Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik nagyon várták a szülésüke...

Akik nagyon várták a szülésüket és végül oda kerültek, hogy érezték magukat?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy már nagyon kiváncsi vagyok ki lakik odabent, de tisztában vagyok azzal is, hogy előbb eddig életem legnagyobb fájdalmát kell megélnem. Akik szintén így éreztek, a szülőszobán is erre gondoltak, vagy már csak a túlélés jutott eszükbe?
2010. máj. 1. 21:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Életed legnagyobb fájdalma??!!Nem kell félni,nyugi,nem adják ingyen,de életed legszebb élményét éled majd át.Mikor a kezedben tartod azt a kis csöppséget,elfelejted minden árnyoldalát,és már csak Ő FOG SZÁMÍTANI.
2010. máj. 1. 22:07
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

Hááát... :)

Nekem elég gáz volt, nem sztorizok inkább, de ahogy az első is írta, amint megfogod a babát már nem számít a fájdalom! Én szülés alatt olyan voltam mint egy robot, csináltam amit mondtak csendben és csak az órám néztem, hogy telljen az idő. Nekem gyorsabban is ment az idő, nem tűnt olyan hosszúnak, mint amennyi valójában volt.

Fáj, persze fáj, egy teljesen új fájdalom, de pörögnek az események és abban a pillanatban, hogy meglátod a babád, már xarsz rá, hogy mi fájt és mi nem!

Egy jó tanács: én nem tudtam megcsinálni, de sokaknak bejön: próbálj meg úgy gondolni a fájdalomra, mint egy olyan dologra, ami közelebb visz téged a babádhoz, a szüléshez. A fájdalom segít tágulni. Próbálj meg fájások alatt arra gondolni, hogy ez nem az ellenséged és máris jobb lesz!

2010. máj. 2. 08:08
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

Én elég nagy arccal mentem oda,hogy ez nem lehet olyan gáz. Igencsak megtörtem. Fizikailag, lelkileg. De inkább én sem írom le.

Kérdésedre válaszolva: csak a túlélés jutott eszembe.

2010. máj. 2. 08:39
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát, én is nagyon féltem a szüléstől, ha csak arra gondoltam elsírtam magam. Végül 41+1 napra szültem, és mikor végre annyi kínlódás, sétálás, kórházi lét után (szülés előtt 7 napot már kórházban töltöttem), távol a családomtól, férjemtől, én voltam a legboldogabb, hogy végre mehetek szülni! A kórházi ágyam pont a csecsemőkkel szembe volt, így gyakran nézegettem őket, tisztára kétségbe voltam esve, hogy bezzeg az enyém még mindig nincs közöttük, és piszok szarul voltam. A szobatársaim szépen elmentek szülni, totál odavoltam, hogy mindenki eltűnik mellőlem. Mikor végre beindult, nagyon örültem; örömömben az osztályon dolgozó ügyeletes nyakába ugrottam..:) Nem érdeket a fájdalom, tojtam magasról rá, csak arra gondoltam, hogy hamarosan megszületik az én babám is és szeretgethetem, puszilgathatom.:). Menet közben csak túl akartam lenni már rajta. Minél előbb szerettem volna a karomban tartani a kisfiamat. A legnagyobb csoda volt, mikor megszületett és a mellkasomra fektették..:) Tündéri volt, és a fájdalom, egyből megszűnt.
2010. máj. 2. 09:23
 5/11 anonim ***** válasza:
72%

Az első 6,5 óra alatt még komolytalannak tartottam a rémsztorikat! Mosolyogtam fájás alatt.

Az utolsó 1,5 órában már a túlélés volt a tét, és megértettem, hogy a szüléstörténetek valahol innen indulnak...:)

Csodálatos volt látni, hogy már teljes testével a lábam között van és hallani a sírását! Elmúlt minden bajom.

2010. máj. 2. 16:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 2. 17:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon vártam az elsőt, nagyon kíváncsi voltam, hogy is fog az ott kibújni, és hogy milyen érzés. Bírom a fájdalmat, sosem féltem tőle, csak kíváncsi voltam. Nem is éreztem rosszul magam egy pillanatra sem, csak meglepődtem, hogy ilyen érzések vannak, és hogy valamit ennyire lehet nyomni...

A másodikat is vártam nagyon, bár a közepén megállapítottam hogy erre mégsem lehet felkészülni:-.) Itt már tudtam, hogy ez még kellemetlenebb érzés lesz még a végéig, és annyira nem vártam, de hamar eltelt az idő, és gond nélkül meglett második lányom is, és várom a harmadik szülésem is:.)) Ha ezen múlna bármennyit szülnék.

Semmiképp ne félj tőle, várd, akard, tudd, hogy már millióan átestek rajta előtted is, és menni fog:)

2010. máj. 2. 20:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is nagyon vártam már a szülést és amikor reggel fél 7-kor elfolyt a magzatvizem csak mosolyogtam nevettem és irány a kórház. Nem gondoltam bele igazán, hogy ez mivel jár, a fájdalomra gondolok. Nem volt annyira vészes. Én kértem fájdalomcsillapítót de fölösleges volt igazából mert csak rosszabbul éreztem magam, állandó aludhatnék volt rajtam és egy kicsit bekábultam meg a kitolásnál sem segitett. Csak arra próbáltam koncentrálni, hogy mindjárt itt lesz a kislányom a kezemben. Nekem az utolsó 1-2 óra meg már kifejezetten jó volt.
2010. máj. 2. 20:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Fülig ért a szám, hogy végre szülök. Majdnem 6 évet vártunk erre, szóval tőlem aztán fájhatott, én olyan nagyon boldog voltam még attól is.

Mondjuk az utolsó óra már húzós volt, de sokkal nehezebbre készültem.

Amikor a hasamra tették a lányom a férjem megkérdezte:

- Nos?

Fogalmam sem volt mit akar, csak annyit bírtam vigyorogva kinyögni, hogy:

- Jöhet a következő.

Ilyen szülést kívánok mindenkinek!

2010. máj. 2. 22:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Utolsó, de irigyellek! Nekem miért nem adatott meg ilyen szülés :(

Na de majd legközelebb! :D

2010. máj. 2. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!