Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan dolgoztad fel a szülése...

Hogyan dolgoztad fel a szülésed "élményét", ha negatív emlékeid voltak?

Figyelt kérdés
Vannak nők, akik könnyen vették a szülést és pozitív élményt hordoznak magukban. De vannak olyanok is, akikben megmaradt a szüléssel kapcsolatos rossz élmény. Pl. bennem is. Természetes úton szültem, de megindított szülés volt, viszonylag hamar lezajlott, bennem mégis mély nyomot hagyott. Nem tudom feldolgozni, és rászánni magam még egy szülésre! Ti hogyan dolgoztátok fel?
2010. ápr. 29. 12:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%

13.31.es vagyok

Igen programozott császárom volt,elvállalta a dokim simán akinél elötte szültem.Tudod pénz beszél... :)Indokot meg simán lehet találni.Ilyen esetben pl elküld a doki pszichológushoz,és ő ad egy igazolást,hogy ezért meg ezért félsz a szüléstől.Ennyi. És hát igen, benne van a pakliban az is,hogy beindulhat elöbb a szülés,nem a 38.hét végén volt császár,kihúztuk addig... :)

2010. ápr. 29. 21:29
 12/18 anonim ***** válasza:
44%
nem=nekem
2010. ápr. 29. 21:32
 13/18 anonim ***** válasza:
Hát nekem sincsenek szép emlékeim. 15 óra vajúdás, max 2 ujjnyi tágulás, iszonyat fájdalom, a végén császár, nagy baba. a császár volt a legjobb az egészben. a vajúdás közben arra gondoltam, hogy soha többet és biztos nem élem túl. azóta persze úgy gondolom, hogy szeretnék még babát, de nem szeretném természetes úton szülni. még egyszer ezt a vajúdást nem szeretném megélni.
2010. ápr. 29. 21:50
 14/18 anonim ***** válasza:

14:04-es vagyok

A doki szerint nálam simán ment minden. Egy 4,95 kilós gyereknél ez nem gond. Mégis, nekem az volt a legrosszabb, hogy nem éreztem magam biztonságban. Hiába fogta a kezem a férjem és az anyukám. Mindkettőn csak a rémületet láttam, pedig anyukám is 4 gyereket szült 4,5 kiló felett.

Sajnos nálunk nincs dúla, pedig a következő szülésemnél biztos dúlával mennék. aki meg tudná nekem abban a helyzetben magyarázni a dolgokat. Mert az orvosi hablatyból semmit nem értettem, csak azt tudtam ez normális esetben nem így történik :-(

2010. ápr. 30. 12:06
 15/18 anonim ***** válasza:
a 21:50-es válaszolónak írnám,h ha 2éven belül jön a kistesó akkor császároznak újból!csak azért írtam,mert írtad,h a kövit is azzal szeretnéd....
2010. ápr. 30. 23:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyanazt tudom írni mint az első válaszoló. De igazából nekem nem volt időm erre gondolni, jobban aggódtam a babámért. Mert elég későn kerültünk műtőbe és lett ebből probléma. Még mindig járunk kontrollra miatta.

26 órát vajúdtam, na ezt még egyszer nem hagynám, hogy ennyit hagyjanak szenvedni. A kórházi védőnő is mondta nekem, hogy ha lesz legközelebb akkor ezt ne hagyjam.

2010. máj. 3. 12:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem az első szülésem rettenetes élmény volt. Nyolc hónap kellett, hogy elfogadjam a férjem közeledését, de még akkor is rettegtem. :( Azóta is elfutja a szememet a könny, ha rágondolok, pedig lassan öt éve volt. A második szülésem ugyanúgy kezdődött, de megúsztam 13 óra vajúdással a négy nap helyett, csak sajnos császár lett a vége. :( Nem vagyok szülőalkat ezek szerint, és nem is akarok többet. Csakis a szülés miatt. Nem bírnék ki még egyet. :"(
2010. máj. 3. 13:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Közben jelent meg új cikk a korábban már betett linken (ez egy cikksorozat a negatív szülésélmény feldolgozásáról).

[link]

2010. máj. 4. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!