Tényleg rosszabb vasárnap szülni?
Azzal ijesztegetnek h ilyenkor csak gyakornok es amator orvosok vannak bent.ez igaz???
Termeszetesen valószínűleg vasárnap szulok,fogadott orvos nincs.:(
Nem tudom, hozzám bejött a saját orvosom, de az ügyeletes is profi volt vasárnap. :)
A második szerdán született, szintén két kiváló orvos segítette.
Hihetetlen, hogy micsoda bődületes marhaságokkal tudják ijesztgetni a kismamákat. Ne félj emiatt, teljesen mindegy, hogy milyen nap szülsz, hétvégén vagy hétköznap, minden ügyeletben van egy rutinos, tapasztaltabb orvos. Lehet, hogy "csak" telefonügyeletes, de van. Ha szükség van rá, akkor behívják. Nekem sem volt fogadott orvosom, egy fiatal orvosnál szültem, szakorvos-jelölt volt, de amatőrnek semmiképpen nem mondanám. Kedves volt, lelkiismeretes, megnyugtató az odafigyelése és végig biztonságban éreztem magunkat a kezei alatt.
Mondjuk én alapból mindig hiszek és bízok az orvosokban, (áltonosságban beszélek, nem csak a nőgyógyászokra gondolok), optimistán és pozitívan állok hozzájuk, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, de szerencsére olyat nagyon ritkán tapasztaltam.
A szülészeten teamban ügyelnek.
Szülhetnek többen egyszerre, hirtelen lehet akár 2 császár is, vagy egy sima és egy császár. Plusz a nőgyógy ügyeletet is ők látjàk el.
Ha valamiért ketten vanbak csak, abból egy nagy orvos egy kicsi. A kicsi szakvizsga előtti a nagy szakvizsgás. Plusz van telefonos behívós plusz egy B ügyeleti kiírás. Azt a csapatot is berántják ha kell.
Csecsemős orvos nincs mindenhol éjjel és 7végén, ők behívósok.
Orvos a férjem én diplomás ápoló.
Én szülnék vasárnap, akkor nyugi van. 😊
23hkm
9: jó szakember lehetsz, ha a saját kórházad alapján általánosítasz. Nálunk egy orvos ügyel.
Az érdekes, hogy vasárnapra hívtak be, ez nem szokás, kérdező. Én március 15-én szültem, legalább nyugi volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!