Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés 16 évesen? Tapasztalatok?

Szülés 16 évesen? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Hogyan mondtátok el a szüleiteknek?Az iskolátokban hogy fogadták?A szüleim utálják a barátom,mert nem magyar származású(nem cigány,arab,bár apám szerint a kettő ugyanaz).Nem szeretném elvetettni,ezért kérlek írjatok le mindent amit erről tudtok/tapasztaltatok!Előre is köszi.

2017. jan. 1. 03:11
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
85%

Meg annyit tennék hozzá az előzőekhez (mert igazuk van), hogy a sulinak ints búcsút, mert terhesen nem járhatsz nappalira.

Egyébként nem tudom, milyen szakközépbe jársz, de egy szakközép után az orvosi és a pszichológia is reménytelen próbálkozás. Vagy nevezzük álomnak. Behozhatatlan hátrányban vagy a gimnazistákkal szemben (még terhesség nélkül is, esti tagozaton meg pláne).

2017. jan. 1. 11:29
 12/45 anonim ***** válasza:
41%
Nekem volt oszt.talsam szult 16 evesen. Juniusba szuletett a baba szeptemberig otthon volt vele, utana jott vissza nappalira, szoval szeptembertol az anyja volt a babaval. Ja es terhesen is nappalira jart! ;)Nalunk mindenki elfogadta, lassan megszuletik a masodik is. :)
2017. jan. 1. 11:58
 13/45 anonim ***** válasza:
30%

baratod hany eves?

Aki irja,hogy nem lehet gyerek mellett tanulni:

2014-ben tervezett baba, terhes lettem. Lediplomaztam epiteszmernok bsc-n, Ferjemmel egyutt. Szeptembertol msc 1. Felevet vegigcsinaltam januarban vizsgaidszak szultem, 2 hettel ra tervezes leadando.

Utana 1 ev passziv. Kozben Ferjem is jelentkezett msc-re igy 1 ev passziv utan ugyanott vagyunk, kislanyom januarban lesz 2 eves, 2. Tervezett babaval vagyok terhes es mindketten msc szerk.terves diplomankat irjuk, rajzoljuk, vedjuk, konzultaljuk. Nehez de lehet, keves alvassal sok idegeskedessel, de kell egy jo vegzettseg. aki akar es ertelmes, az meg tudja csinalni gyerek mellett, es a mi szakunk nem habostorta. :)

csak ugyesen, az okos ember mindig megoldja:)

sok sikert, te se konnyu szakot valasztassz, de ha nem egyszerre diplomaztok allandoan sokkal egyszerubb lesz:D

2017. jan. 1. 12:42
 14/45 anonim ***** válasza:
75%

Azért arra kíváncsi lennék kedves utolsó, hogy mennyi támogatást kaptok mástól, hogy mindezt meg tudjátok oldani...

Az igazán okos ember előbb tanul, hogy a gyermeke érkezésekor ne zombiként kelljen léteznie és ne mástól függjön.

2017. jan. 1. 13:27
 15/45 anonim ***** válasza:
74%

15-ös, azért áruld el, hogy miből éltek, esztek, ruházkodtok, ki van a gyerekekkel, amikor vizsgaidőszakban készültök, vagy pont vizsgázni mentek.

A másik az, hogy te felsőoktatásról beszélsz, a kérdezőnek pedig még az érettségiig is legalább 2 év van hátra. Ne hasonlítsd magad ilyen könnyedén hozzá, mert teljesen más helyzetben vagy, csúnyán félrevezeted. Én is 2 gyerek csináltam a 2. és 3. diplomámat, igen, meg lehez csinálni. Csakhogy fix jövedelmünk volt hozzá, és egzisztenciánk.

2017. jan. 1. 13:42
 16/45 anonim ***** válasza:
55%
Bocs, 13-asnak, szólt, elírtam.
2017. jan. 1. 13:43
 17/45 anonim ***** válasza:
82%

Hàt én csak olyat ismerek aki ennyi idősen szült, aki nem fejezte be a sulit. Bàr tisztességesen nevelik a gyerkőcöt, de marad a gyàri meló csak. Szülők nem segítettek, "csak" amíg nagykorúvà nem vàltak. Nincs rossz kapcsolat, de ők magukat is el kell még tartaniuk és nem gyereket akarnak nevelni plusszban, hanem elég nekik ha unokáznak.

