Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tampon használata közvetelen...

Tampon használata közvetelen szülés után, jó ötlet?

Figyelt kérdés

Hello,

2 hete szültem és erdekelne, hogy ha mar nem annyira verzem, akkor szabad-e mini OB-t hasznaljak? Vagy csak a betetet ajanlanatok?

Eddig alwayst hasznaltam de kivancsi lennek, hogy milyen lenne a tampon.

2016. okt. 17. 01:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Röviden: 6 hétig semmit nem szabad a hüvelybe dugni.

Az orvosi kontrollon kérdezz rá, hogy utána mit lehet és mit nem.

2016. okt. 17. 10:13
 12/33 anonim ***** válasza:
88%

Ha valaki minimálisan tájékozódik a gyermekágyas időszakról, akkor nem kell a szájába rágni ezeket az infókat, mert a csapból is ezek csöpögnek.

Egyébként manapság nem divat semmit megkérdezni az orvostól? Bármi bajom vagy történésem volt (beleértve a szülést), mindig megkérdeztem a nőgyógyászt, hogy mire kell odafigyelnem, esetleg mit meddig nem szabad...

2016. okt. 17. 10:43
 13/33 A kérdező kommentje:

Miert lenne kamu a kerdes? Ki az aki kamubol feltesz ilyet?

Sajnalom ha nektek ennyire rossz emlek volt a szules vagy az az utani hetek. Nekem tokjo emlek es nem faj semmim.... Egyebkent, szules utan 1 hettel mar vissza kellett mennem kontrollra. Ott megvizsgalt a doki huvelyen keresztul az sem fajt azert gondoltam h akkor a tampon se fog. Nalunk nincs 6 hetes kontrol csak akkor ha olyan a varratod, ami nem szivodik fel.

3150 gramos 47 centis kislanyt szultem oktober 4en 🙂 Ha nem hisztek nekem akkor sajnalom... Nem rosszindulatbol tettem fel a kerdest.... Kivancsi voltam csak mivel az orvosom multheten penteken mar beszedette velem az elso fogamzasgatlot nehogy kov.honapba teherbe essek. Nekem is az az "otthoni" dolog jar a fejembe h 6 hetig semmi sex meg kadban furdes... Viszont itt lazabban veszik a dolgokat ezek szerint.

2016. okt. 17. 11:21
 14/33 A kérdező kommentje:
Egyebkent szules utan kb 3 napig vereztem durvan de akkor is eleg volt a sima always. Tenat sosr hasznaltam... Na azota eltelt meg 11 nap... Mostmar a tisztasagi is eleg igazabol. Azert gondoltam a mini OB-ra. Egyebkent huvelyi vizsgalat soran elegge meglepodtem h maris igy megvizsgalnak..... De egyebkent nem fajt viszont utana jobban verzett par orat de azota megint minimalisan.
2016. okt. 17. 11:24
 15/33 A kérdező kommentje:
Bocsi megint en vagyok 😀 December 13an kell visszamennem legkozelebb. Kremet kaptam a varratra es ennyi. Erdekes. Otthob mindenki a hat hetes kontrolrol beszel... En is feltettem ezt a kerdest a dokimnak amikor meg a klinikan voltam es bejott h egyeztessek idopontot, hogy maris? Nem 6 hét mulva? Aztan nezett am hogy hat nem csak azoknak akiknek ki kell venni a varratot. Egyebkent kozvetlen szules utan en se tudtam ulni a seb miatt... Harmasaval szedtem a Dafalgant.. De ez atment eleg gyorsan.
2016. okt. 17. 11:31
 16/33 anonim ***** válasza:
65%

Csinálj,amit akarsz!

Azt áruld már el,miért itt kérdezel,ha te egy tök más ország,tök más eü.rendszerében élsz??

2016. okt. 17. 11:33
 17/33 anonim ***** válasza:
52%
Talan mar egyutt is voltal a paroddal? Azt sem tartod be?
2016. okt. 17. 11:38
 18/33 A kérdező kommentje:

Hat attol mert nem otthon szultem attol meg az en testem is ugyanugy mukodik, mint barkie.... Ez csak helyrajzi kerdes.

Neem nem voltam egyutt vele. Szeretnem kivarni a hat hetet.

2016. okt. 17. 12:20
 19/33 anonim ***** válasza:
39%
Eszembe nem jutott volna szülés után két héttel bármit is felhelyezni a hüvelyembe!
2016. okt. 17. 13:18
 20/33 anonim ***** válasza:
19%

miért, eü rendszertől függ, hogy milyen a test szülés után? :O na, ezt sem tudtam eddig...

nyugi kérdező, az én fejemet is leszedték, meg olyan nincs, hogy a tampon elég lenne szülés után (pedig én 4 hét elmúltával kérdeztem...). Ha nálatok nem tiltják (gondolom azért fejlettebb országból írsz, ahol nincs megragadva az összes doki a 60as évek szintjén...), próbáld meg a tampont, ha nem jó, azt úgyis érzed.

2016. okt. 17. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!