Újfajta nevek kerültek be a top 100 újszülött nevekbe! Mi a véleményeket? (a nevek a kiegészítésben)
leány neveknél: Abigél(99.), Alíz(87.),Boróka(81.)<magyar, Dzsesszika(84.),Lia(95.),Zselyke(89.)<magyar
fiú neveknél: Rikárdó(66.)<egyre előrébb kerül, Nikolasz(97.),Benett(64.)hirtelen népszerű(Sebestyén Balázs)
Főként a lány nevekre jellemző az "újítások"(évek óta: Dzsenifer,Vanessza,Kira,Kíra,Mira,Míra,Léna,Vanda,Lara,Lilien,Liliána,Lili,Melissza,Amira,Kiara stb.) De fiúknál is népszerű a Brendon,Szebasztián,Krisztofer,Kevin,Alexander,Dorián stb.
Mindenkinek szíve joga dönteni, de gondolni kéne a gyerekre is hogy fogja később viselni majd a nevét...
Nekem ezek nem tetszenek...
Én örülök,h kezdenek divatba jönni a magyar eredetű nevek.Az én gyerekeimnek is régi magyar neve van,bár ezeknél ritkábbak,nincsenek benne még talán az első 100-ban sem.:)
A többi általad említett név-fiú is és lány is-néhány kivétellel katasztrofális,elnézést ha beletapostam valaki érzéseibe.A hideg ráz a "magyarosított" angolszász,vagy szappanopera nevektől.
Mindenki maga dönti el,milyen nevet ad babájának, de ÉN soha nem hoznám őt kellemetlen helyzetbe a neve miatt.
Borókát soha nem adnám, a Dzsennifer, egyenesen katasztrófa dzs -vel írva,A Rikárdó,Krisztofer--hát inkább nem is mondok rá semmit:)
Ezeket soha nem adnám a gyerekeimnek, elnézést ha megbántottam valakit!!!!
honnan vannak az adataid? ez a hivatalos statisztika?
amúgy nem értem, hogy lehet egy kalap alá venni olyan neveket, mint Boróka és Dzsesszika...
Erről az oldalról vannak az adatok.
Boróka és Zselyke azért van egy kalap alá véve pl. Dzsesszikával, mert pozitív példák. Nemcsak a külföldi "ocsmány"-an magyarosított nevek törnek előre. De sajnos még a külföld majmolása erősebb.
hmmm az én lassan 3 éves kiskirálynőm neve is igencsak megosztó. Nagyon sok embernek tetszik de legalább ugyan annyinak nem.
Mindenkinek szíve joga olyan nevet választani amit szeretne. A magyarosított nevektől nekem is feláll a szőr a hátamon, de szerintem vannak szép külföldi nevek is.
Boróka, Zselyke, sőt a Bodza is tetszik, ha lányom lett volna, akkor pedig Míra lett volna, bár most nagyon tetszik a Villő is.
Ősmagyar nevet kapott a fiam, nagyon jól áll neki, először mindenki hüledezett, ma már természetes, senki nem akad fent rajta.
Egyik előző válaszolónak, az ő kisfiát hogy hívják? (Aki szintén ősmagyar nevet adott)
13.36 vagyok.A fiaim Cseke és Csoma,az ikerlányaim Rege és Édua.:)Lehet,h találkoztál már vele,többször említettem őket itt.
A te kisfiadnak mi a neve?(Ha publikus.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!