Szülni könnyű, de ha nincs aki mindenben segít(nagyszülők, apuka), akkor az esetek 90%-àban veszett ügy a tovàbbtanulàs.

A pasi mit szól??

2017. jan. 1. 14:25
 18/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Eddig még senki sem tudja,nemsokára tervezem elmondani a szüleimnek,utána pedig a barátomnak is(egyébként ő 21).Valószínűleg egyetemre nem megyek,ápoló vagy szenvedélybeteg-gondozó OKJ-ra gondotam.Örökbeadni nem fogom,legalábbis nem szeretném.A két legelső válaszolónak(akiknek ugyan már törölve lett a válasza);Nem unatkozom és mégis miért lenne bárkinek érdeke ilyen kérdéseket kiírni,ha nem igazak?Hidd el,én is jobban örülnék,ha szilveszterkor nem ezen kellene gondolkodnom.:)
2017. jan. 1. 15:46
 19/45 anonim ***** válasza:
41%

wow azért lettem lepontozva mert van ember aki értelmes és továbbtanul gyerek mellett, szép felfogás :)

egyéni tanrenden vagyok 1-1 órára kellett bejárni, mert van akinek ez sem kifgoás, kislányom most kezdte a bölcsit, néha szomszéd vigyáz rá. Albérletben lakunk, ezt tény még segítik, de Férjem kzöben dolgozik és diplomázik.

Szerintem meg nem kell leszólni azt aki ezt választja. Ugyanis nem 35 évesen akarom megszülni az 1. gyerekem, vagy azon gondolkodni, hogy jó lenne terhesnek lenni.

Nem vagyunk gazdagok, teljesen átlagos emberek vagyunk 2 szobás albiban, és sokat járunk haza. NEm attól függ, hogy hány játéka van a gyerekednek (amúgy így is megvan mindene) hanem attól,hogy neveled és miylen környezete van. És köszöni szépen egészséges nagyon okos kislány :)

Ismétlem írhatja tőlem akárki,hogy előbb dolgozzak és utána szüljek, de nincs az az isten, hogy 30 előtt ne legyen 2 gyerekem....van ismerős aki 25 évesen bnője kezét se kérte meg, és azt se tudja mikor akar gyereket, de majd szeretne...azt azért nem kell elfelejteni,hogy bnője 2 évvel fiatalabb csak.

nem az a fontos, hogy kastélyban éljek, amit tudunk mind megadjuk a gyerekünknek és a hónap végére kevés, mit el tudunk rakni. De ugyan már hány ember él így.....ha erre várok soha a büdös életben nem lesz gyerekem

és aki azt írta még egyszer, hogy, okos ember előbb tanul....úgy elmondom ismét!!! nehéz iskola és nem 2 éves gyorstalpaló :) 25 évesen gyereket akartam...szerintem ez nem akkora kívánság és abbahagyhattam volna bsc-nél, de nem tettük. mi ismerőseink pont azt mondják, hogy úristen ,hogy bírod....de sose bántam meg, hogy 24-25 voltam mikor kislányom született.

akinek nem tetszik ez a gondolkodás úgyis lepontoz....nem akarok a gyerekeim nagymamája lenni ennyi :D

2017. jan. 1. 16:22
 20/45 anonim ***** válasza:
19%

rosszul írtam, 35-évesen nem kérte meg a kezét

válaszolónak:

egyetemen is van egészségügy szak, jobban járnál azzal mondjuk. Pl. szoctám miatt is.

de tény köztünk 10 év van. Át kell gondolni a dolgokat ennyi....nem kell rögtön lehúzni valakit azért, aki fiatalon megtartja a gyerekét, vagy fiatalon akar gyereket.

a mai világ azt követelné meg,hogy 35 évesen szülj 1.-t...és sokan így lesznek sajnos.

2017. jan. 1. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!