Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek vele (apás szülés)?

Mit tegyek vele (apás szülés)?

Figyelt kérdés

Nem szeretném, ha a férjem bent lenne a szülésnél. Beszéltünk róla sokszor már, ő szeretné, én nem. Elmondtam a véleményemet erről. Mintha meg se hallaná, mindig úgy beszél, hogy ő majd ott lesz, mert ott a helye.

Nem akarom egyáltalán.

Mit csináljak vele? Nem érti meg.

2017. ápr. 22. 20:40
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
43%
Határozottan mond meg neki hogy nem akarod. Ha ez sem használ, akkor ha eljön az idő mond meg a szülésznőknek hogy nem akarod hogy bent legyen, hidd el, ha te nem akarod nem fogják beengedni. Ha meg ezen megsértődik, az az ő szegénységi bizonyítványa. Engem nagyon feszélyezne ha bent lenne, és ilyen kiszolgáltatott helyzetben látna, nem tudnám elengedni magam vagy a szülésre koncentrálni.
2017. ápr. 22. 20:50
 2/30 anonim ***** válasza:
80%

Én szerintem ha az egyik fél nem szeretne apás szülést akkor itt el van döntve a dolog. Én szeretném, hogy a férjem bent legyen velem, de ő nagyon nem akar, így nem is erőltetem.

Egyébként "kirakatni" könnyebb, mint berángatni.

Ennek közös döntésnek kéne lennie, a férjed elég érdekes...

2017. ápr. 22. 21:00
 3/30 anonim ***** válasza:
36%
Én nem fosztanám meg tőle, ha ennyire szeretné. Nálunk egyelőre úgy van, hogy bejön és legfejjebb kimegy. Majd eldönti.
2017. ápr. 22. 21:04
 4/30 anonim ***** válasza:
62%

A férjet is meg lehet érteni, hiszen az ő gyermeke születéséről is van szó, talán nem szívesen maradna le az első pillanatokról. A szülőszobán minden bizonnyal az anya szava dönt, hiszen mégiscsak ő szenvedi meg a szülést.

Mondjuk szerintem ez egy olyan egyedi és megismételhetetlen helyzet, amitől nem szabad megfosztani az apukát és ha egy nő nem tud megbirkózni azzal, hogy őt kiszolgáltatott helyzetben lássák, akkor mennyire lehet bensőséges és bizalmi a kapcsolat?

2017. ápr. 22. 21:07
 5/30 anonim ***** válasza:
82%

Valami kompromisszumis megoldás?

Valamedfig bent lehet és a végén menjen ki.

Azt megkérdezhetem higy miért nem szeretnéd?

2017. ápr. 22. 21:15
 6/30 anonim ***** válasza:
30%
Mond meg neki határozottan,. hogy nem szeretnéd. Ezzel nem fosztod meg semmitől. Csak ma divat, hogy az apuka bent legyen.
2017. ápr. 22. 21:15
 7/30 anonim ***** válasza:
42%

Utolso, ez nem "divat", a szuletes nem egy ruha vagy hajszin ami divatos vagy nem.

Kerdezo, beszeljetek at miert nem akarod, lehet meg tud gyozni, hogy elotte, a gyermeked apja elott nincs mit szegyellned a szulesnel. A fejnel van az apuka. Nem tudom mennyire vagytok bizalmas es bensoseges kapcsolatban, de meg tudnatok javitani, fejleszteni, hogy ne szegyenkezz elotte.

2017. ápr. 22. 21:24
 8/30 anonim ***** válasza:
33%

Pedig tényleg ott a helye. A férjed helyében egy életre megharagudnék ha megfosztanál ettől az élménytől!

De ha te ennyire fxxx akarsz lenni megmondod a szülésznőnek hogy nem mehet be és kész

2017. ápr. 22. 21:28
 9/30 anonim ***** válasza:
48%
Igen, ez most nagy divat, ezért a nők szinte fel sem merik vállalni, ha nem szeretnék ott látni a párjukat. Pedig ez ősidők óta egy női dolog, talán nem véletlen, hogy a pasikat sosem engedték a közelébe. A nőnek ne azzal kelljen már foglalkoznia, hogy apuka éppen hogy van, mit lát, hogyan látja őt. Egy nőnek joga van ahhoz, hogy ez a mélységesen női rítus egyedül az övé legyen, és csak önmagára és a babára koncentrálhasson. A kérdezőben talán az is munkál tudat alatt, hogy azt szeretné, ha ő a jövőben nem csak anyuka, hanem nő is maradhatna a férje számára, a férjében pedig nem csak apukát, hanem férfit is szeretne látni. A közös szülés pedig egy olyan élményt ad, ami ennek nem feltétlenül kedvez. Szerintem meg lehet érteni, és a férjnek is meg kell értenie.
2017. ápr. 22. 21:31
 10/30 anonim ***** válasza:
49%
Halisten mar nem az isidoben elunk es a jo kapcsolatban levo paroknak van lehetosege egyutt atelni ezt a kozos csodat :) A mi kapcsolatunk erosodott es teljesen ugyanaz maradt a vonzalom is. A lelki kapocs viszont nott :)
2017. ápr. 22. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!