Melyik taxit ajánlanátok, ha szülni menne be a kórházba a kismama?
A mentő nem erre való! Amire ti gondoltok, az a betegszállító.
A szülés nem vészhelyzet, nem életveszély. Ha a ti mentődolgozó párotok menne haza sírva, hogy a szülő nő betegszállítónak használta, ezért nem értek ki időben a kétéveshez, akinek már csak a kis holttestét "próbálták újraéleszteni" ilyen-olyan protokoll, +a szülők jelenléte miatt, remélem, akkor is itt vernétek a melleteket, hogy a mentőnek az a dolga meg a kötelessége, hogy engem furikàzzon, hiszen ÉN szülök! Sőt, fogadok, simán a másik édesanya elé is állnátok, és elmondanátok, hogy azért halt meg a gyereke, mert ti épp szültetek, és hát ahhoz aztán mentő kell!
Igen, a magyar eü egy kalap fosh, ezt mindenki tudja... de megsúgom, h külföldön (Németország, USA, a többiről nem tudom) sem szokás szüléshez mentőt hívni. Mint mondtam, ez nem egészségügyi vészhelyzet, csak ti képzelitek annak.
Ha mentős lenne a párod, tudnád, hogy ilyenkor eleve nem esetkocsit küldenek, hanem betegszállítót.
És a szülő nő szállítása a mentők TÖRVÉNYBE FOGLALT kötelessége.
Fiam mentőtiszt és a vajúdó nő nyugodtan hívhat mentőt.
Ismerős mentő diszpécser, férje mentőorvos. Ők is ezt mondták.
Hogy az itteni nők vagy férfiak, akik ennyi hülyeséget összeírnak arról, hogy a szülő nő nehogy már mentőt hívjon, honnan szedik, azt nem tudom, de azt igen, hogy ez miatt rossz információt adnak, csak mert az agyuk helyén káposztalé van.
"Ha mentős lenne a párod, tudnád, hogy ilyenkor eleve nem esetkocsit küldenek, hanem betegszállítót."
Betegszállítót amire úgy 2-3 órát várni kell, gyalog előbb beér. Betegszállítót este 10-kor hogyan?
Ugyan már ezt ne itt meséld, lehet barátnőid elhiszi neked de más nem.
16, ha fogalmad sincs a mentőkocsik felszereltség szerinti osztályozásáról, minek vau-vaúzol bele?
A betegszállításra alkalmas mentőkocsi (amit egyből kiküldenek) nem keverendő össze az orvosi kezelésre megrendelés alapján (tb alapon) működő betegszállítóval, ami körjáratként összeszedi a pácienseket..
Okosodj:
70%-os nagyon ügyi, hogy tud olvasni, ezáltal pontos információkkal tud szolgálni.
Mint sokan mások, én is rendelkezem mentős ismerőssel (pontosabban rokonnal), és azt kell mondjam, a valóság nagyban különbözik attól, amit bárki bárhol papíron elolvasgat...
Igen, szülő nő hívhat mentőt, értjük, ahogy a "büdösbogár" csövi alkesz is (és meg is teszi, hogy ide-oda vitesse a s3ggét). Nyilván nem a szülő nőt hasonlítom az alkeszhoz, mielőtt valaki véreres szemekkel a torkomnak ugrana... hanem a mentő, mint szolgáltató indokolatlan igénybevételét, "nekem jogomban áll"-melldöngetéssel. Igen, jogodban áll, ahogy a valóságról tájékozódni is (akkor is, ha nem élsz vele).
Mentős ismerősök ide vagy oda, mindenki tudja, hogy a magyar eü az összeomlás szélén áll, innen pedig nem nagy kunszt megérteni, hogy sajnos az, hogy x y szülés előtti szállítása (szülés, könyörgöm, a világ egyik legtermészetesebb folyamata) egy másik ember életébe kerülhet. De xy-nak márpedig joga van, és ez mindenek felett áll...
Az egyik előző válaszadónak: sajnos van ilyen, bátyám mesélt olyat is, hogy az Audi bizony ott állt a ház előtt, és apuka meg is mondta, hogy "hát a bőrkárpit így meg úgy..." Parasztok mindig vannak sajnos...
Tegyük föl, hogy első babát várják és a kismamának lövése sincs hogy hol is van időben. Aztán egyszer csak hirtelen indulni kell. Lehet, hogy útközben egy olyan taxiban fog megszületni a gyerek, ahol előtte egy részeg prostit fuvaroztak? Vagy inkább egy mentőautóban?
Csak van egy árnyalatnyi különbség!
Nekem az orvosom mondta hogy ha menni kell nyugodtan hívjak mentőt, 2 mentős (az egyik rokonom) is megerősítette hogy hívhatom őket, ez IS a dolguk, plussz volt már náluk hogy túl gyorsan ment a szülés és a kórházba már az anyán kívül vitték be a babát...
És mi van az olyan esetekkel mikor minden nagykönyv szerint kezdődik és mégis rossz irányba mennek a dolgok? Tök jó lehet ilyenkor a dugóban ülni a taxiban pl...
Ez, hogy ne hívjunk mentőt szüléshez olyan, minthogy a boltba ne vegyünk semmit, mert mi van ha másnak kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!