Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik taxit ajánlanátok, ha...

Melyik taxit ajánlanátok, ha szülni menne be a kórházba a kismama?

Figyelt kérdés

2017. febr. 7. 00:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
39%

A mentő nem erre való! Amire ti gondoltok, az a betegszállító.

A szülés nem vészhelyzet, nem életveszély. Ha a ti mentődolgozó párotok menne haza sírva, hogy a szülő nő betegszállítónak használta, ezért nem értek ki időben a kétéveshez, akinek már csak a kis holttestét "próbálták újraéleszteni" ilyen-olyan protokoll, +a szülők jelenléte miatt, remélem, akkor is itt vernétek a melleteket, hogy a mentőnek az a dolga meg a kötelessége, hogy engem furikàzzon, hiszen ÉN szülök! Sőt, fogadok, simán a másik édesanya elé is állnátok, és elmondanátok, hogy azért halt meg a gyereke, mert ti épp szültetek, és hát ahhoz aztán mentő kell!

Igen, a magyar eü egy kalap fosh, ezt mindenki tudja... de megsúgom, h külföldön (Németország, USA, a többiről nem tudom) sem szokás szüléshez mentőt hívni. Mint mondtam, ez nem egészségügyi vészhelyzet, csak ti képzelitek annak.

2017. febr. 7. 14:28
 12/21 anonim ***** válasza:
61%
Természetesen akinek nem inge... a válaszom leginkább a 3-asnak szólt, meg 2-4-nek.
2017. febr. 7. 14:30
 13/21 anonim ***** válasza:
68%

Ha mentős lenne a párod, tudnád, hogy ilyenkor eleve nem esetkocsit küldenek, hanem betegszállítót.

És a szülő nő szállítása a mentők TÖRVÉNYBE FOGLALT kötelessége.

2017. febr. 7. 14:33
 14/21 anonim ***** válasza:
58%

Fiam mentőtiszt és a vajúdó nő nyugodtan hívhat mentőt.

Ismerős mentő diszpécser, férje mentőorvos. Ők is ezt mondták.

Hogy az itteni nők vagy férfiak, akik ennyi hülyeséget összeírnak arról, hogy a szülő nő nehogy már mentőt hívjon, honnan szedik, azt nem tudom, de azt igen, hogy ez miatt rossz információt adnak, csak mert az agyuk helyén káposztalé van.

2017. febr. 7. 14:40
 15/21 anonim ***** válasza:
82%
Sajnos nem, az a helyzet, hogy azt küldenek, ami van/amit tudnak. Nem tudom, te melyik régióban vagy jártas, vagy inkább hogy hol olvastad ezt, de nem is érdekel. Nem fogok vitatkozni, csupán leírtam egy megtörtént esetet. Neked hiába, de talán másnak nem...
2017. febr. 7. 14:41
 16/21 anonim ***** válasza:
79%

"Ha mentős lenne a párod, tudnád, hogy ilyenkor eleve nem esetkocsit küldenek, hanem betegszállítót."

Betegszállítót amire úgy 2-3 órát várni kell, gyalog előbb beér. Betegszállítót este 10-kor hogyan?

Ugyan már ezt ne itt meséld, lehet barátnőid elhiszi neked de más nem.

2017. febr. 7. 15:30
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

16, ha fogalmad sincs a mentőkocsik felszereltség szerinti osztályozásáról, minek vau-vaúzol bele?

A betegszállításra alkalmas mentőkocsi (amit egyből kiküldenek) nem keverendő össze az orvosi kezelésre megrendelés alapján (tb alapon) működő betegszállítóval, ami körjáratként összeszedi a pácienseket..

Okosodj:

[link]

2017. febr. 7. 16:20
 18/21 anonim ***** válasza:
72%

70%-os nagyon ügyi, hogy tud olvasni, ezáltal pontos információkkal tud szolgálni.

Mint sokan mások, én is rendelkezem mentős ismerőssel (pontosabban rokonnal), és azt kell mondjam, a valóság nagyban különbözik attól, amit bárki bárhol papíron elolvasgat...

Igen, szülő nő hívhat mentőt, értjük, ahogy a "büdösbogár" csövi alkesz is (és meg is teszi, hogy ide-oda vitesse a s3ggét). Nyilván nem a szülő nőt hasonlítom az alkeszhoz, mielőtt valaki véreres szemekkel a torkomnak ugrana... hanem a mentő, mint szolgáltató indokolatlan igénybevételét, "nekem jogomban áll"-melldöngetéssel. Igen, jogodban áll, ahogy a valóságról tájékozódni is (akkor is, ha nem élsz vele).

Mentős ismerősök ide vagy oda, mindenki tudja, hogy a magyar eü az összeomlás szélén áll, innen pedig nem nagy kunszt megérteni, hogy sajnos az, hogy x y szülés előtti szállítása (szülés, könyörgöm, a világ egyik legtermészetesebb folyamata) egy másik ember életébe kerülhet. De xy-nak márpedig joga van, és ez mindenek felett áll...

Az egyik előző válaszadónak: sajnos van ilyen, bátyám mesélt olyat is, hogy az Audi bizony ott állt a ház előtt, és apuka meg is mondta, hogy "hát a bőrkárpit így meg úgy..." Parasztok mindig vannak sajnos...

2017. febr. 7. 19:14
 19/21 veterán vas ***** válasza:

Tegyük föl, hogy első babát várják és a kismamának lövése sincs hogy hol is van időben. Aztán egyszer csak hirtelen indulni kell. Lehet, hogy útközben egy olyan taxiban fog megszületni a gyerek, ahol előtte egy részeg prostit fuvaroztak? Vagy inkább egy mentőautóban?

Csak van egy árnyalatnyi különbség!

2017. febr. 9. 11:08
 20/21 anonim ***** válasza:

Nekem az orvosom mondta hogy ha menni kell nyugodtan hívjak mentőt, 2 mentős (az egyik rokonom) is megerősítette hogy hívhatom őket, ez IS a dolguk, plussz volt már náluk hogy túl gyorsan ment a szülés és a kórházba már az anyán kívül vitték be a babát...

És mi van az olyan esetekkel mikor minden nagykönyv szerint kezdődik és mégis rossz irányba mennek a dolgok? Tök jó lehet ilyenkor a dugóban ülni a taxiban pl...

Ez, hogy ne hívjunk mentőt szüléshez olyan, minthogy a boltba ne vegyünk semmit, mert mi van ha másnak kell...

2017. febr. 9. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!