Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kórházi szülés?

Kórházi szülés?

Figyelt kérdés

Szeretnék érdeklődni, hogy Budapesten állami kórházban hogyan zajlik egy szülés.

Én két gyermeket szültem magánklinikán és nagyon jó élményeim vannak mindkettöről.

A sogornőm a második babáját várját mivel az első szülésénél voltak rossz tapasztai ( ő kapott beöntést és megsértették a végbelét?? állitolag és más apróságok), így szeretne ott szülni ahol én.

A gond, hogy annyi pénzük nincs. A férjem egy betegség miatt kénytelen volt otthagyni a munkáját, reméljük hamarosan felépül és újra munkába áll, de egy jóval nyugodtabb munkahelyen, kevesebb fizetésért, de legalább egészsegesen!

Ez az oka, hogy nem igazán tudok most neki segíteni.

De ha valóban annyira retenettes állami kórházban szülni ahogyan ezt ő mondja, talán megtudnám oldani.

2016. okt. 9. 20:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Soha nincs olyan hogy 500 meg ennyi meg annyi az utolsó pénzt is igyekeznek lehúzni rólatok.

Azt írják a sima szülés ára ennyi- 400 ezer, de a EDA-t külön számolják fel, és még az anaszteziológus orvos díját is.

Eleve azzal indult hogy a 12. hétben egy NYFTY teszt-et csináltak hgoy a gyerek egészséges, nem Patau-Edwards- Down szindrómás és még egyéb betegséget szűrtek vele, és megmondták hogy fiú.

Ha gyorsított eljárásban kéred akkor plusz 50 ezer.

Itt peregnek a százezrek, én végül Londonban szültem, progis császárral és nem mondom hogy 'sokkal" többe került a dolog ha arányaiban tekintjük a két várost....

2016. okt. 10. 20:00
 12/27 A kérdező kommentje:
Dr. Rose és sima huvelyiszules volt, de erre jöttek meg plusz koltsegek is, csak maga a szules volt 790,000ft pontosan.
2016. okt. 10. 20:19
 13/27 anonim ***** válasza:
a dr rose a legdrágább msgánklinika,csak az felel meg neki?
2016. okt. 10. 22:25
 14/27 anonim ***** válasza:
Utolsóval amúgy nagyon egyetértek. Ha nem tehetem meg nem szülök magánklinikán főleg nem más pénzéből...még fogadottnál se ha nem telik rá. Nem él vissza a sógornőd a kedvességeddel? Ha nem akkor bocsi a feltételezésért de úgy tűnik kicsit ennyiből hogy kihasználná.
2016. okt. 11. 12:52
 15/27 anonim ***** válasza:
Nagyon sok nő szült és szül közkórházban, van akiknek még saját orvosra sem telik. Elhiszem, hogy sokkal jobb/kényelmesebb magánkórházba, de nehogy már Te fizesd ki neki, ez elég durva visszaélés lenne a jószívűségeddel.
2016. okt. 11. 13:24
 16/27 anonim ***** válasza:
én csak azt mondom,hogy pl a Róbertben a feléből megvan a szülés,az nem jó?
2016. okt. 11. 13:29
 17/27 anonim ***** válasza:

Nincsen meg a feléből...

Leírtam hogy az ár egy alapár arra jön, rá a bentfekvés a szoba költsége az ápolónő költsége, a vizsgálatok díja, minden egyes vizitet felszámolnak és a végén ugyanúgy egy majd egymilliós számla lesz belőle.

A Dr. Rose egy átverés, egy darab nőgyógyászuk van ha jól emlékszem neked kell külön orvost hívni- azt is meg kell fizetni- az egész egy kirakat intézmény és ha utána olvasol akár blogokon akár fórumokon leírják hogy mennyire ótvar egy hely.

A magyar közkórházak szörnyűek még annyi pénzt sem kapnak Budapesten mint néhány vidéki kórházban.

Nekem azzal együtt a Róbert is ellenszenves volt, ez volt az ok ami miatt úgy döntöttünk a férjemmel-aki belga- hogy Londonban fog születni. Mi 9000 eurót fizettünk egy nagy állami kórház magánrészlegén, de ugye ez London.

1 millió forint meg kb 3000 euró.

Szóval arányaiban nem sokkal vehető olcsóbbnak egy magyar magánkórház.

Az, hogy ki mit tehet meg, alapvetően függ magától az embertől, azért mert a fél világ éhezik és nem tud forró vízzel megfürödni minden nap, még nem kell neked is büdösen és éhesen mászkálnod...

2016. okt. 11. 14:25
 18/27 anonim ***** válasza:

De egyébként nagyon egyszerű...bemész egy akármilyen SZTK-ba bármelyik Budapesti kerületben és amit ott érzel, amit ott látsz ugyanaz megy bármelyik kórházi osztályon legyen az pullmonológia vagy szülsézet vagy szájsebészet.

Katasztrófa.

Függ az orvosok kedvétől, hangulatától, a nővérektől, sokan mondják hogy ez vagy az a kórház jó, pl Péterfy- az igazság az hogy tele van cigánnyal...

A Róbertben én tavaly nyáron voltam- akkor voltam 3 hós terhes és irtó sokan voltak, állandóak voltak a csúszások, és a padló pl a koszos volt egy földszinti szűk várófolyóson, nem volt külön női és férfi mosdó egy pasi szó szerint összexarta a női wc, miközben terhes nők vártak vizsgálatra egy Nyéky nevű meg a Nega rendelt éppen.

A Nega elment egy másfél óra múlva tért csak vissza.

Egy csomó gyógyszert, vitamint, plusz vizsgálatot rám akartak sózni, annyira de annyira pénz-lehúzás szaga volt a dolognak, én nem mondanám hogy profik, de nekem van összehasonlítási alapom külföldi kórházakkal- és itt nem csak a szülészetet értem.

Egy vizit 35 ezer forint volt...tavaly nyáron, mivel én nem vettem tőlük terhesgondozási csomagot, 320 ezer úgy emlékszem.

És ezen felül van a szülés, a bentlakás, a kórházi ellátás a fájdalomcsillapítás és a nővérek költsége.

De én nem ott szültem, mint írtam, én a Nyfty teszt után leléptem tőlük.

2016. okt. 11. 14:31
 19/27 anonim ***** válasza:

325 a szülés,ebben benne van minden ellátás 3 napig az anyának és az újszülöttnek is.erre jön 70 ezer az eda ha kell.

Milyen plusz költség van még????

2016. okt. 11. 21:21
 20/27 anonim ***** válasza:

Minden alkalommal 35 ezer forintért beszél veled az orvos, illetve van egy terhes csomagjuk, arra nem emlékszem pontosan mennyi, de 200 körül volt az egyik és 300 körül a másik- ez azt hiszem az idősebb hölgyekre volt igaz.

Én 225-öt fizettema Prena/nyfty tesztért és 35 ért mondták meg az eredményt és akkor néztek egy hasi uh-t.

Én akárhányszor ott voltam fizettem és ha jól emlékszem a terhességem legelején benne volt 400 ban az ami addig történt. :)

2016. okt. 11. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!