Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy ma egyre...

Miért van az, hogy ma egyre több nő nem akar szülni és még büszke is erre?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy leköpném, vagy önzőnek bélyegezném azt, aki megfontolt érzelmi alapon nem akar gyereket, de egyre inkább azt látom, hogy ebből egy trend lett, és sok nő büszkén lobogtatja, hogy ő márpedig nem, és ideológiát gyárt ebből. Persze, tudom én, hogy Magyarországon senki sem gazdag, de ne a rossz gazdasági helyzet legyen már a hivatkozási alap, amikor a 3-ik világban népszaporulattal küzdenek, de ugyanez a kifogás pl. Németországban is, ami a világ egyik legfejlettebb állama. Azt is tudom, hogy a párkapcsolatok nagyrészt ma szétmennek, de ez meg talán nem az állam, hanem az emberek hibája...

Szóval azt gondolom, ha valaki pusztán kényelmi okokból, mert pl. "nem élte ki magát", vagy nincs még meg a saját cég meg a BMW, és ha gyereket vállal, akkor vélhetően nem is lesz, az nem lehet kifogás. Mert nem azt látom, hogy alapos anyagi vagy érzelmi megfontolásból nem szülnek, hanem pusztán azért, mert az lemondással is járna - nem lehetne olyan szép, nem lehetne olyan "szabad", nem lehetne olyan elvtelen és felelősségmentes többé.

2017. ápr. 11. 11:08
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
98%

"Jó lenne megérteni, hogy társadalomban élünk"

És? Te a társadalomnak szülsz gyereket?

2017. ápr. 11. 13:17
 22/42 anonim ***** válasza:
45%

Ez egyáltalán nem így van szerintem. A nők 99%-a biztos, hogy akar gyereket előbb-utóbb. Attól, hogy sok huszonéves hangzatosan kifejti, hogy miért nem lesz soha gyereke...na én ezeken csak röhögni szoktam, nézzük meg 10-15 év múlva hányan változtatták meg a véleményüket. Annyira meddő velük vitába szállni mintha egy tininek próbálnád megmagyarázni, hogy nem lesz örökké szerelmes az éppen aktuális Justin Bieberbe :)

Az 1% meg, aki még 35-40 évesen is kitartóan nem akar gyerek, annak meg szíve joga.

2017. ápr. 11. 13:20
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki való anyának!!!

Most szerinted jobb lenne, ha olyanok is szülnének, akik tényleg nem nőttek fel a feladathoz? Csak még több elhanyagolt gyerek és depressziós anya lenne. Mert aki kényszerből szül, az sosem lesz igazán boldog a sza.ros pelenka látványától.

Mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen. Ha valaki félti az alakját, akkor valószínüleg tett is érte, hogy úgy nézzen ki és ha ezt nem akarja elrontani egy szüléssel, akkor szíve joga.

Továbbá, a férfiak többsége mèg mindig úgy gondolja, hogy a gyereknevelès azasszonyfeladata, nem veszik ki a részüket a gondozásból. Ezt látja a gyereket nem akaró nők többsége is, persze, hogy elmegy a kedvük a gyerekneveléstől.

Írom ezt úgy, hogy van egy gyerekem.

2017. ápr. 11. 13:29
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

A nők 99%-a biztos, hogy akar gyereket?

Erős túlzás az a 99%.

2017. ápr. 11. 13:33
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

Azt miért nem kérdezed meg, hogy a férfiak miért nem akarnak gyereket????

Mert még mindig több nő akarna gyereket, mint férfi.

De elmondom, többnyire nem az alakjukat féltik. Pl minden 5. nőt vagy gyereket ér ma családon belüli erőszak, oda szüljön?

A nők ugyanazért a munkáért még mindig kevesebb fizetést kapnak, mint a férfiak, ezzel kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek.

Én évekig itthon voltam a két gyerekkel, ezzel kiestem a munkából, közben megszűnt a munkahelyem, és kisgyerekes anyukákért képzeld nem kapkodnak a munkáltatók!

És igen, lemondással jár, nem mindenkinek való a gyerek, aki ezt belája és nem szül, az felelősségteljes, jó döntést hoz.

Egyébként kérdező, neked van gyereked?

