Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a szülési protokoll a...

Mi a szülési protokoll a Szent Margit kórházban? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Aki a Margitban szült írja meg legyen szíves hogy mi a menet a három nap alatt, mit érdemes-célszerű-kell magával vinni az embernek (tudom fent van a honlapjukon, de ott pl. nem írják hogy kell a babának pelus a három napra és valaki azt mondta vigyek). Hogy történik a baba elhelyezése szülés után, a három nap alatt mikor viszik el a babót és mi célból, ha látogató jön vagy zuhanyozni kell menni akkor le kell-e adni a babát vagy maradhat egyedül a szobában, stb.stb... Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget. Ja és a csecsemősnővérekről kinek mi a véleménye?
2010. ápr. 24. 19:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szia!Én Decemberben szültem a Margitban.Csütörtök hajnalban szültem.Még akkor reggel 7 körül már be is hozták a kislányom.Délután fürdéskor visszakellett vinni a csecsemösökhöz.7-ig velem lehetett.Első éjszaka egyedül alszol,hogy tudjál pihenni.Reggel jön az ügyletes doki hozzátok,megvizsgál.Vagyis megkérdezi,hogy vagy és megnyomkodja a hasad.Addig a kicsiket gyerekorvos megvizsgálja aki bemegy az anyákhoz és mindenkinek elmondja,hogy minden rendben van-e a picijével.Aztán mehetsz érte.3 napot töltesz bent.Ha császáros vagy akkor is.Én vittem pelust,popsitörlőt,popsikrémet.DE KELLETT IS!ÉN amikor zuhanyozni mentem a szobatársam figyelet a kislányomra.Akkor még csak evett és aludt a pici.Pont akkor volt a H1n1 ugyhogy csak üvegajtón keresztül beszélhettem a családdal.A picit is csak ugy láthatták.A csecsemösökkel megvolta, elégedve.Szegényeknek van elég melójuk.De segitőkészek voltak.A kaja nekem tré volt mert toxémia gyanus voltam és más kaját kaptam mint a többiek.Ők egész jókat kaptak.Van dokid?
2010. ápr. 24. 21:27
 2/14 anonim ***** válasza:

Fejből nem tudom, mi van a honlapon, de amit mindenképp vigyél magadnak az a vécére tehető papírülőke és nedves törlőkendő. El ne felejtsd a mobiltöltőd :)

Mivel császárom volt, a term. szülés utáni pár órát nem tudom, de aztán már minden ugyanaz. Rooming-in rendszer van, baba ott van nálad a tolható kis kosárkában, annak van egy tartója, oda tegyél be egy kis csomag pelust + egy saját cumisüveget. Babának ruha nem kell, csak amiben hazaviszed, de 2 textilpelus jól jön.

A szobában a babát nem hagyhatod, max amíg vécére mész, de zuhanyzás vagy látogatás idejére vissza kell tolni a csecsemősökhöz. Külön elmondták a szülésfelkészítőn is, hogy szobatársra nem bízhatunk babát.

Reggel és este van orvosi vizsgálat, ilyenkor nem lehet veled a baba, érdemes a zuhanyozást ekkora időzíteni.

Hozzád látogató nem mehet, te mehetsz ki hozzájuk, de baba nélkül, tehát a babát az apuka csak üvegen keresztül fogja látni. (régen volt látogatószoba, de ezt megszüntették)

Esti fürdetésre bemehetsz a babához, kérdezhetsz pelusozásról, szoptatásról, segíteni fognak, de szólni kell, ha valami nem megy! Sajnos kevés a nővér, így ha nem szólsz, nem mész oda, senki nem fog segíteni!

Vigyél bimbóra krémet (pl garmastan) , lehetőleg olyat, amit nem kell lemosni szop. előtt. Sokszor szoptass kevés ideig, mert ilyenkor könnyen sebesedik a bimbó..., de ebben is segítenek, fejésben is, de kérni kell!

Babát az ágyban magad mellett nem altathatod elvileg(nem biztos, hogy emiatt szólnak :) .

