Mit lehet tenni akkor, ha a szüléskor nem megfelelő ellátást kap a kismama, vagy elfogadhatatlan a kórházi dolgozók viselkedése?
Szerintem ok nélkül senki nem viselkedik elfogadhatatlanul. Nézzük a másik oldalról. Én is szülészeten dolgozom. Nem ritkaság, hogy a terhes kismamák, vagy a hozzátartozók minősíthetetlen stílusban beszélnek velünk. Munka közben haraptak, csíptek, karmoltak, rúgtak már meg, és többször is elküldtek a jó krv anyámba, megfenyegettek, hogy megvárnak munka után... A hozzátartozók is beszéltek és viselkedtek úgy, hogy biztonsági őrt kellett hívni, és sokáig nem mertem egyedül kimenni az öltözőbe sem. És okot nem adtam rá, kedves voltam, türelmes, rugalmas, viszont vannak szabályok (házirend, szakmai dolgok) amiket be kell tartani, és ezt sokan nem tudják elfogadni. Most már nem vagyok hajlandó visszafogni magam, úgy viselkedek másokkal, ahogy ők velem. Nem szakmai kötelességünk eltűrni mindent. Az ellátást mindenki megkapja ugyanúgy, de azt senki nem várhatja, hogy mindenkivel kedvesek legyünk.
Elég sokszor járok orvoshoz, nemrég kórházban is feküdtem. És azt tapasztalom, hogy máshol is ez van. Mindenki kedves volt eddig velem, az orvosok, az ápolók, asszisztensek, beteghordók, műtős személyzet, még a takarítónő és a portás is, mert én is tisztelettel és kedvesen beszéltem velük. Ja és a legtöbb helyen nem tudják, hogy én is eü dolgozó vagyok, tehát nem azért van ez, mert kivételezett helyzetben lennék...
Ha valakinek ilyen jellegű panasza van, az előbb önmagában keresse a hibát szerintem.
Ja, meg annyit, hogy asszisztens volt, a fizeteserol ne beszeljunk mert nevetseges volt az osszeg... Ugyhogy meg azt se lehet mondani hogy a penz miatt volt olyan amilyen.
24-es voltam.
Ügyeletre rohantam a gyerekemmel mert nagyon beteg lett. Ráadásul műtét előtt álltunk. Az orvos olyan bunkó volt, holott egy ember se volt előttem és utánam se. Közölte, hogy őt nem azéárt fizetik, hogy minekt másik vároisból ellássanak. 50 km-re kellett volna vinnem, én bunkó meg 20 km-re lévő városba vittem a gyerekemet. Erről ennyit. Kénytelen voltam fizetni másnak, de akkora hírt csaptam ezzel, hogy még a polgármesterhez is eljutott. Azt mondták, egy orvos sem viselkedhet így. Nem tudom mi léett ebből.
Szültem, lefeküdtem fájt, mondtam h itt baba lesz. A szülésznő nagy flegmán, induljak járkálni, ne nyafoglyak, senki nem szül iylen hamar. Majdnem a férjem vezette le. Mire a doki beért a feje már kint volt. Volt üvöltözés. Nem győzött bocsánatot kérni a szülésznő (ja a doki üvöltözött). Még 2 nap múlva is bejött a szülésznő mondani, hogy ne haragudjak. Megkérdeztem ha ilyen módon beszélnék magával a pénztárnál, hova rohanna?
Ez szerintem nem wellness szolgáltatás, hogy ne így viselkedjenek. Szégyen. De az is, akik itt ugrálnak, hogy fizetni kell akkor lesznek az emberrel emberségesek. ezt szokják meg a dolgozók.
A legutolsó mocskos emberrel is kedvesnek kell lennem a munkahelyemen, mert repülök, nekik miért nem kell? Ja, mert ki vagyunk szolgáltatva és a fizetősök adják alájuk a lovakat.
Egyébként nagy a szátok, (ne adja isten, de)kerülhettek még olyna helyzetbe, hogy a pénzetek nem elég egy betegség kapcsán. Na akkor kérem nem panaszkodni, hogy sz@rba hagynak egész nap és még le is b@@@nak, hogy miért tojtál be.Merthogy erre is láttam példát nagymamámnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!