2017. ápr. 11. 13:40
 26/42 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem nem túlzás, de akkor legyen 95% :)

Azt is odaírtam h egy huszonéves véleménye nem számít, csak ha 10 év múlva is tartja. Tehát a 35-45 év közötti nőkről beszélünk

2017. ápr. 11. 13:45
 27/42 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem csak azert hangoztatjak, meg azert gyartanak ideologiat kore, mer az az elvaras a noktol, hogy szuljenek. Es sokan ha nem is tamadva vannak emiatt, de szereti a kornyezetuk szamon kerni rajtuk, hogy ugyan neki mikor lesz mar gyereke? Foleg a leendo nagyszulok, de a gyermekes baratok is eloszeretettel elohuzzak ezt a kerdest heti / havi rendszeresseggel, meg megorobalnak rabeszlni, meggyozni, hogy milyen jo az, meg kulonbanis biologia ora stb..a sok bulshit...

Holott szerintem azzal nincs semmi baj, ha valaki nem akar gyereket (teny, hogy nem mindenki valo anyanqk), de valahogy megiscsak rosszul esik az embernek, es igenis az agyara tud menni, hogy boldog boldogtaln a mehe es a haloszobaja koul vajkal. Senkinek semmi koze hozza! Egyesek megsem kepesek tiszteletben tartani a masik maganeletet, vagy donteset.

En pl eleg keson vallaltam gyereket, es mar en is untam hogy mindenki pofatlanul az orrom ala dorgolte, hogy nekem meg miert nincs, pedig sosem tiltakoztam ellene, akartam gyereket, csak az ido nem volt aktualis.

Szoval ez egyfajta vedelmi mechanizmus lehet inkabb, hogy ne b...sztassak oket folyton ezzel.

Aztan meg ahogy valaki irta korabban, ugyi smeggondolja magat a nagy resze elobb vagy utobb.

2017. ápr. 11. 14:21
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Komoly bajok vannak a felfogásoddal! Én nem a nemzetnek szültem hanem a férjemnek meg magamnak. Azért h család legyünk. De ha másképp döntünk ebben a kérdésben ahhoz rohadtul nincs köze senkinek. Neked meg végképp nincs ebbe beleszólásod. Egyáltalán azt sem értem h mersz ilyet leírni, mintha a nőknek nem lenne joguk saját élethez, saját döntéshez csak azért mert képesek szülni. Szíved joga mit gondolsz erről, nekem is szívem joga, hàla az égnek h csak fröcsögni tudsz erről, mert ténylegesen beleszólásod nincs. :)
2017. ápr. 11. 17:56
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem olyan rég óta tehetik emg, hogy ha nem akarnak, nem szülnek, nincs rájuk kényszerítve. Sok nő így is rosszul érzi magát az elvárásoktól, hogy követelik rajta az unokát, több is panaszkodik az oldalon.

Miért nem lehet elfogadni, hogy aki akar, szül, aki nem akar, nem szül?

Én pl akarok, de ha a szomszéd nem akar, akkor se sérelmezném, föl se háborodnék rajta, mert nem kötelessége.

Amit pedig említettél, hogy egy nő nem akar gyereket, mert nem lehet utána szép, lusta és önző, az ilyennél szerintem nem kifogás, hanem nem is való neki. Nem gondolod, hogy ha akarata ellenére szülne, azt a gyerek bánná meg legjobban?

2017. ápr. 11. 18:23
 30/42 A kérdező kommentje:
28# A felfogással sajnos neked vannak óriási gondjaid, meg a hozzád hasonlóaknak. Nem igazán értitek, hogy a ma uralkodó liberális doktrína, mi szerint te azt teszel a testeddel, ami csak tetszik (akár legálisan meg is öletheted a benne születő gyermeket), meg úgy élsz, ahogyan csak akarsz, ha fizikailag ezzel nem ártasz senkinek pusztán egy 30 éve legitim kártékony felfogás, aminek pont akkor lesz vége, amikor ebben a szabadelvűségben teljesen feloldódik majd a nemzet, és ennek mindenki a közvetlen kárát látja majd. Igen, társadalomban élünk, és az ez nyújtotta létbiztonság nélkül közel lehetetlen lenne egyáltalán életben tartanod a gyereked, nem még hogy jólétben felnevelni. Ezért tartozol a társadalomnak azzal, hogy életerős fiakat nemzel, akik tovább erősítik annak szövetét. Ettől pedig nem kevesebb, nem 0 ember vagy meg szülőgép, hanem olyan tiszteletreméltó személy, amilyenné egy férfi sohasem válhat.
2017. ápr. 11. 20:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!