Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újfajta nevek kerültek be a...

Újfajta nevek kerültek be a top 100 újszülött nevekbe! Mi a véleményeket? (a nevek a kiegészítésben)

Figyelt kérdés

leány neveknél: Abigél(99.), Alíz(87.),Boróka(81.)<magyar, Dzsesszika(84.),Lia(95.),Zselyke(89.)<magyar

fiú neveknél: Rikárdó(66.)<egyre előrébb kerül, Nikolasz(97.),Benett(64.)hirtelen népszerű(Sebestyén Balázs)

Főként a lány nevekre jellemző az "újítások"(évek óta: Dzsenifer,Vanessza,Kira,Kíra,Mira,Míra,Léna,Vanda,Lara,Lilien,Liliána,Lili,Melissza,Amira,Kiara stb.) De fiúknál is népszerű a Brendon,Szebasztián,Krisztofer,Kevin,Alexander,Dorián stb.

2011. máj. 3. 13:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek szíve joga dönteni, de gondolni kéne a gyerekre is hogy fogja később viselni majd a nevét...

Nekem ezek nem tetszenek...

2011. máj. 3. 13:33
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én örülök,h kezdenek divatba jönni a magyar eredetű nevek.Az én gyerekeimnek is régi magyar neve van,bár ezeknél ritkábbak,nincsenek benne még talán az első 100-ban sem.:)

A többi általad említett név-fiú is és lány is-néhány kivétellel katasztrofális,elnézést ha beletapostam valaki érzéseibe.A hideg ráz a "magyarosított" angolszász,vagy szappanopera nevektől.

2011. máj. 3. 13:36
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki maga dönti el,milyen nevet ad babájának, de ÉN soha nem hoznám őt kellemetlen helyzetbe a neve miatt.

Borókát soha nem adnám, a Dzsennifer, egyenesen katasztrófa dzs -vel írva,A Rikárdó,Krisztofer--hát inkább nem is mondok rá semmit:)

Ezeket soha nem adnám a gyerekeimnek, elnézést ha megbántottam valakit!!!!

2011. máj. 3. 13:38
 4/14 anonim ***** válasza:
Abigél, Léna, Zselyke, csak ezek tetszenek, a többit egyáltalán nem adnám.
2011. máj. 3. 13:42
 5/14 anonim ***** válasza:

honnan vannak az adataid? ez a hivatalos statisztika?

amúgy nem értem, hogy lehet egy kalap alá venni olyan neveket, mint Boróka és Dzsesszika...

2011. máj. 3. 13:54
 6/14 A kérdező kommentje:

[link]

Erről az oldalról vannak az adatok.

Boróka és Zselyke azért van egy kalap alá véve pl. Dzsesszikával, mert pozitív példák. Nemcsak a külföldi "ocsmány"-an magyarosított nevek törnek előre. De sajnos még a külföld majmolása erősebb.

2011. máj. 3. 13:58
 7/14 anonim ***** válasza:

hmmm az én lassan 3 éves kiskirálynőm neve is igencsak megosztó. Nagyon sok embernek tetszik de legalább ugyan annyinak nem.

Mindenkinek szíve joga olyan nevet választani amit szeretne. A magyarosított nevektől nekem is feláll a szőr a hátamon, de szerintem vannak szép külföldi nevek is.

2011. máj. 3. 14:22
 8/14 anonim ***** válasza:

Boróka, Zselyke, sőt a Bodza is tetszik, ha lányom lett volna, akkor pedig Míra lett volna, bár most nagyon tetszik a Villő is.

Ősmagyar nevet kapott a fiam, nagyon jól áll neki, először mindenki hüledezett, ma már természetes, senki nem akad fent rajta.

Egyik előző válaszolónak, az ő kisfiát hogy hívják? (Aki szintén ősmagyar nevet adott)

2011. máj. 3. 14:24
 9/14 anonim ***** válasza:

13.36 vagyok.A fiaim Cseke és Csoma,az ikerlányaim Rege és Édua.:)Lehet,h találkoztál már vele,többször említettem őket itt.

A te kisfiadnak mi a neve?(Ha publikus.:))

2011. máj. 3. 17:32
 10/14 anonim ***** válasza:
Az én lányom Lilien.:)
2011. máj. 3. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!