Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan dolgoztad fel a szülése...

Hogyan dolgoztad fel a szülésed "élményét", ha negatív emlékeid voltak?

Figyelt kérdés
Vannak nők, akik könnyen vették a szülést és pozitív élményt hordoznak magukban. De vannak olyanok is, akikben megmaradt a szüléssel kapcsolatos rossz élmény. Pl. bennem is. Természetes úton szültem, de megindított szülés volt, viszonylag hamar lezajlott, bennem mégis mély nyomot hagyott. Nem tudom feldolgozni, és rászánni magam még egy szülésre! Ti hogyan dolgoztátok fel?
2010. ápr. 29. 12:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%
Én viszonylag gyorsan feldolgoztam, ez az érdekes. (Körülmények: elhúzódó vajúdás, beszoruló baba, vágások, majdnem kivéreztem...stb.) Szülőszobáról betegszállító vitt fel az ágyamig , olyan kimerült voltam. De az , hogy a rettentő nehézségek ellenére jól alakult a dolog tulképp sok erőt adott. Most bármikor újra teherbe esnék (ha lehetne); mert a negatívumokból sokat tanultam.
2010. ápr. 29. 12:21
 2/18 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, leírod hogy neked mi volt a negatív tapasztalat?
2010. ápr. 29. 12:23
 3/18 anonim ***** válasza:
68%

Én egyszerűen nem törődöm vele, szülés után nem is volt sok időm ezen agyalni.

Most azzal biztatom magam, hogy a másodiknál tutira kérek EDA-t, akkor talán nem lesz ilyen borzalmas.

Hasonló volt, mint az első válaszolónak, csak ráadásul manuálisan távolították el a méhlepényt, és vért kellett kapnom utána.

2010. ápr. 29. 12:34
 4/18 A kérdező kommentje:
A 2. válaszadónak: Miután már fél napja elfolyt a magzatvizem, és a fájások nem indultak meg, ezért oxytocint kaptam, amitől viszonylag jól tágultam, de teljesen zárt állapotban kezdődött az egész. A dokim nem igen bízott a természetes szülésben. Kézzel tágítottak, meg a baba fejét is ők igazították a szülőcsatornába. Fájdalomcsillapítót egyáltalán nem adtak, nem kaphattam. De nem is ez volt a rossz. Engem a kitolási szak rettenetesen megviselt, pedig kb. 20 perc volt csak. Nem is voltak tolófájásaim, csak mondták, hogy nyomjak. Rettentően feszített a baba, a gátmetszést is éreztem. Csak az járt a fejemben, legyen már vége! Engem is úgy vittek fel, napokig alig tudtam lábra állni a vérveszteség miatt. Lelkifurdalásom volt, hogy rossz élményként éltem meg a szülést. A többiek a szobánkban tök jól voltak, nem tartották nehéznek a szülést. Férjem még szeretne babát, de én nem tudom rászánni magam még egy szülésre.
2010. ápr. 29. 12:52
 5/18 A kérdező kommentje:
Én sem agyalok rajta, de van, hogy este lehunyom a szemem, és ezt a kitolási szakaszt újraélem... Tudom, béna vagyok .(
2010. ápr. 29. 12:53
 6/18 A kérdező kommentje:
Persze megérte, mert imádom a babánkat!
2010. ápr. 29. 13:04
 7/18 anonim ***** válasza:
68%

Sajnálom, tényleg rémálom szülésed volt. Kezdve a kézzel tágítástól a kitolásig.

AZ első fiam nagyon nehezen született meg. A vajúdás még csak csak elment, de a kitolás. Majdnem fél órán keresztül próbálkoztam, erre a doki behívott egy másikat és szó szerint kinyomták belőle a babát. Azt hittem minden belső szervem kipréselik. Aztán kiderült a fiam egyik keze a feje mellett volt (szalutálva született) és a köldökzsinór a vállán volt. Persze, hogy nem tudott kibújni... A gátsebem is hetekig gyógyulgatott.

Nagyon rossz élményem volt, de a baba megszületése után olyan sok új feladat hárult rám, hogy nem volt időm gondolkodni sem.

Ezen élmények után még egy babára vállalkoztam, a szülésem viszont most már tényleg élmény volt!

2010. ápr. 29. 13:14
 8/18 anonim ***** válasza:
72%
Hát az én történetem is nagyon hasonlít a tiédhez... Nekem is indították a szülés,nekem burkot repesztettek,majd oxitocint kaptam,ami borzalmas erős fájásokat csinált szinte azonnal.Én egész terhesség alatt epidurálisra készültem éppen ,erre közlik hogy most elfogyott és nem tudnak adni!Azt hittem ott halok meg,annyira fájt az elejétől a végéig folyamatosan,ugyanolyan erősen.Én nem is tudom milyen a kitolási szakasz,mert azt mondják az jobban fáj,de nekem már az eleje is ugyanúgy fájt... Na persze végül túléltem. :) De sajnos bennem sem hagyott szép emléket,maga a szülés.Nekünk elég hamar becsúszott a tesó(eredetileg így is terveztük,hogy kis korkülönbség legyen,de a szülés után már azon is gondolkoztam,hogy egyke marad a lányom),még nem volt 1 éves se a nagy,és hát még frissek voltak az élményeim is,de akkor már nem volt kérdés,természetesen bevállaltuk,de én csak császárral mertem végig csinálni.Ami még a hosszabb felépülés ellenére is egy szép élményként maradt meg bennem... :)
2010. ápr. 29. 13:31
 9/18 anonim ***** válasza:

[link]

Érdemes elolvasni!

Nekem két szülés élményem volt. Az első után azt mondtam, hogy bármikor jöhet a következő. Nagy baba volt, sejtettük, hogy a második is az lesz. A másodikat nagyon megszenvedtem. NEm a hossza, vagy a fájdalom, ugyanúgy indított szülés, burokrepesztés, oxitocin, 8 óra intenzív vajúdás ...

de elakadt a baba. Kint volt a feje, és nem jött tovább.Elakadt a válla. Addig ment a gátvédelem. és akkor elkezdtek vágni, nyomni, mindenki csak elbeszélt a fejem felett. Nekem halálfélemem volt. Azt hittem, hogy ezt egyikünk sem éli túl.

Megszületett az én drágám. A méhlepény darabokra szakadt közben, Jött a kaparás, természetesen ébren !!!!

Per pillanat szeretnék még egy harmadikat, a terhesség csodás volt, az anyaság is az, de a szülés rész nagyon rossz volt. A szülőszoba gondolatától is halálfélelem jön rám :-(

2010. ápr. 29. 14:04
 10/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó előtti! Programozott császár volt? Szerintem kevés orvos vállal ilyet. És én ilyenkor végig azon izgulnék, hogy nehogy előbb induljon meg a szülés.

Kedves utolsó válaszoló! Köszi a linket, nagyon jó! A többieknek is köszönöm a válaszokat, és várom a további véleményeket is! Egyébként a dokim azt mondta, nem volt egy nehéz szülés az enyém, és én is úgy érzem, hogy nem volt olyan szörnyű, de mégsem tudok túllépni rajta.

2010. ápr. 29. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!