Újfajta nevek kerültek be a top 100 újszülött nevekbe! Mi a véleményeket? (a nevek a kiegészítésben)
leány neveknél: Abigél(99.), Alíz(87.),Boróka(81.)<magyar, Dzsesszika(84.),Lia(95.),Zselyke(89.)<magyar
fiú neveknél: Rikárdó(66.)<egyre előrébb kerül, Nikolasz(97.),Benett(64.)hirtelen népszerű(Sebestyén Balázs)
Főként a lány nevekre jellemző az "újítások"(évek óta: Dzsenifer,Vanessza,Kira,Kíra,Mira,Míra,Léna,Vanda,Lara,Lilien,Liliána,Lili,Melissza,Amira,Kiara stb.) De fiúknál is népszerű a Brendon,Szebasztián,Krisztofer,Kevin,Alexander,Dorián stb.
A Csoma és a Rege nagyon tetszik:)
Mondjuk Rege tuti nem lesz nekünk, mert R-re végződik a férjem vezetékneve:)
Az én kisfiam Keve, persze publikus, máskor is kiírtam már, egyébként találkoztunk már másik Kevével, igaz egy tőlünk 80 km-re lévő városban:)
Figyu, mekkorák a gyerekek? Csúfolják őket? Minket mindenki azzal riogatott, h majd kefének, meg tevének fogják hívni a fiunkat, de van egy ismerős kisgyerek, Misi a neve, de megtalálták a csúfolási lehetőséget, Misi-pisi, szóval nem variáltunk többet, maradt a Keve:)
17.32 vagyok.A nagyfiam már másodikos,és sosem csúfolták a neve miatt.A többiek ovisok, a kisebbik fiam jövőre megy suliba-őket sem csúfolták még.Bár az a tapasztalatom,h annyiféle név van,h az enyémeké sem kirívó,és -legalábbis a mi ovinkban és iskolánkban-nem divat a név miatt csúfolódni.Legfeljebb meglepődnek a nevükön-a Csomát sokszor Somának értik-,de főleg a lányok nevét sokszor dicsérik,h milyen szép.Nekik semmi gondjuk nem volt még a nevükkel,legfeljebb engem vérszittyáznak le miatta az okos felnőttek.:DDDD
A Keve is klassz név,nekem tetszik.Nem hiszem,h csúfolnák,aki meg esetleg mégis megteszi,annak teljesen mindegy,h milyen név,pont ahogy írtad a Misit.
Azt nem értem, hogy mi a különbség a Lili, Lilien és Liliána között!? Gondolom a Liliána latinos hangzású, a Lilienről ordít az angol eredet. Szerintem ezekkel az a baj, hogy gyerek nevek. Felnőttet vagy időset nem tudnék elképzelni úgy, hogy Lili(en/ána) vagy Vanessza.
Szerintem ez pont olyan erőltetett, mint amikor valakit Evelinnek vagy Evelinának hívnak, ugyanaz a név, mégis megy a felvágás, h mégsem ugyanaz.
Én sem tudnék elképzelni felnőtt nőt Pannának, Panninak, amikor nem Anna vagy Annamária, hanem csak Panni.
De hálistennek nem vagyunk egyformák, és rengeteg névből lehet választani:)
Egyébként a Keve nevet állandóan Kevinnek értik, illetve azt hiszik, h annak a becézése, én ettől megyek a falnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!