Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg rosszabb vasárnap szülni?

Tényleg rosszabb vasárnap szülni?

Figyelt kérdés

Azzal ijesztegetnek h ilyenkor csak gyakornok es amator orvosok vannak bent.ez igaz???

Termeszetesen valószínűleg vasárnap szulok,fogadott orvos nincs.:(

2016. aug. 25. 21:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyiket szombaton szültem, másikat vasárnap. Elsőnél jó team volt, de fogadott orvosom volt, másodiknál a fogadott volt épp ügyeletben, örültem neki, így elejétől ott volt. Buta egy tévhitet hallottál. Egyébként, kevés esély van rá, hogy a kiírt napon fogsz szülni, és nem fogják 40+0-án beindítani, ha minden ok odabent.
2016. aug. 26. 05:57
 12/21 anonim ***** válasza:
Ja és nálunk van csecsemős orvos, lévén a gyerekosztályon is van ügyelet...
2016. aug. 26. 05:58
 13/21 anonim ***** válasza:
74%

Én úgy tudom, hogy ez is tipikusan olyan szakma, ahol a vasárnap is olyan nap, mint a többi. Ha épp dolgozni kell, akkor munkanap.

Sajnos volt szerencsém egy hónapot élvezni egy szülészeti osztály vendégszeretetét (két héttel szülés előtt, és két héttel utána még bent kellett lennem), és egyáltalán nem tapasztaltam, hogy lenne bármilyen különbség a hétvége és a hétköznap között.

Szerintem itt nincs olyan, hogy vasárnap van, nem megyek be dolgozni, mert programom van. Sőt, a legtöbb orvos állandóan ugrásra kész, mert ha szül a betege, akkor mese nincs. Olyat már láttam, hogy szegény a kapuból fordult vissza, mert ügyelet után ment volna haza, és pont akkor indult meg a szülés egy páciensénél.

2016. aug. 26. 06:01
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként mi baj a gyakornokokkal? Szerintem ezerszer jobban odafigyelnek, nem rutinból dolgoznak, alaposan atgondolnak minden lépést, felügyelet alatt vannak, lelkiismeretesek. Talán jobban is jársz vele adott esetben. Mondjuk ez csak egy elmélet a fejemben, lehet, hogy tévedek, de volt szerencsém gyakornokokhoz amíg bent feküdtem toxemia gyanúval, es nagyon alaposak voltak, míg a főorvos úr ránézett az ultrahangra es közölte, hogy semmit nem látni, tul zsíros a hasam. Cukipofa. Na, nála nem szültem volna, inkabb a gyakornoknál, aki a zsíros hasamon keresztül is képes volt megvizsgálni. (Csak ugy mellesleg nem voltam brutálisan kövér egyébként!)
2016. aug. 26. 06:08
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Fogadott orvosom volt.de!

Az elso szombaton szuletett.penteken befektettek,szombat reggel jott az orvosom,mert ugyelt es vitt is a szuloszobara.

Masodiknal husvet vasarnap reggelre hivott be inditani,mert ugyelt....es foorvos,nagyon profi.

Csaszar lett mint az elso,de pikk pakk osszecsodult nekem az egesz szemelyzet.

Mindenki remek szakember volt.

Ellenben a 3.nal...na hat O csutortokon szuletett es megis ket gyakornok szulesznot fogtam ki,akik ugy megkinoztak az infuzioval,hogy sirni tudtam volna.a kezem hetekig lila volt,es alig tudtam mozgatni.

Az erzestelenitot is ketszer nem sikerult beadni egy fiatal dokinak.harmadszorra egy idos kedves orvos pikk pakk lezsibbasztott.de olyan szinten panikba estem emiatt,hogy vegig a mutet alatt forgott velem a vilag.

Szoval Nekem a hetvegen szules jobban bejott.

Ne aggodj,biztosan lesz bent tapasztalt orvos.az viszont egyaltalan nem biztos,hogy meg vasarnap inditani fognak.

2016. aug. 26. 06:52
 16/21 anonim ***** válasza:

Húsvét hétfőn szültem, 9 éve :)

nem volt fogadott orvosom...de az ügyeletes orvos, rendes orvos volt, bár csak egyszer nézett rám. Én a szülész nőkkel jól elvoltam.

Ráadásul kétszer mentem be aznap, mert nem tudtam mennyire kell fájnia.... haza küldtek, hogy csak jóslók...de estére vissza mentem mert akkor már nagyon fájt :)

meg is született aznap.

2016. aug. 26. 08:41
 17/21 anonim ***** válasza:
Vasárnap indult meg, volt saját orvosom, de az egyik legjobb orvos volt az ügyeletes és a szülésznő is tudta a dolgát.
2016. aug. 26. 10:36
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Vasárnap azért "rosszabb" szülni, mert akkor nincs bent mindenki. Csak az ügyeletes. Aki semmi esetre se lehet gyakornok. Persze lehetnek bent gyakornokok, de minimum egy diplomás orvosnak is lennie kell az osztályon.Amatőr orvosok meg nincsenek, csak a gyakorin.
2016. aug. 26. 11:48
 19/21 anonim ***** válasza:
Én mindkét gyerekem vasárnap szültem. Szerintem semmi külömbség. Ha a baba jönni akar nem nézi hogy hétköznap kell születnie vagy hétvégén. Ha van dokid úgyis bemegy, és vannak bent orvosok,szülésznők egyébként is. Mikor az elsőt szültem éppen teltház volt a szülészeten, másnap hétfőn meg alig született baba.
2016. aug. 29. 15:47
 20/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, most látom írtad hogy nincs dokid. De ne aggódj sok mindenki másnak sincs. Lesz bent elég doki és szűlésznő, ne aggódj.

Könnyű szülést kívánok.

2016. aug. 29. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!