Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni depresszió lenne?

Szülés utáni depresszió lenne?

Figyelt kérdés
Állandóan sírhatnékom van, mindig rossz dolgokon jár az agyam, már mondta anya is, h folyton úgy nézek ki mint akinek sírásra áll a szája. valóban nem érzem magam boldognak, párom úgy érzem nem nagyon foglalkozik velem, 3 hónapos a kicsi, de még csak egyszer szexeltünk, mindig fáradt, amit meg is értek, sokat dolgozik, de attól még szükségem lenne rá. 4ig dolgozik, de 6nál előbb sose jön haza, első útja mindig az anyjához vezeti. anyósom elég problémás, ezt is megértem, de már elegem van h egész nap nem látom, hazajön, jön a fürdetés, vacsi, megfürdik én várom, hátha ma este lesz valami, erre bejön és lefekszik hasra már alszik is. még csak lehetőségem sincs elcsábítani. most is bőgök, folyton rossz kedvű vagyok, a babát ellátom, amit kell, de am csak leteszem a játszószőnyegére, eljátszik magának, egyre kevesebbet beszélgetek vele, pedig azt szeretném, h okos baba legyen, ahhoz pedig foglalkozni kell vele, folyton beszélni, játszani vele, de nem érzek erőt hozzá. este mikor jönnek a nagyik, leadom nekik és csak nézek ki sokszor a fejemből, mint akit az sem érdekel, mit csinálnak a gyerekével.
2017. márc. 6. 14:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, elkepzelheto, hogy depresszio. De nem olyan veszes, hogy ne lehetne kizokkenteni teged belole. El kellene jarnod setalni, a babat tologatni, jon a jo ido, esetleg mas anyukakkal talalkozni, vasarolni magadnak vagy a babanak 1-2 dolgot, fodrasz stb.

Gondolom semmi kedved nincs ilyenekhez, de sokat dobnanak a hangulatodon.

A ferjednek is azon kellene lenni, hogy tullendulj ezen a rossz idoszakon. Az mar egy masik kerdes, hogy munka utan miert nen a gyerekehez es a felesegehez megy haza az anyja helyett??

2017. márc. 6. 15:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is folyton ezen jár az agyam, és mikor szóvá tettem neki, még én voltam a sz@r, h tudom jól, h az anyjának csak ő van, neki kell segítenie a ház körül, én értem is, de ha csak néha jönne haza HOZZÁNK először, csak h érezzem, h MI is fontosak vagyunk neki...
2017. márc. 6. 15:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Itt nem veled van a baj, hanem a férjeddel. Veled csak annyi, hogy nagyon meg akarsz felelni másoknak.

Ő csak 8 órát dolgozik, te kb. 18-at, a maradékban alszol, és még így is te ugrálod körbe. Ráadásul egy olyan férfiről beszélünk, aki nem tud sorrendet felállítani és a sarkára állni az anyjával szemben.

Az én férjem 10-12 órákat, (ha nem többet), dolgozik, mégis tudott segíteni a gyerek körül (többemberes gyerek), a háztartásban, hogy több időt tudjunk minőségileg együtt tölteni. És ez az első időkben nagyon is kellett.

2017. márc. 6. 15:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez nem szülés utáni depresszió. A férjed az okozója. Kb mint egy szerelmi bánat.
2017. márc. 6. 15:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én párom ugyanezt csinálja,annyi a különbség csupán hogy a mi fiúnk már 23 hónapos lesz.

Neki van még 2 fiú tesója,mégis az ő nyakába szakad.

2017. márc. 6. 16:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Na, de minden egyes nap oda megy munka utan?

Es anyosod segit legalabb valamit nektek? Kuld ilyenkor kajat nektek vagy bármi?

2017. márc. 6. 17:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem sem szülés utáni depressziód van, mert az a babára irányul, miatta alakul ki. Ez jó hír, mert szerintem egyértelműen a férjed miatt alakult ki ez az állapot. És, hogy miért jó hír? Mert meg lehet vele beszélni. Beszélj vele!

Egyébként nem akarok a magánéletetekben vájkálni, de ez a baba előtt hogy ment? Azt mondod fáradt és alszik fürdetés után? Előtte nem ugyanaz volt a munkája? Nem volt fáradt? Nem ment az anyjához annyit? A fürdetés fárasztja le?

Az egyik ismerősöm férje is az anyját részesíti előnyben, de ott még nincs baba. Tehát eleve ilyen típus. A férjed a baba születése után lett "anyás"?

2017. márc. 6. 18:01
 8/8 A kérdező kommentje:
A háztartásban segít, csakhogy nekem nem arra lenne szükségem. Szerencsére áldott jó baba, mindenre jut időm, megcsinálom a ház körüli dolgokat. Anyósom nem segít, még jönni is csak akkor jön, ha párom érte megy meg haza is kíséri. Előtte nem állt fenn ez a helyzet, mert nem sokkal szülés előtt költöztünk el. nekem csak az a bajom, hogy szeretnék több időt együtt tölteni vele, nem is csak kettesben, hanem a kislányunkkal hármasban...
2017. márc. 7. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!