő szeretné, én nem. Elmondtam a véleményemet erről. Mintha meg se hallaná, mindig úgy beszél, hogy ő majd ott lesz, mert ott a helye.

Nem akarom egyáltalán.

Mit csináljak vele? Nem érti meg.

2017. ápr. 22. 20:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
31%

Nem értem a problémád. Ha bemegy, úgyse lát semmit, mert a fejednél lesz. Ha kibújik a gyerek, akkor us, így nem kell attól félbed, hogy meglát kitágulva, véresen és megundorodik tőled. Ha nem ezért nem akarod beengedni, hanem mert lelki oka van, akkor nem értem miért vagytok együtt.

Nekem speciel jól esett, hogy bent volt a férjem, sokat segitett a tudat, h mellettem van, és képviseli az érdekeimet.

De nem vagyunk egyformák, ha nem akarod, akkor mond el neki, h értsen meg téged és tartsa tiszteletben.

Mondjuk egy lehetőség, ami talán mindkettőtöknek jó. Ha vajúdásnál bent van, de kitolásnál kimegy (mondjuk az ő szempontjából pont ez a lényeg).

2017. ápr. 23. 07:06
 22/30 anonim ***** válasza:
50%

Miért nem szeretnéd?

Amúgy egy normálisan működő házassagban/élettársi vagy párkapcsolati viszonyban a 2 fél megérti ha az egyik vagy a masik valamit nem akar és nem erölteti rá magát szerintem..... vagy alapból közösen akarják minden kimondás nélkül.

2017. ápr. 23. 08:08
 23/30 anonim ***** válasza:
61%
Tok jól hangzik ez a kompromisszumot kell kötni. De mégis hogy egy igen-nem kérdésnel? Ez nem egy fal, ahol az egyik feketét akar, a másik meg fehéret és kompromisszumként szürke lesz. Az egyik akar valamit, a másik nem.
2017. ápr. 23. 08:16
 24/30 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem egy házasság során előbb-utóbb úgyis fog látni szenvedni, betegen, műtét/baleset után, "csúnyán". Most legalább van értelme.

Ha nagyon nem szeretnéd, akkor beszéljétek meg hogy nem megy be, de azonnal behívják ha megvan a kicsi, így már pár percesen láthatja, megfoghatja, veletek lehet az aranyórában.

2017. ápr. 23. 12:14
 25/30 anonim ***** válasza:
69%

Én megértelek kérdező.

Nálunk annyi a különbség, hogy a férjem sem szeretne bejönni, és én sem szeretném, ha bejönne. Nem azért, mert nem elég bensőséges, intim a kapcsolatunk, nagyon is az, ha kellene be is pelenkáznánk egymást. Itt nem erről van szó.

Ez nekem egy női dolog elsősorban. Velem anyukám fog majd bejönni.

Ez nem róla szól, hanem rólad. Egyébként nekem van egy olyan érzésem, hogy halványlila gőze sincs róla, hgoy hogy néz ki egy szülés valójában. Mutatnék neki videókat az tuti...

2017. ápr. 23. 14:01
 26/30 anonim ***** válasza:
62%
Most nagy divat az apás szülés. Én sem értek vele egyet. Próbáld meg megértetni a férjeddel az álláspontodat.
2017. ápr. 23. 16:47
 27/30 anonim ***** válasza:
91%
Még van időd átgondolni, meg amúgy is ha beindul a buli, még lesz időtök dönteni. Életem legszebb eseménye volt az apás szülés :)
2017. ápr. 24. 10:15
 28/30 anonim ***** válasza:
90%
Az elsőnél bent volt. És a pár hónap múlva érkező 2. babánknál is bent lesz. Nekünk megerősödött a kapcsolatunk. És a nagy gyermekünk örömmel hallgatja mikor arról mesél, hogy apa vágta el a köldökzsinórt, és amíg engem rendbehoztak addig ott lehetett a karjaiban. Nekem is csodálatos emlék ahogy létrejött köztük a kapcsolat. :) Esetleg,ha elvághatná a köldökzsinórt? :)
2017. ápr. 27. 13:11
 29/30 anonim ***** válasza:
A barátnőmnél bent volt a párja, de azt mesélte, legközelebb inkább kiküldi. Azt mondta, egyrészt sajnálta, hogy ott szerencsétlenkedett és aggodalmaskodott, másrészt meg idegesítette. Próbált a pasi "vigasztalókat" mondani, és kitartásra buzdítani, de ő legszívesebben rászólt volna, hogy fogja már be és hagyja koncentrálni.
2017. ápr. 29. 09:43
 30/30 anonim válasza:

Kedves kérdező, végül kint maradt Apa?

Hogy élted meg? Megbántad e vagy sem?

2017. nov. 15. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!