Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 20 éves vagyok, babát várok....

20 éves vagyok, babát várok. Szerintetek gáz ilyen korban?

Figyelt kérdés
Négy hetes vagyok. A párom 23 éves. Dolgozik. Az ő szülei ellenzik a babát, viszont az enyémek támogatják. Én tanulok, két iskolában is, de tudom, hogy van elég akaraterőm elvégezni mindkettőt egyéni órarend keretein belül. Az egyik suliból már csak ez az évem van másikból is csak egy ezen kívül. Fél éve vagyunk együtt, ami igaz, hogy nem sok idő, de úgy érzem, hogy elég erős és komoly a kapcsolatunk. Ezen kívül tervezgettük a babát, viszont nem költöztünk még össze. Én úgy gondolom, mindent meg tudnánk neki adni. Ti mit gondoltok erről?

2016. dec. 30. 15:54
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
87%

Csedet tuti nem kap, mivel ahhoz is munkaviszony kell.

Diplomás gyed...nemhiszem hogy egyetemista, már bocsi. De ha mégis, akkor hajrá. 30ezerrel több lesz, nagy cucc.. nem ezen múlik.

2016. dec. 30. 17:54
 22/37 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem legfőbbkép azt kel mérlegelned valóban jól kiismerted e a párod, hogy van e elég felelősség tudata ehhez. De még így is csak akkor vállald be, ha legalább az anyagiakban számíthatsz a szüleidre!
2016. dec. 30. 18:41
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Most már mindegy, ki mit gondol, nem igaz?
2016. dec. 30. 23:29
 24/37 anonim ***** válasza:
79%

Nem gáz. Annyi hogy a sulikat mindenképpen fejezd be. Anyukádék majd segítenek, gyerekkel is lehet menni vizsgázni.

A párod foga fehérje majd megmutatkozik. Viszont ha ki tart melletted így is akkor igazán jó párkapcsolatra teszel szert.

2016. dec. 31. 14:05
 25/37 anonim ***** válasza:
93%

Az a nagy büdös helyzet,hogy lakva ismerszik meg az ember. Fél év még osszekoltozve sem sok, nem hogy barátnő, barát státuszban járkáltok át egymáshoz turbékolni.

Én 3/4 év után költöztem a páromhoz, januárban leszunk 10 éve együtt, ebből 1 éve vagyunk házasok, és 4 héten belül jön a baba. Én 18 éves voltam, ő pedig 27 mikor összekerültünk.

5 honapja voltunk együtt mikor becsúszott egy terhesség. Én megszakítattam. Érettségi előtt áltam. A párom teljes válszéleséggel kiállt a döntésem mellett...pedig ő nem bánta volna,ha megtartom. De olyan fiatalon, nulla élettapasztalattal, úgy, hogy tudom nem álltam még készen az anyaságra nem vállaltam be. 10 évnek kellett eltelnie, hogy szellemileg, érzelmileg, anyagilag felérjek arra a szintre mikor azt mondhatom, hogy szeretnék babát és fel is tudom nevelni....és még így is vannak néha bizonytalan gondolatok. Ez egy életre szól. Örök elkotelezettség, féltés, aggodalom, szeretet. Nagyon ott kell lenni minden téren, hogy az ember ezt tisztességesen végig tudja csinálni.

2016. dec. 31. 14:33
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt nő vagy, hamarosan anya leszel. Gáz? Nem gáz? Kit érdekel, hogy mások szerint gáz-e valami? Azt írod, szerinted oké. Akkor mit izgat, hogy mások szerint oké-e?

Amúgy szerintem a korod rendben van, ha már amúgy is szerettél volna babát. Nyilván ha te későbbre akartad, akkor nem annyira jó, de ha örültök neki, akkor mindegy. Az szerintem baj, hogy nem dolgoztál, sose értettem, hogy lehet úgy megélni, hogy anya csak gyes-t kap, kivéve persze, ha apuka valami über jólfizető helyen dolgozik.

2016. dec. 31. 21:56
 27/37 anonim ***** válasza:
73%
Na hát ez az, hogy a kérdező nagyon el van tájolódva, fogalma sincs arról mi mennyibe kerül, hiszen nincs tapasztalata.. Ha nincs saját lakásotok neked vagy a párodnak, akkor igen nehéz sors vár arra a pici gyerekre...
2017. jan. 1. 07:59
 28/37 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de így marha nagy felelőtkenség egy babát bevállalni. Előbb a sulit be kellett volna fejezned, utána dolgozni pár évet és megteremteni azt, ami egy babához kell. Gyeded sem lesz. Én is szeretnék màr lassan 2 éve babát, de mégsem vállaltuk be felelőlenül a férjemmel. Fél éve tudtunk lakást venni, még jó, hogy nem albérletbe szültem, mert a tulaj közölte, hogy eladja. Most már hogy adottak a feltételek így idén vágunk bele.

Fél éves kapcsolat pedig nem sok. Ennyi idő alatt nem is igazán ismered ki a másikat. Persze azt csak ti tudjátok mennyire stabil a kapcsolatotok. Sok sikert, a legjobbakat kívánom!

2017. jan. 2. 12:33
 29/37 anonim ***** válasza:

Sok szerencset!:) szerintem butasag volt a kerdest feltenni mert mi nem tudjuk h milyen a kapcsolatotok.. Meg amugyis kit erdekel egy kivulallo velemenye. Szerintem itt irhat akarki akarmit ugyis azt teszed amit jonak latsz.🙂 En 24 evesen szultem (3 honapja) meg enis nagyon fiatalnak gondoltam magam meg mindent.. Mi 3 eve vagyunk egyutt (iden lesz 4) de akkoris.... Ha sajat magambol indulnek ki akkor en nem vallaltam volna be 20 evesen vagy 21 ... Ahh.. Eretlen voltam, semmim nemvolt.. Anyuek nyakan logtam. Azota van lakas, (alberlet) kocsi, jogsi, kapcsolat, munka..🙂👍🏻

Meg a fejem lágya is benôtt. Nemtudom te milyen vagy. Sztem nem az eletkor donti el h vki mennyire alkalmas az anyasagra. Ha kibuliztad magad meg a parod is es szeretitek egymast akkor miert ne

2017. jan. 8. 21:58
 30/37 anonim ***** válasza:
42%
Mindenképpen tartsd meg! Ez a legjobb kor a szülésre. A hurrogók meg csak hurrogjanak.
2017. jan. 12. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!