Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindenképp 30 fölött szeretnék...

Mindenképp 30 fölött szeretnék babát. Rokonosába többen mondták hogy bánni fogom. Mi lesz rosszabb 30 fölött szülni?

Figyelt kérdés

Igen kifejtették bővebben de érdekel elfogulatlan/pártatlan emberek véleménye is, és nem akarlak befolyásolni titeket.

Igazából a későbbi szülést a jelenlegi igen jó fizetés és későbbi karrier miatt döntenék. Párom szintén az jó anyagi háttér szeretné előre megteremteni. (bár már most is kimondottan jól állunk)

24/n 30/f pár vagyunk

30 fölött de mindképp 35 alatt szeretnék szülni.

2017. febr. 18. 20:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%
kosz a lepontozást. csak tudnám minek akkor egy ilyen kerdes, ha nem birjatok az objektiv valaszt. lehet nem szeretni a valaszom, de attol ez még igenis tény, és hátrány. 7
2017. febr. 18. 22:23
 12/19 anonim ***** válasza:
63%

Hatranya: a gyerek nagyszulei idosebbek lesznek 10 ev mulva, kevesbe lesznek energikusak, nem fogod tudni rajuk bizni. En imadtam a nagyszuleimet, az egyik sajnos fiatalon meghalt, ha en kesobb jovok, sok evvel kevesebbet tolthetek vele, es nem lett volna olyan szep gyerekkorom.

Tovabba ha 30 felett kezdtek probalkozni, de nem sikerul, akkor mi van? Jobb, ha elobb kiderul, hogy egyaltalan lehet gyereked vagy sem.

Tovabba nem utolso sorban, te is kevesebb idot tolthetsz az eletedben a gyerekeddel...

En 28 evesen szultem, de elobb kellett volna, igy utolag megallapithatom.

2017. febr. 18. 23:32
 13/19 anonim ***** válasza:
47%
10-es vagyok. Látom nem tetszett az igazság. Akkoris örülök, hogy anyum nincs még 35 éves. Nem egy 50 közeli vénség. Büszke vagyok rá. Szerintem hülye divat 30 felett szülni. Nem is egészséges.
2017. febr. 19. 08:45
 14/19 anonim ***** válasza:
70%
Én 28 évesen szültem de ígyis nyaggattak h mikor lesz már baba... :/ sztem teljesen rendben van a 30 után. Igazából ahogy nektek jó. Nem egy ismerősöm van aki nem 30 hanem 40 fölött szült. És?! Személyes vélemènyként jegyzem meg, h aki nagyon korán szül az kb 40 évesen kezdi kiélni magát mert addig a gyerek leköti. Szóval most éljétek ki magatokat amíg fiatalok vagytok, menjetek nyaralni, teremtsetek otthont stb. Aztán ha úgy érzitek itt az idő jöhet a baba!
2017. febr. 19. 10:03
 15/19 anonim ***** válasza:
31%

A tested állapota lesz más, nehezebben bírod majd az éjszakázást is, kevésbé leszel rugalmas a napodat illetően.

Sokan sunnyognak, mert az anyagiak előtérbe kerültek, de nem lehet letagadni a szülészeten a 30as és huszas anyukák közti különbséget. Nyilván nem 29 és 30 között az az egy hónap számít.

Ha stabil alap van, akkor már jöhet egy gyerek, tinikoráig nem számít, hogy Ausztráliában nyaral e, vagy Hajdúszoboszlón.

Az sem érdekli, hogy GAP pulcsi van rajta, vagy H&Mes iskolás koráig.

Az viszont már feltűnik neki, ha csak ő tudja, mi az a turkáló az osztályban, és csak ő nem tudja, mi az a sárkánygyümölcs.

Esetleg, ha ő nem látta még egyedül a tengert.

