Terhesség, szülés után megváltozott önkép. Önértékelési problémák. Más is érzett így?
Noha az alakom jobb, mint terhesség előtt, a szülés is egy fantasztikus élmény maradt és teljesen regenerálódtam, a férjemmel szuper a szexuális életünk, én mégis "furcsán érzem magam a bőrömben." Másképp nézek magamra nőként. Nem tartam magam kívánatosnak, nem is értem, hogy a férjem mitől lát szexinek. A testemmel hadi lábon állok, nekem csak az jut róla eszembe, hogy megszültem egy gyereket. Az intimitás közben is sokszor eszembe jut a szülésélmény.
Ez normális, más is érzett hasonlóan? Idővel elmúlik? Nálatok mikor lett ismét rendben az önkép?
Bár nekem nem pontosa ilyen problémám volt mint neked, de megtudom érteni.
Éreztem én is ezt a " mit is talál bennem vonzónak?" dolgot.
Aztán rájöttem h a hiba az én fejemben van!!!!
Nekem az volt a gondom hogy olya öregnek éreztem mafam a baba miatt. ( körülöttem minden anyuka 30 feletti volt, ez is biztos rátett)
Nekem segített hogy mindig kitaláltam valami újat magamnak.
Új frizura,
Hajfestés
Szoptatás utáan még egy régi vágyamat is teljesítettem, szúrattam egy piercinget.
Nagyon jó érzés volt hogy mindenki megdicsért h milyen " ápolt, tipp topp anyuka vagyok"
Nekem erre volt szükségem.
Ilyenekkel próbálkozom én is: új frizura, más hajszín, műköröm, torna, új ruhák.
De azért még nem találom önmagamat egyelőre. Bár 4 hónapja szültem...
Hát akkor még nem is csoda..
Idő kell mindenhez.
1-2 hónapja érzem már jól magam a bőrömben ☺ most 17 hónapos a lányom.
Biztos Ze is magadra taláalsz majd. Adj időt magadnak erre. Sokminden megváltozott most az életedben. Most egy kicsit lekell hogy csillapodjon benned minden!
"Az intimitás közben is sokszor eszembe jut a szülésélmény"
Nekem is, de eddig azt hittem azért,mert traumatikus, komplikációs szülésem volt.
Próbáld meg a dolgok jo oldalát nezni...ha 4 hónapos a picid,az alakod mar mist jobb mint előtte,paroddal minden oke és el tudsz járni fodrászhoz,manikuroshoz,ruhákat venni,akkor marha nagy mázlista vagy😜
Amugy meg tenyleg adj időt,a hormonok meg dolgoznak,belül nem állt minden helyre,de idővel ez is rendeződik 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!