Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy ma egyre...

Miért van az, hogy ma egyre több nő nem akar szülni és még büszke is erre?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy leköpném, vagy önzőnek bélyegezném azt, aki megfontolt érzelmi alapon nem akar gyereket, de egyre inkább azt látom, hogy ebből egy trend lett, és sok nő büszkén lobogtatja, hogy ő márpedig nem, és ideológiát gyárt ebből. Persze, tudom én, hogy Magyarországon senki sem gazdag, de ne a rossz gazdasági helyzet legyen már a hivatkozási alap, amikor a 3-ik világban népszaporulattal küzdenek, de ugyanez a kifogás pl. Németországban is, ami a világ egyik legfejlettebb állama. Azt is tudom, hogy a párkapcsolatok nagyrészt ma szétmennek, de ez meg talán nem az állam, hanem az emberek hibája...

Szóval azt gondolom, ha valaki pusztán kényelmi okokból, mert pl. "nem élte ki magát", vagy nincs még meg a saját cég meg a BMW, és ha gyereket vállal, akkor vélhetően nem is lesz, az nem lehet kifogás. Mert nem azt látom, hogy alapos anyagi vagy érzelmi megfontolásból nem szülnek, hanem pusztán azért, mert az lemondással is járna - nem lehetne olyan szép, nem lehetne olyan "szabad", nem lehetne olyan elvtelen és felelősségmentes többé.

2017. ápr. 11. 11:08
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
93%

Kedves kérdező!

A válaszomat megpróbálom kulturált hangnemben leírni, és normálisan megosztani veled, hogy én speciel miért nem akarok gyereket.

22 éves nő vagyok, tudom, még fiatal, de ahogy telnek a napok és egyre több kérdést elolvasok itt, egyre jobban nő benne az az érzés, hogy én nem szeretnék gyereket. Egyszerűen nem vagyok anyának való.

Idegesít a gyerekvisítás, a bőgés, ordítás, a hiszti, undorodom a pelenkázástól, a hányástól, valamint én éjjel aludni szeretnék, nem pedig állandóan felkelni, mert üvölt a gyerek. Megvan bennem az a tulajdonság, hogy kihat az egész napomra a kialvatlanság és ideges leszek tőle, valamint türelmetlen, ami ugyancsak a gyereken csattanna.

Nem vagyok hajlandó lemondani a hobbijaimról, a hangos zenehallgatásról (rock/metál), a koncertre járásról, olvasásról.

Önmagában véve egyáltalán nem vagyok gyerekgyűlölő, de számomra elképzelhetetlen, hogy saját gyerekem legyen. Hihetetlenül idegesített az is, amikor telefonáltam a párommal és hallottam a háttérben a visító keresztfiát, aki neveletlenségéből adódóan még akaratos és hisztis is volt.

Tehát te magad is láthatod, hogy egyáltalán nem vagyok anyának való, és a gyerek érdekében is jobb, ha nem szülök. Ez az én véleményem, és nem fog változni.

Természetesen megértem azokat a nőket, akik szeretnének babát, semmi bajom nincs velük, nekik sok sikert kívánok a babához.

22/N

2017. ápr. 11. 21:05
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Most azért, mert te másként gondolod, azok, akik nem vállalnak gyereket, azok miért ne gondolhatnák azt, hogy nekik az életük kerek, egész semmi nem hiányzik belőle és ezért nem fognak lemondani semmiről, mert miért? Érted, nincs motivációja, nincs sürgető érzése, vágya, amiért lemondana bármiről is, mert tökéletesen békében van magával és az életével.

