Szüléssel kapcsolatban, ki melyik módszerre esküszik (normál vagy császár) és miért? Mik az előnyök és a hátrányok mindkettőnél?
Itt pont ugyanazokat az érveket és ellenérveket fogod olvasni, mint amikre ráguglizhatnál. Annyi a különbség, hogy a gugli nélkül sokkal lassabban fog menni.
# 1
Tudom én azt, de igazából ahány ember, annyiféle test létezik és kinek a teste miként reagál egy adott procedúrára. Olvastam én olyat hogy valakinek a hüvelye ment szét teljesen, és csak félig-meddig tudta helyrehozni intim tornával. A császárnál pedig hegesedés, hasizomzat károsodása, esetleg más szövődmények fordulhatnak elő.
Viszont ugyanakkor engem érdekelnek az egyéni tapasztalatok is. Egy dologról (jelen esetben a szülésről) csak úgy szerezhet teljes körű információt az ember, ha utána is olvas és más emberek tapasztalatait is megismeri.
Nekem 1 gyerekem van, szerencsére hüvelyi úton szültem. Nem akartam semmiképpen császárt. Gyors szülés volt, hamar regenerálódtam, szerintem ez a "jobb".
Nővérem ikreket szült császárral, majd 7 évvel később hüvelyi úton. Ez utóbbit nagyon megszenvedte. Szerinte a császár "jobb".
Szóval ez annyi mindentől függ, az anya szervezetétől, orvostól, kórháztól... stb...
Itt nincs jobb vagy rosszabb.
ez az én beszámolóm:
szerintem kitalálod, mire voksolok.
Aki a császárról rosszat mesél, attól kérdezd meg, hogy program vagy sürgősségi császárja volt. A válaszokból vond le a következtetést.
Az orvosára kell bízni. És örüljetek neki, ha fel sem merül az orvos szerint a császár, mert az azt jelenti, hogy minden rendben van. Ha felmerül a szükségessége, akkor viszont nyilván nem viccből merül fel, hanem valamiért úgy lesz jobb. Olyan orvoshoz menjetek, akiben megbíztok, és ezt a döntést bízzátok rá, ne "rendeljétek meg" a császárt.
Amikor majd 6-7 éves lesz a gyerek, és lötyög az egyik foga, akkor se fogtok műtétet kérni, gondolom, hanem hagyjátok, hogy természetes módon történjen meg a fogváltás. Kivéve, ha a fogorvos mást mond.
Műteni tényleg csak akkor kell, ha orvosilag indokolt, ti meg úgy nézem, nem vagytok szülészek.
Minden jót!
Nekem normál szülésnek indult, sürgősségi császár lett belőle, megtekeredett a kicsi nyakán a zsinór, leesett a szívhang is.
Szerintem mindkettő szülésnek megvan a maga nehésége, ezt szerintem alá tudja minden nő támasztani, főleg azok, akiknek mindkettőben volt részük.
Az biztos, hogy felépülési idő mindkettőnél szükséges. Túl nagy könnyebbség egyik oldalról sincs szerintem. A császár mégiscsak egy műtét, hüvelyi szülésnél pedig ismerek olyat, aki kívül-belül szakadt, szóval ott is vannak buktatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!