Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rezidensnél fogok szülni,...

Rezidensnél fogok szülni, mikor adnátok pénzt?

Figyelt kérdés

Még nincs magánrendelője, így a kórházba járok hozzá terhesgondozásra, felkértem a szülés levezetésére, de "árat" nem mondott, nem is akart belemenni.

Fogadhat el egyáltalán pénzt? Ti a szülés után adnátok, vagy a terhesggondozás során is?

2017. márc. 21. 10:18
 1/4 anonim ***** válasza:
67%

Én is rezidensnél szültem, ő mondjuk kérdésre megmondta, mennyit szokott kapni. Egyik nap a szülés után bejött a kórterembe megnézni, rajtam kívül egy nő volt bent, aki szintén nála szült, én akkor adtam neki oda. Egyébként arra készültem, hogy felhívom, hogy amikor ráér, fussunk valahol össze, és akkor adtam volna oda, csak ez így kapóra jött.

Elvileg egyik se fogadhatna el pénzt, függetlenül attól, hogy rezidens vagy szakorvos, szóval ebből a szempontból ez mindegy.

2017. márc. 21. 13:06
 2/4 anonim ***** válasza:
63%

Nem értem ezt a szemérmeskedést egyik oldalról sem. Vállal szülést fogadott orvosként? Ha igen, akkor mondja már meg, hogy mennyi az annyi, mennyit szeretne ezért kapni. Te meg, ha tudod, mennyit adsz neki, akkor fizesd ki, vagy fizesse ki a férjed, szülés után, vagy a kórházból való távozás előtt (ha bent van), vagy a 6 hetes kontrollon.

De amúgy nem értem, te most akkor csak úgy simán jársz hozzá terhesgondozásra, nem magánba? Akkor minek fizetnél még ezért is? Elvállalt, munkaidejében lát el. Erre megkapja a fizetését, te miért fizetnél? A szülés más, ha tényleg bejön, amikor neked szükséged van rá, azért nyilván jár a pénz, de azt már mondja meg ő, hogy mennyi.

Ezért utálom ezt a hülye rendszert, ezt a zsebbe dugdosást. Ha a dokik pénzt fogadnak el bizonyos szolgáltatásokért, akkor legyenek kedvesek adózni is utána, és akkor nem kéne ilyen hülye módon intézni ezt, hanem meg lehetne mondani nyíltan, hogy minek mi az ára, és nem úgy kéne odacsúsztatni a borítékot.

2017. márc. 22. 21:02
 3/4 anonim ***** válasza:
67%

Én rezidensnél szültem anno 3 eve 50.000 ftot kapott. Emlékezett rám mikor felhivtam most. Akkor gondolom eleg volt.

Mindig varratszedéskor szokas oda adni. Addig nem.

2017. márc. 24. 08:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem értem én sem most mi értelme van össze-vissza értékelni egymást.

És azt sem értem miért nem lehet a kérdésre válaszolni. Ahogy írtam rátértünk a pénzre, de árat nem mondott, nem is akart belemenni = ahogy gondoljuk ennyit tudtam meg.

2017. márc. 24. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!