Programozott CSászármetszésnél hogy adják a gerincbe az érzéstelenítőt? Először érzéstelenítőt adnak, utána meg a gerincbe szúrnak? Nagyon fáj?
Én is az a nagy lányomat simán szültem,a kicsit császárral... Én sokkal könnyebben éltem meg a császárt mint a szülést,még úgy is hogy tovább tart a felépülés... :)
1.voltam
Kedves kérdező, mikor lesz a császárod? Nekem is az lesz, június elején. És én is érdeklődtem már mindenkitől, hogyan is zajlik. Ahogyan előttem már leírták, egy érzéstelenítő először, s csak utána a másik, de ez utóbbit már nem is érzi az ember. És jobb helyeken a katétert is akkor helyezik fel, amikor már megvan az érzéstelenítés és semmit nem érez az ember. És műtét előtt le szokott menni 1 vagy 2 palack infúzió is.
Ne aggódj, ha az orvos így döntött, annak oka van. Én már megbarátkoztam a császárral, s ha arra készülünk lelkileg, akkor az is lehet egy szép és maradandó élmény.
Igen, így van ahogy leírták. Nem fáj az első szuri, a következőt meg már észre sem veszed!
A fejfájás nálam is megvolt, de én annak tulajdonítottam be, hogy nem fogadtam szót... Amikor kitoltak a műtőből, és befektettek a kórterembe, a műtős fiú, és az orvosom is a lelkemre kötötte, hogy 12 órán át, nem szabad megemelnem a fejem, csak feküdni szabad vízszintes helyzetben. Hát én ezt nem tartottam be. Már akkor este a műtét után emelgettem a fejem, mert figyeltem, hogy a párom mit hova pakol! 2-3 nap múlva meg is lett az eredménye. Úgy fájt a fejem, hogy a falat tudtam volna kaparni...
Úgyhogy ha megfogadsz egy tanácsot, a műtét után tényleg ne emelgesd a fejed.
Sziasztok,
köszönöm a válaszokat.
június közepére vagyok kiírva, de a baba miatt nem szabad megvárni, hogy beinduljon a szülés, és azért lesz programozott császár, amit ha jól tudom, már talán a 38. héten meg fognak csinálni- tehát június elején! :-)
sokan írtátok, hogy nem kell félni a gerinces szuritól-hát akkor megpróbálom legyűrni a félelmeimet. :-D
A császár meg egyébként nem visel meg lelkileg- hogy most nem simán szülök- én ebből nem csinálok lelkiismerti problémát, csak az első fiamnál olyan gyors könnyű szülés volt (szép és jó élményként éltem meg) - és gondoltam, most is milyen jó lesz. Most ez meg egy kicsit olyan ismeretlen érzés, hogy mi lesz majd utána, hogy állok fel, hogy ülök fel, meddig lesz bennem a katéter.... jaj ilyenkor annyi hülyeség eszébe jut az embernek! :-D
Egy a lényeg számomra is, hogy a babámnak ne legyen semmi baja. Én meg túlélek mindent- hiszen sok nőtársam felépült már a császár után- tehát én is fel fogok! :-D
Az altatásban ez a tubus dolog nem tetszik, hogy azt lenyomják. Anyukámat is műtötték, neki azóta olyan rossz a gégéje, hogy állandóan félrenyel, testvéremnek meg autóbaleset miatt volt a torkában egy hétig amig lélegeztették, egy év után múlt el a köhögése, annyira tönkretette a gégéjét az a tubus- tehát attól jobban félek, mint a gerincbe szuritól.
Mindenkinek köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat- és jó babázást kivánok mindenkinek!
ja, és akkor fejet nem emelgetek-
egyébként oldalra azért lehet nézni? vagyis oldalrafordítani a fejemet?
:-)
Persze,mozgatni lehet a fejedet ,csak emelni nem szabad... És még egy fontos!Ahogy kitoltak a műtőből,igyál nagyon sok vizet,amennyit csak tudsz!
A katétert pedig általában rögtön ki is veszik,ahogy lábra állítanak,mivel onnantól nincs rá szükség.
1 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!