Másnak is zokon esne, ha szinte senki nem gratulál neki?
Félreérté ne essék, nem ünnepeltetni akarom magam, vagy haonló, de komolyan egyetlen unokatestvérem gratulált csak a babához. a többi rokon, barátnők és azok szülei is csak az egészségi állapotról kérdeztek, vagy milyen aranyos, találgatások kire hasonlít, bla bla bla volt
szószerint, ha utcán megszólít egy idegen a babával, attól kapok gratulációt és még számtalan "idegentől".
jól értem, neked ez a szó hiányzik?
ha nem keresnének, nem érdeklődnének az rosszul esne, de hogy konkrétan ezt a szót kimondják, azt nem hiányolnám, nem is hiányoltam, nekem se gratuláltak a szüleink, testvéreink.
De mihez gratuláljanak? Hogy megy az, ami másik sok millió embernek, sőt az amőbának is? Gratulálni teljesítményhez szoktak, pl. értékes felnőttet neveltek több éves munkával.
Én sem gratulálok gyerekhez, csak lefutom a kötelező "jajj de szép!", "jajj de aranyos!" és "tiszta apja!" köröket (mintha a másik több tucat baba nem lenne ugyanannyira aranyos és szép).
Ne legyél már ilyen mimóza...
2szer szultem, halvany fogalmam sincs kimondta-e barki is ezt a szot? En teljesen elegedett voltam azzal, hogy kerestek, erdeklodtek. Ha nagyon belegondolok, talan, aki csak irasban uzent, hasznalta ezt a szot, de eloben? Mit tudom en.
Kisse erzekeny vagy sztem 😀
A családod törődik veletek mióta megszültél?
Mert az gratuláció nem egy idegen mázaskodása.
Nem létezik olyan kifejezés, hogy zokon esne...
Amúgy, 5 hónapja szültem és fogalmam sincs, hogy ki gratulált vagy ki nem. Az esett rosszul, aki semmit se reagált a babámra, (persze nem távoli ismerősre gondolok, hanem pl régi barátnő), de most hogy konkrétan grauláltak vagy nem, azt nem tudom.
Többre értékeltem a hazaérkezésünk napján a konyhánkban gőzölgő friss tyúkhúslevest, amit a szomszéd néni készített, mint egy gratulációt a 169. ismerőstől, akivel csak az utcán találkozunk séta közben.
Többre értékeltem, hogy a munkatársaim elcsukló hangon hívtak fel, mennyire örülnek nekünk és alig várják, hogy meglátogassanak, mint hogy a 2 éve nem látott unokatesóm azt mondja: gratulálok.
Ha Neked ez a szó jelenti az érdeklődést, akkor rosszul vagy bekötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!