Nekem fogalmam sem volt az osztálytársaim anyagi helyzetéről 7es koromig, de volt egy lány, aki heti 3 napot ugyanazt a pulcsit hordta minden héten. Volt, aki még nem ült repülőn, vagy nem járt másik országban. Volt, akiknek 2x akkora autója volt, mint nekünk. Volt, aki egy rakás pénzt költött a büfében, más pedig nem jött le velünk.

Szóval ha egy jó közepes szintet megüt az ember, és a gyereke nem lóg ki, akkor tökre nemérdekli a gyereket az anyagi helyzetük.

2017. febr. 19. 10:08
 16/19 anonim ***** válasza:
72%
Első 24 évesen jött, most a második 27 évesen fog. Biztos anyagi hátterünk van a férjemmel (ami biztos is marad bhol a világon a szakmánkból kifolyólag). Azért vállaltam ilyen hamar, mert mire felépítettem volna a praxisom, pont akkor lettem volna mai szemmel nézve "szülőkorban" (30-35év). Nem biztos, hogy amit vérrel-verejtékkel felépítettem, azt beáldoztam volna a család oltárán, ráadásul pont akkor, amikor az kezd beindulni... Szóval a mi szakmánkban vagy szülsz hamar (egyetem alatt vagy max. első két munkaévben és nem maradsz otthon tovább egy évnél), vagy kifutsz az időből, esetleg amit felépítettél azt félredobod, így feleslegessé vált a befektetett tizenéved munkája, mert a karriered megreked és baromi nehéz onnan visszamászni.
2017. febr. 19. 14:04
 17/19 anonim ***** válasza:
78%
én 34 voltam mikor szültem, de nem így terveztem, 27 éves koromtól már szerettem volna, csak nem jött össze. nincs konkrétan hátránya sztem, azt viszont vegyétek figyelembe, hogy nem mindenki olyan szerencsés, h amint nem szedi a gyógyszert következő hónapban teherbe esik. szóval azért 1-2 évvel a tervezett előtt érdemes már próbálkozni szerintem. karrier szempontból én azt figyeltem meg, h azok a pályatársak, akiknek huszonévesen lett gyerekük előnyben vannak. az embernek a 30-as évei a legaktívabbak, akkor már van elég rutin és kapcsolati tőke is a karrierépítéshez. ezt rosszabb így "félbehagyni". ne érts félre, egy pillanatig sem bántam meg, h szültem, de a karrierem szempontjából jobb lett volna hamarabb. így nehezebb kicsit (nem lehetetlen).
2017. febr. 20. 14:09
 18/19 anonim ***** válasza:
58%

"A másik h fiatalon jobban bírja az ember lánya az éjszakázást,több a türelem"

Ez hülyeség. Én a huszas éveimben, olyan 28-29 éves koromig, ha nem aludtam 10-12 órát egyfolytában(!) akkor meg voltam halva, holott semmi dolgom nem volt és borzalmasan önző voltam, semmihez nem volt türelmem, ami nem pont úgy ment, ahogy én azt elképzeltem. Egy gyerekhez se lett volna. Olyan 28-29 éves koromra jutottam el addig, hogy nem csak ÉN ÉN ÉN ÉN volt a fontos, és az alvásigényem is csökkent.

2017. febr. 21. 21:03
 19/19 anonim ***** válasza:
44%

"azt viszont vegyétek figyelembe, hogy nem mindenki olyan szerencsés, h amint nem szedi a gyógyszert következő hónapban teherbe esik. szóval azért 1-2 évvel a tervezett előtt érdemes már próbálkozni szerintem"

Ez baromság. Azért, mert neked nem jött össze csak évek alatt? Próbálkozni akkor kell elkezdeni, amikor gyereket akarsz, nem akkor amikor azt gondolod, hogy majd két év múlva akarsz. És ha az első 2-3 hónapban összejön? Akkor mit csináljon kösse fel magát, mert ő valójában két év múlva akart, de azt mondták neki, hogy két évbe telik összehozni, kezdjen hozzá most azonnal, aztán erre tessék, most meg terhes, pedig még nem is akarták, csak majd egyszer?

2017. febr. 21. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!