Programozott császárnál, amit a kiírt dátumon csinálnak, idéznek elő fájásokat ha csak jósló van, vagy "csak úgy" belevágnak a dologba? Mennyi ideig tart?
Az orvos dönt ebben.
Nekem is programozott császárom lesz 4 hét múlva és pont tegnap pontosítottuk le a szülés részleteit. Nagyon félős vagyok ezért az orvosom elmondott mindent előre.
Vasárnap délután kórházi befekvés, hétfő reggel hajnal 5-kor keltenek. Beöntés, ha kell borotválás de ez utóbbit szeretném magamnak elintézni szülés előtti napon. Utána befeküdni a szülőszobára, infúzió (nem fájáskeltő). Ha infúzió lement, be a műtőbe, spinális érzéstelenítés és utána a műtét. A műtőben kb 40 percet leszünk. Orvos szerint a hajnali 5 órás felkeléstől 9-re leszek készen. De ebben benne van minden, ahogy írtam, a beöntés, utána a zuhanyozás, az infúzió.
Te mikor szülsz?
07.46-os vagyok. Huh, most hétvégén? Akkor Neked holnap vagy holnapután kezedben a baba :)))
Azt mondják, hogy aki tudja előre hogy császár lesz, az lelkileg erre fel tud készülni. Nem lesz semmi baj, meglátod.
Nagyon drukkolok Nektek! A műtét hamar megvan. Utána a lábadozás rosszabb (ezt mondják), de akkor már ott van a baba és Ő feledtet minden rosszat.
Ha haza értetek, majd várunk vissza :)
Szia!
Programozott császárom volt nekem is. Nekem nem indítottak fájásokat, csak "belevágtak". Enni, inni a műtét előtti nap éjféltől nem szabad! INNI SEM! Bemész, kapsz egy beöntést, leborotválnak, kapsz infúziót, az egész procedúra valóban 2-3 óra, esetleg még csinálnak egy ctg-t, és mehetsz a műtőbe!
Érzéstelenítés, kb 3 perc alatt elérzéstelenít, és már vágnak is. Az egész 30-40 perc. Utána a fejedet eszedbe ne jusson melegetni, mert olyan fejfáját kapsz, hogy életed végéig emlegetni fogod, feküdj mozdulatlanul és PRÓBÁLJ ALUDNI!!!!!
Az első felkelés nagyon rossz lesz, ezen nincs mit szépíteni, de ha nem hagyod el magad gyorsan felépülsz. Miután felkelhetsz, próbálj minél többett talpon lenni, nem egyszerű, de hatásos. És ne görnyedt háttal, hanem szép egyene háttal sétálj, ahogy annó a suliban tanították, és pikk-pakk felépülsz. Én 5 nappal a műtét után autót vezettem. A műtét másnapján törökülésban szoptattam.
Sok sikert Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!