A neonatológus, gyerekorvos nagyon segítőkész, aranyos. Nővérek is kedvesek, de rohannak állandóan szegények. A csecsemősök már kevésbé kedvesek, kicsit türelmetlenek az emberrel, de sajnos annyira sok baba jut egy csecsemősre, hogy nem is csodálom.

2010. ápr. 24. 21:38
 3/14 A kérdező kommentje:

Igen van orvosom: Dr. Magyar Attila és szülésznőt is választottunk Sámsonné Tóth Katalint.

Miért kérdezed? Másabb a helyzet ha van fogadott orvos?

2010. ápr. 25. 08:29
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. :) A telefontöltőt külön köszönöm, eszembe nem jutott volna. :)
2010. ápr. 25. 08:31
 5/14 anonim ***** válasza:
54%

Szia! Én is a Margitban fogok szülni június elején, de én ügyeletes dokinál. Nagyon jókat írtak le az előző anyukák, csak nem tudtam, hogy cumisüveget is kell vinni. Ezt a listát a Margit kórház szülészet oldaláról linkeltem be. Én ezeket rakom be a kórházi csomagba. üdv 34 hetes kismama

A legszükségesebb felszerelés a kórházi tartózkodás alatt az anyáknak:

• 2-3 elöl gombolós hálóing

• 2-3 szoptatós melltartó (melltartó betét)

• bugyik, zoknik

• papucs (2 pár) külön a zuhanyozáshoz

• köntös

• 2 normál törölköző

• kéztörlő, mell és gátápoláshoz

• szappan, tusfürdő, testápoló, dezodor, fogkrém, fogkefe

• papírzsebkendő, WC papír, szalvéta

• betétek

Szűlőszobába ajánlott:

• iratok: terhesgondozási könyv,TAJ kártya, leletek (terhességgel összefüggő)

• házassági anyakönyvi kivonat másolata (3 hónapnál nem régebbi)

• apasági nyilatkozat

• személyi igazolvány és lakcím kártya

• párna

• szőlőcukor, ásványvíz, háztartási keksz, citrom, szájvíz

• apának papucs

Az újszülött ruházata hazamenetelkor (ezeket elég hazaadás napján behozni)

• babahordozó

• 2 db textilpelenka

• pelenka

• body

• rugdalódzó

• sapka

• évszaktól függően: vastag kabát, vastag sapka, takaró, bundazsák

2010. ápr. 25. 15:05
 6/14 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: igen ezt a listát már én is letöltöttem, viszont ezen a listán nincs rajta az se hogy kell vinni eldobható pelust meg popsitörlő kendőt. Ezért kérdeztem rá hogy azok az anyukák akik már szültek rutinosabbak és jobban tudják hogy mire volt szükség. :)

Még lehet találkozni is fogunk, ha az én babóm előbb szeretne kibújni a tiéd pedig idejében. :)

2010. ápr. 25. 16:36
 7/14 anonim ***** válasza:
69%
Szia!Első válaszoló vagyok.Én ügyeletesnél szültem.Burik dokinál.Nagyon jó doki ő is.A Magyar Attiláról is csak jót hallottam.Állitólag van különbség ha van dokid vagy ha nincs.Velem mind a doki mind a szülésznő nagyon kedves volt!!!Összevagytok házasodva?Mert ha nem akkor az apaságit nehogy otthon felejstd!!!
2010. ápr. 25. 17:19
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk házasok, úgyhogy lassacskán intézzük az apaságit a polg.hiv-ban. De köszönöm. :)
2010. ápr. 25. 19:30
 9/14 anonim ***** válasza:
Szia.Nekem is volt fogadott dokim és hál istennek minden oké volt.Én csak jót írhatok a margit kórházról,mondjuk a csecsemösökkel én sem voltam megelégedve.1 fiatal csaj volt szimpi de vele csak sajna 1x találkoztam a 3 nap alatt.Nekem többet segített a szobatársam akinek akkor született a második babója.Megint mehetünk szülni mi is.Mi júli 3-ra vagyunk kiírva.A Tóth katalin szülésznöt csakis ajánlani tudom neked.Nekem ö vezette le a szülésemet és nagyon aranyos volt végig és segítökész.Imádtam.Cumisüveget mindenféleképpen vigyél magaddal mert ha nem indul be azonnal a tejcsid akkor szükség lessz rá a tápszer miatt.Adnak üveget de abból ömlik ki a cucc.Szegény fiam öklendezett végig.Pelust vigyél böven m,ert nagyon húzzák a szájukat ha a kocsiba nincs mindig bekészítve pelenka.Minden jót neked és könnyü szülést kívánok.
2010. ápr. 26. 11:46
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ott szültem 2008. nyár elején, a kistesót pedig február végén és a következőket tapasztaltam:

Rengeteg orvos van, szülésznő kevesebb, csecsemős még kevesebb, de már többen. Szinte mindenki nagyon kedves. Más kórházakról hallottam rémhíreket ilyen-olyan orvosról, szülésznőről, de itt egyről sem.

4 Szülőszoba van, aminek a felszereltsége magasfokú, ám igen egyszerű, egy darab szülőágy. Alternatív vajúdásra nincs lehetőség, labda viszont van. A műtőben nem jártam, de úgy tudom, az is igen magas színvonalú. Orvost is és szülésznőt is lehet választani.

Ha jönnek a fájások, jelentkezel, megvizsgálnak CTG-vel is és manuálisan is. Szülésznője válogatja, hogy gátvédelemmel dolgozik vagy nem. Apuka bent lehet végig. Amikor kibújik a baba, azonnal rád teszik, majd ellátják, bebugyolálják és újból odaadják Neked, akár meg is szoptathatod. Ha viszel be a picinek saját ruhát, már itt oda lehet adni, hogy abba öltöztessék fel. Ezután két órás megfigyelés következik, úgy tudom, hogy a császárosoknál ez hat óra. Őket még aznap felkeltik, hogy mozogjanak. Ezután átmész a gyermekágyas osztályra. Alapvetőn rooming-in a rendszer, de van csecsemő szoba, ahová bármikor betolhatod pl. ha látogató jön, az első éjszakát viszont kötelezően itt töltik. A kórtermek 1,3 vagy 6 ágyasak, az 1 ágyasért fizetni kell, de ide bejöhet a látogató, míg a többibe egyáltalán nem. Sőt, a babát is csak üvegajtó mögött mutathatod meg gyermeked apjának, aki még a kezébe sem veheti. Ez kórháza válogatja, mert máshol szabadon mehetnek ki-be az apukák. Látogatási idő nincs, azaz este 8-ig jöhetnek a látogatók, akiket folyosón, előtérben fogadhatod, de bemenniük nem szabad.

A picinek érdemes vinni: pelenkát (textilt is), cumisüveget, ruhát és pelenkázó alátétet (Libero, Babylove). Minden nap reggel és este 7-kor van a műszak váltás, ebben az időben a picinek bent kell lennie a csecsemő szobában. Ilyenkor van az orvosi vizsgálat, fürdetés stb. Kb. 1/2 8-kor szólnak, hogy ki lehet hozni a babákat. Reggel egy kicsit később, van úgy, hogy 1/2 9-kor.

Az étel tipikus ehető kórházi koszt. A vizesblokk tiszta.

Nagyon fontos: KÉRDEZZ!!! MINDENKI segítőkész és válaszol, ellát tanáccsal. Ha nem kérdezel, akkor egy csomó hasznos tanácstól esel el.

Érdemes eljárni a szülés felkészítő előadásokra, amik minden hétfőn délelőtt vannak. Sok hasznos információt tudsz meg a kórházról is és a szülésről is, valamint van szülőszoba látogatás is.

Nagyon kellemes várandósságot és könnyű szülést kívánok!

2010. ápr. 26. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!