Én vállaltam gyereket, de nekem előtte is kerek volt az életem. Egyszer csak gondoltunk egyet a férjemmel, hogy vállaljunk gyereket és rögtön teherbe is estem még mielőtt jobban átgonodltuk volna. Imádjuk, szeretjük, soha nem adnánk vissza stb. DE bármennyire is nem népszerű dolog ezt kimondani, úgy is nagyon boldogok voltunk, nem volt üres az életünk, nem hiányzott belőle semmi és ha nem lett volna gyerekünk, ha nem tudnánk, hogy milyen mikor itt van és hogy szeretjük akkor úgy is boldogok lettünk volna. Nekem van gyerekem, de azért én így is képes vagyok felfogni, hogy az életnek nem csak a gyerek lehet a tartalma és nem csak annak vannak elvei, kötelezettségei meg felelőssége és lemondása, aki gyereket vállal. Egy gyermektelen barátnőm pl. olyan karitatív tevékenységbe kezdett bele huszonévesen, ami az adott régióban hiánypótló és egyszerűen nem tud kiszállni belőle, mert a vállán viszi az egészet, nincs szabadság, nincs pihenés, nem lehet letenni a lantot, mert ott vannak, akiknek segítség kell. 15 éve csinálja, én azt mondom, hogy 1000x több lemondással, felelősséggel stb. jár neki ez az egész, mint az én nyamvadt gyerekvállalásom, főleg, hogy a gyerek egy idő után önellátó, de annak, amit ő csinál sose lesz vége, max. akkor ha csoda történik a világban.

2017. ápr. 12. 00:23
 33/42 anonim ***** válasza:
61%

31# utolsó vagyok. Amúgy én is ugyanígy voltam vele, de elég volt egyetlen hét egy darab jófej gyerekkel, meg az egész kérdést lazán kezelő szülőkkel eltölteni és úgy voltam vele, hogy na erre én is nyitott vagyok, ezek szerint nem csak elcseszett gyereket lehet nevelni, meg mártír életet élni mellette.

Egyébként abból a szempontból nem változott a dolog, más gyerekével a mai napig nem tudok mit kezdeni és a falra mászok a neveletlen stb. kölköktől, de az enyém... Na az más. Azért oda meg vissza vagyok.

Nem csak az anyának való meg jó anya, aki hanyatt vágja magát minden gyerektől, akit csak meglát.

2017. ápr. 12. 00:27
 34/42 A kérdező kommentje:
33, nagyon egyetértek.
2017. ápr. 12. 01:31
 35/42 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, szerintem nagyon sokat gondolsz magadról!

Hogy jössz te ahhoz, hogy megmondd ki miért szüljön vagy miért ne?

Aki nem szül annak magánügye, semmi közöd hozzá, neked sem meg a társadalomnak sem.

Aki meg szül az meg nem azért teszi hogy a hozzád hasonlóaknak örömet szerezzen, vagy a társadalomnak. Kizárólag magának és a párjának szül, ők akarják és ez így normális.

Ha meg neked az kártékony, hogy valaki azt merészel tenni a testével amit akar, akkor javaslom csomagolj és irány valamelyik arab ország. Ott majd jól be leszel szabályozva, azt sem tudod hogy örömködj....korlátolt vagy.

2017. ápr. 12. 09:50
 36/42 anonim ***** válasza:
94%

"hanem olyan tiszteletreméltó személy, amilyenné egy férfi sohasem válhat."

Ja, mert egy gyerek kihordása akkora teljesítmény. 2 gyerekem van, de a párom nélkül nem lenne ugyanaz a nevelés.

Nem tudom kérdező, csak feltételezem, hogy a szülés volt az életedben az egyetlen dolog, amit eredménynek tartasz, nem gond, csak ne akard a saját értékrendedet másra erőltetni, mert nagyfokú primitívségre vall.

