Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császárnál, amit...

Programozott császárnál, amit a kiírt dátumon csinálnak, idéznek elő fájásokat ha csak jósló van, vagy "csak úgy" belevágnak a dologba? Mennyi ideig tart?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 20:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
Nekem nem vártak fájást,nem "idéztek"elő,csak felvágtak és kész!Elég sokáig tartott(kb.1 óra)mert nekem a 3. csaszim volt és kicsit körülményesebb lett mint az előzőek:)A heget izélgette sokáig a két doki,aztán bíbelődtek a varrással is...
2010. máj. 13. 20:33
 2/16 anonim ***** válasza:
85%
Én kaptam fájáskeltő infúziókat, de ezt kórháza/orvosa válogatja, nem mindenhol adnak. Abból a szempontból jobb, hogy ilyenkor a baba is fel tud készülni a születésre, nem csak úgy " kikapják " a pocakból. Nekem az orvosom mondta, hogy a műtét előtti 2-3 órás fájáskeltés nagyon előnyös a baba számára, születése után jobban tud alkalmazkodni a kinti élethez, és az oxytocin az anyukának is hasznos a tejelválasztás szempontjából.
2010. máj. 13. 22:18
 3/16 anonim ***** válasza:
80%
én nem kaptam, de ez ugyanabban a kórházban másik dokinál a barátnőm kapott. Úgyhogy doki válogatja.
2010. máj. 14. 07:16
 4/16 anonim ***** válasza:
80%

Az orvos dönt ebben.

Nekem is programozott császárom lesz 4 hét múlva és pont tegnap pontosítottuk le a szülés részleteit. Nagyon félős vagyok ezért az orvosom elmondott mindent előre.

Vasárnap délután kórházi befekvés, hétfő reggel hajnal 5-kor keltenek. Beöntés, ha kell borotválás de ez utóbbit szeretném magamnak elintézni szülés előtti napon. Utána befeküdni a szülőszobára, infúzió (nem fájáskeltő). Ha infúzió lement, be a műtőbe, spinális érzéstelenítés és utána a műtét. A műtőben kb 40 percet leszünk. Orvos szerint a hajnali 5 órás felkeléstől 9-re leszek készen. De ebben benne van minden, ahogy írtam, a beöntés, utána a zuhanyozás, az infúzió.

Te mikor szülsz?

2010. máj. 14. 07:46
 5/16 A kérdező kommentje:
Hétvégén :)
2010. máj. 14. 09:04
 6/16 anonim ***** válasza:
68%

07.46-os vagyok. Huh, most hétvégén? Akkor Neked holnap vagy holnapután kezedben a baba :)))

Azt mondják, hogy aki tudja előre hogy császár lesz, az lelkileg erre fel tud készülni. Nem lesz semmi baj, meglátod.

Nagyon drukkolok Nektek! A műtét hamar megvan. Utána a lábadozás rosszabb (ezt mondják), de akkor már ott van a baba és Ő feledtet minden rosszat.

Ha haza értetek, majd várunk vissza :)

2010. máj. 14. 13:26
 7/16 A kérdező kommentje:
Igen, de nem izgulok. Telefonon beszéltük le hogy akkor megcsinálja, mert itt az idő. De SEMMIT nem beszéltünk le! Azt se hogy hogy lesz meg hogy ehetek-e aznap, meg semmit sem tudok! CSak hogy reggel vár... Azért ez elég szűkös info. :( De bízom benne, jó lesz ez :)
2010. máj. 14. 14:07
 8/16 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Programozott császárom volt nekem is. Nekem nem indítottak fájásokat, csak "belevágtak". Enni, inni a műtét előtti nap éjféltől nem szabad! INNI SEM! Bemész, kapsz egy beöntést, leborotválnak, kapsz infúziót, az egész procedúra valóban 2-3 óra, esetleg még csinálnak egy ctg-t, és mehetsz a műtőbe!

Érzéstelenítés, kb 3 perc alatt elérzéstelenít, és már vágnak is. Az egész 30-40 perc. Utána a fejedet eszedbe ne jusson melegetni, mert olyan fejfáját kapsz, hogy életed végéig emlegetni fogod, feküdj mozdulatlanul és PRÓBÁLJ ALUDNI!!!!!

Az első felkelés nagyon rossz lesz, ezen nincs mit szépíteni, de ha nem hagyod el magad gyorsan felépülsz. Miután felkelhetsz, próbálj minél többett talpon lenni, nem egyszerű, de hatásos. És ne görnyedt háttal, hanem szép egyene háttal sétálj, ahogy annó a suliban tanították, és pikk-pakk felépülsz. Én 5 nappal a műtét után autót vezettem. A műtét másnapján törökülésban szoptattam.

Sok sikert Nektek!

2010. máj. 14. 14:53
 9/16 anonim ***** válasza:
68%
Szóval a fejedet eszedbe ne jusson emelgetni.
2010. máj. 14. 14:54
 10/16 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy, köszönöm!
2010. máj. 14. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!