Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott CSászármetszésnél...

Programozott CSászármetszésnél hogy adják a gerincbe az érzéstelenítőt? Először érzéstelenítőt adnak, utána meg a gerincbe szúrnak? Nagyon fáj?

Figyelt kérdés
sajna én is programozott császáros leszek- de nagyon félek ettől a gerincbe adott injekciótól.
2010. ápr. 27. 22:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem olyan vészes az a szuri mint ahogy hangzik!Én érzéstelenítőt nem kaptam,egY pici csípés és elönt a forróság szerű érdekes érzés.Az orromba tettek egy pici csövet amiből jött az oxigén,jó érzés,segít "lazítani".A baba hamar kinnt van,utána hosszadalmasabb a varrás(az egész kb 40 perc) Az altató orvos külön tanácsolta hogy utána igyak egy kávét és direkt szénsavasat mert helyreállítja a folyadékháztartást,vérnyomást.Szívószálat vigyél,mert a fejed tényleg nem emelheted 12 óráig.Én is nagyon féltem de szép emlék maradt,most a kistesó jön szintén programozo tt császárral és hidd el már nem rettegek úGY!kitartást neked!
2010. ápr. 28. 11:32
 12/15 anonim ***** válasza:

6.41-es vagyok. Igen, a szívószálat én is akartam írni, csak elfelejtettem, de az előző kedves hozzászóló leírta :)

Én is június közepére voltam kiírva, konkrétan június 20-ra. És nekem is mivel programozott császár lesz, a 38-39.héten megcsinálják.

Nekem az orvos mondta, hogy döntsek: altatás vagy érzéstelenítés. És én is amiatt választom a szurit, mert az altatásnál használatos tubus nekem sem szimpatikus :) Plusz ha nem altatnak, akkor hallod a baba első sírását is.

Nagyon örülök, hogy pozitívan fogod fel a császárt. Én is így vagyok vele. Sajnos sokan jelentik ki, hogy a császár nem "rendes" szülés, de ezekre nem szabad adni. A baba és a mama egészsége a legfontosabb.

Ezek szerint nekünk még kb 6 hetünk van hátra, szinte hihetetlen, mert nemrég teszteltem pozitívat (gondolom mindenkinél így elszalad ez a 7-8-9 hónap).

2010. ápr. 28. 13:25
 13/15 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok:Nem csak a sírását fogjátok hallani,hanem oda is viszik a fejetekhez,és üdvözölhetitek,puszilhatjátok,megnézhetitek!!! :):):)
2010. ápr. 28. 13:43
 14/15 anonim ***** válasza:

Én is programozott császárral szültem 2 éve.

Nyugi semmi baj nem lesz, nem fáj a szuri, és szinte azonnal hat. Utána ne emelgessd a fejed, aludj mig hat az érzéstelenítő. Én 6 órával a műtét után már felkelhettem, vagyis fel kellett hogy kelljek, ez is attól függ, hogy mekkora tűvel bökik a spinálist. Van akinek csak 6 óra fekvés, van akinek 12 óra. Az első felkelés borzalmas lesz, ezen nincs mit szépíteni, de utána már minden mozdult könnyebb lesz.

Én a magam részéről a műtét után 6 nappal már autót vezettem, teljesen egyedül láttam el a lányomat az első perctől.

Lényeg, hogy ne hagyd el magad, ha felkelhetsz próbálj minél többet sétálni, és lehetőleg szép egyenes háttal, igy sokkal gyorsabban felépülsz.

Kitartást Nektek, igy is szép élmény lehet a szülés, bár én nem tudom, milyen a sima szülés, nekem hatalmas élmény volt a császár is, bent lehetett apa is, a lányomat halottam felsírni és már az első percben láthattamm, hozták oda a fejemhez puszira és az én ordító kisbabám ahogy meghallotta a hangomat egyből elhalgatott és fülelt.

2010. ápr. 28. 14:02
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Annyira jó olvasni a sok pozitív hozzászólást a császárhoz!!!! Igaz nem én kérdeztem, de most erőt merítettem a válaszokból!

Nekem volt már 1 császárom ahol nem sikerült a gerincérzéstelenítés és altattak. A tubus nekem is nagyon felsértette a torkom, arra ébredtem amikor kihúzták és majdnem össze(hánytam) ott mindent. Utánna állandóan erőltetett a köhögés, ami nagyon kellemetlen volt a seb miatt!

Holnapután császároznak ismét, szeretném ha most gerincérzéstelenítéssel megúsznám! Próbálom magam rá hangolni, hogy egy szép "élményként" éljem át a műtétet, már nagyon szeretném látni a kislányomat!

Mindenkinek jó egészséget, gyors felépülést és boldog babás napokat!!!!!

39h kismama

2010. ápr. 28. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!