Nem tudom eldönteni, hogy kérjem-e fel az orvosomat szülésre, vagy sem?
Magán úton járok terhesgondozásra (nálunk lakcím szerint megy amúgy, jobbnak láttam, nem a lakcím szerinti dokihoz menni, aki nem is ott dolgozik, ahol szülni lehet).
A kötelező UH-kat a dokim csinálja a kórházban ahol szülni fogok, laborba, stb. is oda járok.
A terhesgondozásra a magánrendelőjébe kell mennem.
Most már ideje lenne szólnom neki, ha felakarom kérni a szülésre is, 31 hetes vagyok.
Meg vagyok vele elégedve, de azért annyira eldőlve sem vagyok tőle.
Nem tudom, hogy "érdemes-e". Azért mégiscsak közel 100.000Ft-ról van szó, az errefelé 1 havi fizetés, (bár ő az árat nem mondja meg állítólag, de tudtommal a tízszeresét illik adni, mint amennyibe a vizsgálat kerül). De ugyanakkor félek is, nehogy valami béna, bunkó, stb. orvos kezei közé kerüljek.
Szülésznőt mindenképp szeretnék fogadni, hiszem ő van ott velem végig, nem a doki. Pont emiatt agyalok/agyalunk rajta már jó ideje, mert a doki csak néha-néha benéz, nem úgy, mint a szülésznő, max. ha probléma van, akkor aktivizálja magát igazából.
Szerintem felesleges, én is magánba jártam, ügyeletesnél szültem, mind a kétszer, nem bántam meg, pedig az első szülésemnél nem túl kedves dokit fogtam ki, de őszintén szólva kisebb bajom is nagyobb volt annál, úgyhogy nem nagyon érdekelt az a 10-15 perc amíg jelen volt. Csak burokrepesztésnél láttam a dokit, meg a végén.
Másodszor meg pont az az orvos volt ügyeletes akihez jártam.
Köszi a válaszokat.
Meglenne rá a pénz, félreraktuk erre is, de most vettünk nagyobb lakást, be kell rendezni, stb... nyilván másra is jól jönne.
Hát azért ezt csak te tudod, milyen érvek szólnának esetedben mellette vagy ellene. Általában azért szoktak fizetni a nők, hogy jobb ellátást kapjanak. Ez persze aztán vagy bejön, vagy sem, mert a választott orvosról is kiderülhet, hogy mégsem annyira jó vagy nem is volt rá szükség, ahogy az ellenkezője is előfordulhat. Egy barátnőm nagyon elégedett volt végig az sztk-val, ezért így is szült, kétszer is. Én meg azért fizettem másodszorra, mert semmiképp nem akartam még egyszer a területileg illetékes kórházban szülni és tudtam, hogy jó eséllyel császár lesz (így is lett, így én meg szülésznőt nem láttam). Egyébként meg az én dokim azt mondta, annyit adok, amennyit gondolok, így hát annyit adtam.
Még ezerféle szüléstapasztalatot elolvashatsz, de célravezetőbb tán az illető orvosokra, kórházra rákeresni fórumokban - ám tuti biztonsággal sajnos akkor sem fogod tudni előre, mit fog hozni nektek a jövő.
Ne magadon spórolj. Egy szülő nőn nem spórolunk. Kérdezd meg a férjed: ha neki kellene szülnie, fel sem merülne benne, hogy ne fogadjon orvost jó előre, szükség esetére.
Ne spórolj magadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!