Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 20 éves vagyok, babát várok....

20 éves vagyok, babát várok. Szerintetek gáz ilyen korban?

Figyelt kérdés
Négy hetes vagyok. A párom 23 éves. Dolgozik. Az ő szülei ellenzik a babát, viszont az enyémek támogatják. Én tanulok, két iskolában is, de tudom, hogy van elég akaraterőm elvégezni mindkettőt egyéni órarend keretein belül. Az egyik suliból már csak ez az évem van másikból is csak egy ezen kívül. Fél éve vagyunk együtt, ami igaz, hogy nem sok idő, de úgy érzem, hogy elég erős és komoly a kapcsolatunk. Ezen kívül tervezgettük a babát, viszont nem költöztünk még össze. Én úgy gondolom, mindent meg tudnánk neki adni. Ti mit gondoltok erről?

2016. dec. 30. 15:54
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
34%
Dehogy gáz! én 21 éves anyuka vagyok és imádom az anyaságot! :) melleseg még én is tanulok, még van egy évem az egyetemen. Igaz, én már 5 éve együtt vagyok a párommal, de az, hogy ti csak fél éve vagytok együtt, még nem jelenti azt, hogy nem elég erős a kapcsolatotok. Ismerek olyan házaspárt, aki fél év után alapított családot és 23 éve együtt vannak, és olyat is, aki kb 6 évet járt házasság előtt és 1 év után elváltak. Szóval a kapcsolatotokat csak ti ismeritek, ha keményen megdolgoztok érte, akkor biztos minden szuperül alakul majd. Boldog babavárást és ne parázz! :)
2017. jan. 12. 15:04
 32/37 anonim válasza:
28%
Egyáltalán nem gáz, sőt! Tök menő:)))) Én is fiatalon szeretnék szülni, mégpedig azért is, mert sok babut szeretnék majd, egyébként is az ideális kor szülésre 30 év alatt van, hiába lett divat a feminizmus és a karrier, meg az hogy -majd-akkor-szülök-ha-mindent-meg-tudok-neki-adni, a női szervrendszer úgy van beállítva, hogy 30 év alatt tud egészséges babákat megszülni, illetve 30 év alatt lesz magának az anyukának is a legkevesebb baja a terhességből kifolyólag. :) Nagy gratula Nektek!!:)
2017. jan. 12. 15:13
 33/37 anonim ***** válasza:
37%

Húsz évesen nem gáz, az biztos.Sőt, akkor van az ideje.

Több hozzászólásban olvastam, hogy keveslik a fél év kapcsolatot.

Én fél év után férjhez mentem és már 33 éve élünk együtt.

Hosszabb kapcsolat is lehet gyenge és komolytalan, ez nem az időtől függ, hanem a Ti hozzáállásotoktól.

Boldog nagyszülők lesznek majd, akik most ellenzik.

2017. jan. 12. 15:27
 34/37 anonim ***** válasza:

Mindenetek megvan ahhoz, hogy ezt a picit felneveljétek!

Fiatalok, egészségesek vagytok, a suli is meglesz.

Olyan kevés kell a konkrét babázáshoz.

Egy kiságy, ami újonnan is kb 10 ezer, meg használtan már 15 ezertől van babakocsi.

A családi pótlék meg majd 12 600 Ft lesz, az épp elég a pelenkára.

Ha fsz-képzésben tanulsz, akkor már jár szerintem a dipolmás gyed is,ami tök sok.

Ha meg őgy döntenétek, hogy összeházasodtok, akkor ha bementek ingyen hétköznap, utána mindkettőtöknek 5-5 ezer ft jár még havonta. Az is valami.

Meg már a pici 12 hetes korától jár családi adókedvezmény. Az apuka is igénybe veh

2017. jan. 12. 15:32
 35/37 anonim ***** válasza:
37%
A koroddal nincs semmi baj , 6 hónapos együtt járás meg nem jelent se örök hűséget , se szakítást . Van a családunkban aki 18 évesen szült ,3 hónapos együtt járás után . 35 éve házasok, 4 gyerekük van . A bébi pedig ha megfogant ,már élni akar . Nehézség és öröm együtt jár .
2017. jan. 12. 15:33
 36/37 anonim ***** válasza:

Én 31 évesen szültem először, azóta 3 gyerekem van, és kb hetente beszéljük a férjemmel, hogy milyen jó lett volna sokkal előbb kezdeni, frissebb idegekkel és izmokkal, meg akkor akár még több gyerek is beleférhetne. Az meg nem idő kérdése, hogy mennyire illetek össze, én 3x húztam el rossz kapcsolatokat hosszú évekig.

Úgyhogy hajrá!! Éljen a fiatalság, ÉLJENEK A BABÁK!

2017. jan. 12. 15:40
 37/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, úgy döntöttünk párommal, hogy megtartjuk mindenképp! Nagyszülők is másképp állnak a dologhoz már. Párom pedig kitart mellettem, ebben biztos vagyok. :)
2017. jan. 13. 01:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!