Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy ma egyre...

Miért van az, hogy ma egyre több nő nem akar szülni és még büszke is erre?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy leköpném, vagy önzőnek bélyegezném azt, aki megfontolt érzelmi alapon nem akar gyereket, de egyre inkább azt látom, hogy ebből egy trend lett, és sok nő büszkén lobogtatja, hogy ő márpedig nem, és ideológiát gyárt ebből. Persze, tudom én, hogy Magyarországon senki sem gazdag, de ne a rossz gazdasági helyzet legyen már a hivatkozási alap, amikor a 3-ik világban népszaporulattal küzdenek, de ugyanez a kifogás pl. Németországban is, ami a világ egyik legfejlettebb állama. Azt is tudom, hogy a párkapcsolatok nagyrészt ma szétmennek, de ez meg talán nem az állam, hanem az emberek hibája...

Szóval azt gondolom, ha valaki pusztán kényelmi okokból, mert pl. "nem élte ki magát", vagy nincs még meg a saját cég meg a BMW, és ha gyereket vállal, akkor vélhetően nem is lesz, az nem lehet kifogás. Mert nem azt látom, hogy alapos anyagi vagy érzelmi megfontolásból nem szülnek, hanem pusztán azért, mert az lemondással is járna - nem lehetne olyan szép, nem lehetne olyan "szabad", nem lehetne olyan elvtelen és felelősségmentes többé.

2017. ápr. 11. 11:08
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%
De neked mi közöd van hozzá? Szálljál már ki mások méhéből! Szüljél egy seregere valót, és örülj magadnak! Ennyi ésszel szabadlábon....
2021. ápr. 20. 07:36
 42/42 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszik!
2022. márc. 18. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!