Ikrekkel császár, vagy természetes szülés a legjobb?
Ikerpárral vagyok várandós, minden rendben van velük, ám az orvos császármetszést javasolt. Kinek mi a tapasztalata? Én inkább természetes úton szeretném megszülni őket.
22hkm
A második babának rizikósabb, annak többet kell elviselni, általában csak az egyik fejvégű a helyhiány miatt. Hallottam már olyat is, hogy az első még kijött a hüvelyen, de a második olyan rossz állapotba került ezalatt, hogy azonnal császározni kellett. Na ennél nagyobb szívást... szakadt hüvely+hasi seb egyszerre. Plusz vagy károsodott a B baba, vagy nem. Ennyit nem ér a hüvelyi szülés szerintem. Engem nem izgat, hol jönnek ki, sokkal inkább az, hogy egészségesek legyenek és ne legyenek koraszülöttek.
(egy szintén ikertehes kismama vagyok)
A csaszar nem egyszerubb az orvosnak! Az egy mutet. Atvagjak a hasfaltol elkezdve jopar "retegedet". A huvelyi szulesnel a szulesznon es rajtad mulnak a dolgok, a csaszarnal az orvoson. Szoval higgy neki ha azt tanacsol!
Egyebkent mindegy melyik lyukon jon a ki a baba, a csaszartol nem leszel ertektelenebb, es a gyerekek sem! Csak nehany elvakult idiota allitja.
Nekem azt mondta az orvos, hogy előkészítik a műtőt, mert előfordulhat, hogy ha megszületik az első és hirtelen nagy hely lesz a második babának úgy megfordulhat.
Erre én megkérdeztem, hogy akkor nem biztonságodmsabb lenne eleve a császár?
Konzultált a többi orvossal és a császár mellett döntöttek.
Sokkal kisebbek voltak a babák mint ahogy az ultrahang alapján gondolták.
Szerintem meg se tudtak volna születni természetes úton.
Persze minden terhesség más de nálam a császár volt a legjobb döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!