Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programcsászárosokhoz lehetne...

Programcsászárosokhoz lehetne egy kérdésem?

Figyelt kérdés
Akik sajnos nem szülhettek természetes úton és előre tudtátok,hogy császár lesz,hányadik hétre tették nektek a műtétet?
2016. nov. 23. 11:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szia! Én meg ugyan nem szültem de múlt hétig program császárt akartak faros fekvés miatt. Nálam úgy volt ha péntekig nem fordul meg akkor a 37ik héten megbeszélés az aneszteziologussal, és a betöltött 38ik héten csináljak, ami jövő hét hétfő lett volna. Tehát arra kaptam volna időpontot és akkor csináljak, mivel program császárnal nálunk nem várják meg az indulást. Nehogy gond legyen.

Üdv

37+3

2016. nov. 23. 12:05
 2/15 anonim ***** válasza:
Szia! En ikrekkel voltam varandos es 34-36. het kozottre idozitettek a csaszart. Nem volt konkret idopont, m ikreterhessegnel eleg nehez kiszamitani. Aztan az elet kozbeszolt, m a kisfiam ki akart jonni mar a 33. heten, igy muszaj volt elorehozni a mutetet. Szerettem volna termeszetes uton szulni, de sajnos ikreknel ez nem olyan egyszeru. De igy utolag nem is banom, m hamar felepultem :)
2016. nov. 23. 12:10
 3/15 A kérdező kommentje:
Szia!Köszi,hogy írtál.Én hétvégén töltöm a 39.hetet.Csak császáros lehetek és 40+2 napos leszek a műtét napján.Persze ha kibírom addig,amit kétlek.Pipa is vagyok érte.
2016. nov. 23. 12:11
 4/15 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, nem mindegy miért van a császár - ha veszélyes (vagy pl. ikreknél esélyes) már az is, ha beindul, akkor korábbra teszik, míg egyébként a protokoll általában a betöltött 39. hét (plusz műtéti hely függvénye). Nekem az elsőt a 38. héten vették ki (ott csak előtte való nap "kaptam időpontot" hirtelen rosszabbodó eü. problémák miatt, de így is programozottnak számított), így erre számítottam a másodiknál is, de nála a 39+5-re kaptam időpontot, de ezt is szemöldökráncolva a 36 hét környékén. Pár nappal előtte elfolyt éjszaka a magzatvíz - aztán még kellett várni, amíg a doki beért, aztán volt még előttem két sürgősebb, így összesen 8 óra telt el (de nem volt vészes).
2016. nov. 23. 12:47
 5/15 anonim ***** válasza:

29. heti sürgősségi (iker) császárom után, a következő ikerterhességnél a 35. héten volt a programcsászár.

Az első szülésemnél én szerettem volna természetes úton szülni, a doki is partner volt benne, hiába ikrek, de az élet közbeszólt.

2016. nov. 23. 13:01
 6/15 anonim ***** válasza:
39+5nél volt program császárom. Sajnos egy hülye doki vérhígítóra állítitt a heamatológián így nem nem szülhettem természetes úton nehogy elvérezzünk.
2016. nov. 23. 13:09
 7/15 anonim ***** válasza:

1. baba és 2. baba = kiírt nap, vagyis betöltött 40. hét (5 év telt el a két császár között)

3. baba = 38. vagy 39. héten lesz, még nincs meg a pontos dátum

2016. nov. 23. 13:26
 8/15 A kérdező kommentje:
Nekem a 27.heti sürgősségi császár (ikrekkel)miatt.Vérhigítót kapok én is és ez is szempont
2016. nov. 23. 13:30
 9/15 anonim ***** válasza:
39. Hetre terveztuk be.
2016. nov. 23. 13:54
 10/15 anonim ***** válasza:

4-es vagyok, én is vérhigítóztam, mert az első császár után durva mélyvénás trombózisom volt (na ott nem kaptam, két hét intenzív osztály babázás helyett..). Én úgy tudom, trombózis szempontjából a császár pont kockázatosabb, így arról is szó volt, amellett, hogy időpontot is kaptam, hogy ha beindul és mégis gyorsan haladna esetleg természetes lesz, de sehogy nem haladt.

A vérhigítótó szuritól azért nem olyan könnyű elvérezni, hacsak nem adagolják nagyon túl - de terhesen megelőzésre jóval kisebb adagot szoktak felírni, kb. negyedét ugyanarra a testsúlyra, mint trombózis után és hálistennek csak napi 1x. Annyi, hogyha beindulna a szülés, akkor már ne add be az aznapit és vége felé már lehetőleg reggel szurizz, a legtöbb gyerek este, éjszaka dönt a megszületés mellett - legalábbis én így logikáztam ki és bevált. (Azért bennem is volt para bőven.)

2016. nov. 23. 14:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!