2017. ápr. 12. 09:55
 37/42 A kérdező kommentje:
36# Férfi vagyok :D És messze nem csak az az egyetlen eredmény, amit elértem, hogy egyedül eltartok mára egy családot.
2017. ápr. 12. 10:19
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
Ferfi? Wow. Azt hittem egy pletykas Magdi anyus. Kicsit sok a feminin vonasod :) A nok szoktak ilyen "gyertek beszeljunk ki masokat" tipiusu pletyi macak lenni.
2017. ápr. 12. 10:46
 39/42 anonim válasza:
41%
Figyi, egy nő akkor szüljön gyereket amikor úgy érzi készen áll rá. FONTOS, hogy mindent elérjen amit akart az életben pl.: bulik, utazás, drága holmik, jogsi ami mind sok pénz. Ha megvan minden és úgy érzi jöhet a gyerek akkor nyugodtan kiélve belevág a dologba. A gyereknek sem jó ha az anyuka nem élte ki magát és kattos meg menne vissza piálni a bulikba (20-26 éves nők esete). A kiélt szülő sokkal türelmesebb és bölcsebb, mint egy huszonéves aki önmagáért semmit(álmok,vágyak,célok) nem tett egész életében. Azert a nőknek is ÉLNIÜK KELL!!! Nem csak mindig a kölök, férj, háztartás!!!!!!!!!!!
2017. ápr. 13. 18:11
 40/42 anonim ***** válasza:
64%

A kiélni magad hülyeség, egy téves baromság. Nem tudod magad kiélni. Előre élni nem lehet. Egyszerűen ki milyen, van aki mozgalmasabb életre vágyik, van, aki pedig nem. Komolyan van, aki elhiszi, hogy ha előre szétiszod, bulizod (és akár keféled) magad, akkor majd utána tisztességes és untalmas életet tudsz élni, mert előre letudtad az ilyen igényeidet? Hát a lófäszt! Ezt nem lehet előre letudni. Enni se lehet egy hétre előre, mert úgy is megint éhes leszel. Ha valaki ilyen személyiség, akkor ennek megfelelően kell neki élni. Gyerekkel is lehet kimozdulni, nyaralni, utazni, programokat szervezni, másra is rá lehet bízni stb. Ha valaki ilyen személyiség, akkor így kell tervezze és szervezze az életét gyerekkel is és nem lesz semmi baj. Ha valaki nem ilyen, az persze nem igényli.

Nem ilyen baromságokat kéne kitalálni, hogy ki kell élni magad utána majd jó lesz, mert nem lesz jó és zsigerileg tiltakozik is ezellen egy aktív életet élő ember. Hogy aszondja éld ki magad, mert utána remete leszel és még elégedettnek is kell vele lenned. Na persze. Ki a fenének vonzó ez a gondolat? Inkább arról kéne beszélni, hogy gyerekkel se áll meg az élet, azért mert van aki két éves koráig max. a tesco-ba mozdul ki, az az ő baja, nem kell mindenkinek így élni, meg lehet oldani tök jól mást is. Nem csak az az egy út van, de mégis csak azt hirdetik, sőt ha valaki aktívabb még le is van szólva. Itt is, ha valaki ír vagy kérdez babával nyaralás kimozudlással kapcsolatban, mindig vannak ilyen válaszok, hogy jaj hát milyen hülyeség, meg ők 4 éves koráig sehova meg belföldön se. Hát istenem, de van aki meg kimozdul.

Nekem is ugyanez volt a véleményem és azért toltam ki a gyerekvállalást mert csak ezt láttam magam előtt, meg ezt olvastam, hogy az életem egy kajak SZAR lenne a gyerek után és mivel nekem olyan nincsen ezért el sem tudtam képzelni, hogy bármi olyat kapok egy gyerektől cserébe, ami kárpótol azért, hogy egy ingerszegény, slampos, otthonülő mártír mami legyek.

Aztán tölöttem el időt olyanokkal, akik hoppácska, nem lettek olyanok. Aztán akkor esett le nekem is, hogy hiába csak ezt nyomatják, nem kell olyan életet élni gyerekkel se, amitől irtózok. És nem is élek úgy. De ha nem nyílt volna ki a szemem erre, ha nem látok rá élő példát, akkor a mai napig nem lenne gyerekünk.

2017. ápr. 13. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!