Tampon használata közvetelen szülés után, jó ötlet?
Hello,
2 hete szültem és erdekelne, hogy ha mar nem annyira verzem, akkor szabad-e mini OB-t hasznaljak? Vagy csak a betetet ajanlanatok?
Eddig alwayst hasznaltam de kivancsi lennek, hogy milyen lenne a tampon.
Röviden: 6 hétig semmit nem szabad a hüvelybe dugni.
Az orvosi kontrollon kérdezz rá, hogy utána mit lehet és mit nem.
Ha valaki minimálisan tájékozódik a gyermekágyas időszakról, akkor nem kell a szájába rágni ezeket az infókat, mert a csapból is ezek csöpögnek.
Egyébként manapság nem divat semmit megkérdezni az orvostól? Bármi bajom vagy történésem volt (beleértve a szülést), mindig megkérdeztem a nőgyógyászt, hogy mire kell odafigyelnem, esetleg mit meddig nem szabad...
Miert lenne kamu a kerdes? Ki az aki kamubol feltesz ilyet?
Sajnalom ha nektek ennyire rossz emlek volt a szules vagy az az utani hetek. Nekem tokjo emlek es nem faj semmim.... Egyebkent, szules utan 1 hettel mar vissza kellett mennem kontrollra. Ott megvizsgalt a doki huvelyen keresztul az sem fajt azert gondoltam h akkor a tampon se fog. Nalunk nincs 6 hetes kontrol csak akkor ha olyan a varratod, ami nem szivodik fel.
3150 gramos 47 centis kislanyt szultem oktober 4en 🙂 Ha nem hisztek nekem akkor sajnalom... Nem rosszindulatbol tettem fel a kerdest.... Kivancsi voltam csak mivel az orvosom multheten penteken mar beszedette velem az elso fogamzasgatlot nehogy kov.honapba teherbe essek. Nekem is az az "otthoni" dolog jar a fejembe h 6 hetig semmi sex meg kadban furdes... Viszont itt lazabban veszik a dolgokat ezek szerint.
Csinálj,amit akarsz!
Azt áruld már el,miért itt kérdezel,ha te egy tök más ország,tök más eü.rendszerében élsz??
Hat attol mert nem otthon szultem attol meg az en testem is ugyanugy mukodik, mint barkie.... Ez csak helyrajzi kerdes.
Neem nem voltam egyutt vele. Szeretnem kivarni a hat hetet.
miért, eü rendszertől függ, hogy milyen a test szülés után? :O na, ezt sem tudtam eddig...
nyugi kérdező, az én fejemet is leszedték, meg olyan nincs, hogy a tampon elég lenne szülés után (pedig én 4 hét elmúltával kérdeztem...). Ha nálatok nem tiltják (gondolom azért fejlettebb országból írsz, ahol nincs megragadva az összes doki a 60as évek szintjén...), próbáld meg a tampont, ha nem jó, azt úgyis érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!